Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


14-07-2024, 21:10:42

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Netflix maakt einde aan illegaal downloaden met offline kijken  (gelezen 2010 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline marcus

  • Administrator
  • Administrator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 2202
  • Karma : +12/-0

Netflix maakt einde aan illegaal downloaden met offline kijken

Netflix heeft zojuist een feature geïntroduceerd waar mensen al lang naar uitkeken, namelijk het offline kijken van films en series. Hiermee deelt Netflix ook weer een flinke klap uit aan het illegaal downloaden, opnieuw een reden minder om je content illegaal binnen te hengelen. Voor mensen die regelmatig in het vliegtuig zitten is de feature ook zeer welkom, eindelijk verlost van het beperkte aanbod in het vliegtuig.

De mobiele Netflix-apps voor iOS en Android hebben vandaag een update gekregen, waarbij de downloadfunctie van films en series is toegevoegd. Je kan helaas nog niet alle films en series downloaden en offline bekijken, maar wel een heel groot deel, sowieso alle Netflix-originals.

Waarschijnlijk moet Netflix met een aantal rechthebbende nog rond de tafel om deze feature mogelijk te maken en vast te leggen in de licentie-overeenkomsten. Het lijkt een kwestie van tijd voordat het volledige aanbod offline is te bekijken. Netflix streeft er ook steeds meer naar om wereldwijde licentie-overeenkomsten te sluiten, zodat het zijn aanbod snel kan vergroten.

Bij het kijken van een offline opgeslagen film of series is totaal geen verbinding nodig, hierdoor is het ook mogelijk om films en series te kijken in het vliegtuig, een mogelijkheid waar frequentie reizigers enorm blij van zullen worden. Het filmaanbod in het vliegtuig is over het algemeen niet zo heel best.

Hoewel het opslaan van films en series op je smartphone al bijzonder handig is, is het op een iPad of Android-tablet natuurlijk nog veel prettiger. Ook op deze apparaten kunnen de films en series offline worden bekeken. Op basis van cijfers die nu al hier en daar online worden geplaatst, moet je rekenen op zo’n 350MB lokale opslag per uur film. Je moet dus wel wat opslagcapaciteit beschikbaar hebben om een paar seizoenen offline op te slaan.

Bron : Techzine.nl

Pagina's: [1]
 

`