Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


25-06-2024, 21:09:59


Pagina's: [1]

Auteur Topic: Android 4.3  (gelezen 14788 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline marcus

  • Administrator
  • Administrator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 2202
  • Karma : +12/-0

Android 4.3
« Gepost op: 26-07-2013, 09:19:29 »
Android 4.3 is al te downloaden voor geselecteerde Nexus-toestellen. NUtech probeert de firmware uit op de Nexus 4 en zet de belangrijkste nieuwe features op een rijtje.

Ondanks dat Android 4.3 (Jelly Bean) een vrij kleine update is, brengt de nieuwe firmware van Google toch enkele fijne nieuwe features en een reeks aan verbeteringen. Android 4.3 is al voor de nieuwe Nexus 7, Nexus 4, Galaxy Nexus, Nexus 10 en oude Nexus 7 te downloaden.

1.) Nieuwe camera- en telefoon-app
De camera-app voor Android 4.3 was al uitgelekt en is zoals verwacht aan Android 4.3 toegevoegd. De app laat gebruikers gemakkelijker met één hand de camera bedienen door de opties in een regenboog-structuur op het scherm weer te geven. De gebruiker kan hierdoor gemakkelijk met de duim de gewenste optie selecteren.

Ook heeft Google een fijne update voor de telefoon-app doorgevoerd. De nieuwe telefoon-app geeft gebruikers de mogelijkheid om van T9 gebruik te maken. Door T9 kunnen gebruikers met cijfers een naam intoetsen en zo de betreffende contactpersoon direct in de telefoon-app krijgen. Deze functie is al langer in verschillende softwarelagen van fabrikanten beschikbaar.

2.) Bluetooth Smart
Android 4.3 brengt ook Bluetooth Smart, een nieuwe Bluetooth-connectie die weinig energie verbruikt en het mogelijk maakt om met andere bluetooth smart-apparaten als smartwatches of hartslagmeters te verbinden. Ook de constante verbinding met Google Glass verbruikt hierdoor weinig energie.

3.) AVRCP 1.3 en OpenGL ES 3.0
Versie 1.3 van Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP) is eveneens met de update beschikbaar. Dit wordt veelal gebruikt door carkits om muziekinformatie door te geven. De nieuwe versie kan onder andere nummer-informatie van muziek op het scherm van bijvoorbeeld een carkit tonen.

OpenGL ES 3.0 zorgt ervoor dat de grafische prestaties worden verbeterd en geeft app-ontwikkelaars de mogelijkheid om beveiligd content te kunnen streamen. Hierdoor gaat Netflix voortaan 1080p-video streamen.

De grafische verbeteringen zijn ook bij normaal gebruik van de Nexus 4 duidelijk te merken. Dit duidt mogelijk op een voortzetting van Project Butter, het project dat met Android 4.1 (Jelly Bean) werd geïntroduceerd om Google's mobiele besturingssysteem zo soepel mogelijk te laten draaien.

4.) Beperkte gebruikersprofielen
Gebruikersprofielen zijn al sinds Android 4.2 (Jelly Bean) beschikbaar. Android 4.3 verbetert deze functionaliteit met het opleggen van beperkingen voor geselecteerde gebruikersprofielen. Dit geeft ouders bijvoorbeeld de mogelijkheid om restricties voor de gebruikersprofielen van hun kinderen op te leggen waardoor zij geen in-app aankopen kunnen doen of apps kunnen aanschaffen.

5.) Nieuwe wifi-optie
Eén van de belangrijkste nieuwe features is een nieuwe wifi-optie die ervoor zorgt dat de gps veel minder wordt geactiveerd. De gps-chip verbruikt indien ingeschakeld enorm veel stroom en door de wifi-chip geactiveerd te houden (ook als wifi is uitgeschakeld) en naar de locatie te laten zoeken, kan er energie bespaard worden. Dit betekent dat de wifi-chip altijd is ingeschakeld en pas naar wifi-netwerken gaat zoeken als een app de locatie wil weten.

6.) Verbeterde accuduur
De nieuwe wifi-optie verbetert de accuduur van de Nexus 4 drastisch. Dit bleek al uit een eerder gelekte versie van Android 4.3, maar wordt nogmaals bevestigd. Omdat Android-apps veelvuldig van de gps-chip gebruikmaken, scheelt dit aanzienlijk in de accuduur van de Nexus 4 met Android 4.3. Onder andere Facebook, Twitter en Google Now activeren bijvoorbeeld vaak de gps-chip om achter de locatie van de gebruiker te komen.

Door: NU.nl/Daniël Verlaan
« Laatst bewerkt op: 26-07-2013, 09:22:17 door marcus »

Pagina's: [1]
 

`