Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


19-04-2024, 07:14:19

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: ECops ,Politie ,Gendarmerie of Bundespolizei Virus STUUR GEEN Ukash  (gelezen 1930 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline alain

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1810
  • Karma : +5/-0

De laatste maanden worden we weeral geplaagd met een nieuw soort virus vooral als je online spelletjes wilt spelen maar het kan ook via andere wegen.
deze zijn van het type Trojan Winlock : "ECops virus" of " Politie virus" of"Virus Gendarmerie" of " Bundespolizei Virus"

De Politie virus is al sinds eind verleden jaar opgedoken in Nederland.

in Belgie hebben ze de laatste weken nu meestal te maken met de ECops virus versie :
De Belgische federale politie waarschuwt voor een virus dat een boete voor illegaal internetgedrag veinst. In werkelijkheid willen internetcriminelen gewoon je kredietkaartinformatie.

Computers die besmet zijn met het nieuwe virus worden geblokkeerd en geven een scherm weer dat laat geloven dat de blokkering is gebeurd door de eCops, het meldpunt van de politie voor internetcriminaliteit. De surfer wordt zogezegd een aantal inbreuken op de Belgische wet ten laste gelegd: spammen, auteursrechteninbreuken, kinderporno en piraterij.

In werkelijkheid is de blokkering het werk van internetcriminelen die hun slachtoffers eens flink willen laten schrikken, om hen zo geld afhandig te maken. Het is trouwens af te raden om te betalen, want bij soortgelijke virussen in het buitenland kregen slachtoffers helemaal geen code om hun pc te deblokkeren.


Stuur dus NOOIT Ukash aan criminelen die beweren van de politie te zijn.. Zij beweren dat dit in reactie is op het opsporen van illegale of illegaal gekopieerde content op uw pc. Maar ze infecteren pc's met malware-virussen

De malware encrypteert gegevens op de harde schijf en de criminelen vragen dan om een 'fee' te betalen met verschillende betaalmogelijkheden, met inbegrip Ukash vouchers, om de encryptie te verwijderen.

Geef geen Ukash aan deze criminelen want u zult uw geld verliezen en misschien is het virus zelfs niet verwijderd.

De enige manier om van deze virus vanaf te geraken is opstarten in safe mode (F8) en Malwarewarebyte Anti-malware installeren en scannen
daarna start je normaal op en heb je toegang terug tot je desktop(bureaublad)
eenmaal je dektop kunt zien scan je nog eens met Malwarebyte en eventueel ook met een antivirus

een andere alternatief zou een systeemherstel naar een eerdere datum ook wel helpen ook hier moet men in safe mode starten

Pagina's: [1]
 

`