Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


19-06-2024, 18:30:51


Pagina's: [1]

Auteur Topic: TV Vlaanderen misbruikt derde net VRT om dure decoder op te dringen  (gelezen 798 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline alain

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1810
  • Karma : +5/-0

Vlaamse zenders binnenkort kwijt?

De abonnees van TV Vlaanderen ontvingen een brief waarin hen gemeld wordt dat Ketnet en Canvas op 1 mei twee verschillende zenders worden en dat Ketnet vanaf dan enkel beschikbaar is in een nieuwe norm die slechts kan bekeken worden via een HD ontvanger. Er wordt fijntjes aan toegevoegd dat in de toekomst, zonder verdere precisering, meer Vlaamse zenders naar deze nieuwe norm zullen overschakelen.

 

4 of 6 keuzemogelijkheden?

De brief is niet alleen onvolledig, maar ook misleidend en op verschillende punten in strijd met de wet marktpraktijken en consumentenbescherming van 6 april 2010, evenals met de wet betreffende de bescherming van de consumenten inzake omroeptransmissie- en omroepdistributiediensten van 15 mei 2007.


Zo geeft TV Vlaanderen zijn abonnees vier keuzemogelijkheden die telkens de ontvangst van zulke ontvanger impliceren. Uiteraard hangt daar een kost aan vast. TV Vlaanderen biedt de consument echter niet de mogelijkheid om niets te doen. Hij wordt integendeel verzocht een antwoordkaart terug te sturen waarop hij één van de vier keuzemogelijkheden moet aankruisen. TV Vlaanderen vermeldt evenmin de wettelijk verplichte mogelijkheid voor de consument om zijn overeenkomst kosteloos op te zeggen.

 

1 of 2 wijzigingen?

TV Vlaanderen vermeldt al helemaal niet dat ze eigenlijk twee wijzigingen doorvoert. Vooreerst beslist TV Vlaanderen  om Ketnet vanaf 1 mei in een nieuwe norm uit te zenden. Vervolgens beslist ze om Ketnet op een andere satelliet te plaatsen, met name ASTRA 3 ipv ASTRA 1. Enkel op de antwoordkaart wordt de consument de mogelijkheid geboden om een kop voor zijn satelliet te bestellen (om ook ASTRA 3 te kunnen ontvangen) met als enige verklaring dat die kop nodig is voor het bekijken van de meest bekeken Vlaamse zenders in HD.

 

Nieuwe decoder 50% te duur

Test-Aankoop besluit dat de wijzingen allesbehalve nodig zijn om technische redenen (de komst van een derde net van de openbare omroep), maar puur commercieel zijn ingegeven. Het volstond dan ook voor de abonnees om enkel een kop te bestellen om geen zenders kwijt te geraken. Een verplaatsing van de zender van satelliet is een eigen keuze van TV Vlaanderen.


Het feit dat TV Vlaanderen een Hd-ontvanger voorstelt aan 99 euro, terwijl een soortgelijke ontvanger in de buurlanden slechts een zestigtal euro kost, onderbouwt alleen maar de redenering omtrent de werkelijke (commerciële) bedoelingen.

 

TA eist nieuwe mailing

Test-Aankoop heeft TV Vlaanderen dan ook in gebreke gesteld om binnen de 7 dagen een nieuwe mailing aan haar abonnees te sturen die conform is aan de wet. Daarbij moeten de abonnees die reeds een keuze hebben gemaakt op basis van onvolledige en foutieve informatie de mogelijkheid worden geboden om terug te komen op hun keuze.

bron:www.test-aankoop.be

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1504
  • Karma : +4/-1

Re: TV Vlaanderen misbruikt derde net VRT om dure decoder op te dringen
« Reactie #1 Gepost op: 01-05-2012, 12:29:16 »
Oh vertel waar kan ik voor 60 euro een ontvanger kopen met INGEBOUWDE officiële SECA codering???
Pagina's: [1]
 

`