Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


25-06-2024, 20:53:47

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Regering verbiedt blokkering 4G door Apple  (gelezen 1668 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline marcus

  • Administrator
  • Administrator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 2202
  • Karma : +12/-0

Regering verbiedt blokkering 4G door Apple
« Gepost op: 01-02-2014, 11:15:17 »
Regering verbiedt blokkering 4G door Apple

Samenvatting:De ministerraad heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat smartphonefabrikanten verbiedt om 4G-toegang voor sommige operatoren te blokkeren.

De federale ministerraad heeft vrijdag een wetsvoorstel goedgekeurd dat smartphonefabrikanten verbiedt om 4G-toegang voor sommige operatoren op hun toestellen te blokkeren. De regering neemt daarmee met name Apple in het vizier.

Wie een iPhone 5 of nieuwer gebruikt, heeft in principe een 4G-compatibel toestel. Alleen kan je daar in België vandaag nergens gebruik van maken. Apple heeft de technologie namelijk uitgeschakeld voor de netwerken van Proximus en Base. Alleen Mobistar heeft toegang, maar die moet nog beginnen met de commerciële uitrol van zijn 4G-netwerk. Om de zaak nog wat absurder te maken: met de iPad kan je wel gewoon op de 4G-netwerken van de andere operatoren.

De achterliggende reden is dat Apple overal ter wereld commerciële overeenkomsten afsluit met operatoren voor de verkoop van iPhones. Die bestaan erin dat een bepaald volume toestellen gedurende een bepaalde tijd wordt afgenomen met een compensatie aan Apple wanneer het doel niet gehaald wordt. Mobistar heeft zo’n partnership met Apple, maar de andere operatoren weigeren hier in mee te gaan en bevoorraden zich op een andere manier van iPhones, tot groot ongenoegen van Apple.

De ministerraad heeft nu een wetsvoorstel van minister Johan Vande Lanotte (sp.a) goedgekeurd dat dergelijke praktijken verbiedt voor alle smartphonefabrikanten. Het voorstel moet nu eerst nog door het parlement worden goedgekeurd, vooraleer het in een wet kan worden omgezet. Eenmaal de wet in werking treedt, zal Apple hier gehoor aan moeten geven. Doet het dat niet, dan volgen er boetes.

Bron : zdnet.be

Pagina's: [1]
 

Archief

Buy this premium domain L8R.ORG