Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


14-07-2024, 22:03:24

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: 'Virus sluit computers af van het internet'  (gelezen 2179 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline alain

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1810
  • Karma : +5/-0

'Virus sluit computers af van het internet'
« Gepost op: 16-02-2012, 12:13:08 »
Het Belgische computernetwerk wordt bedreigd door een virus dat op 7 maart tal van computers in ons land kan afsluiten van het internet. Dat meldt de federale overheidsdienst CERT.
Het Computer Emergency Response Team is een team van ICT’ers dat in staat is snel te handelen als zich een beveiligingsincident voordoet met computers of computernetwerken. Het virus waarvoor de dienst waarschuwt heeft intussen al 4 miljoen computers aangetast in meer dan honderd landen, en volgens het CERT is het waarschijnlijk dat het ook België in zijn greep heeft. Het Cert kan evenwel de impact van het virus, DNSchanger genaamd, nog niet inschatten.

De dienst vraagt daarom elke computergebruiker in ons land om vóór 7 maart even naar de website www.dns-ok.be te surfen om te zien of het virus de computer heeft aangetast en, als dat het geval is, het te verwijderen.

Dat virus komt voort uit de online-fraude van zes Estse hackers die erin slaagden om miljoenen computers te kraken en de internetverbinding meteen om te buigen naar gerichte advertentiewebsites. Na twee jaar onderzoek door de FBI kon de bende worden opgepakt.

‘Momenteel is het gevaar geweken, omdat de FBI een voorlopige server heeft geïnstalleerd die de impact van het virus ondermijnt’, vertelt Christian Van Heurck, coördinator van CERT.be. ‘Maar die server verdwijnt op 7 maart. Geïnfecteerde computers zullen op dat moment geen toegang meer hebben tot het internet.’

Voor tablet-pc’s en smartphones is er naar verluidt geen gevaar.
bron:nieuwsblad.be

vreemd dat alleen het belgische computernetwerk daar dan last van heeft of lees ik dat niet goed?

Pagina's: [1]
 

Archief

Buy this premium domain L8R.ORG