Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


25-06-2024, 21:25:04


Pagina's: [1]

Auteur Topic: CanalDigitaal gestart met Anti-cardshare maatregel  (gelezen 803 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline alain

 • Global Moderator
 • Super Premium gebruiker
 • *****
 • Berichten: 1810
 • Karma : +5/-0

CanalDigitaal gestart met Anti-cardshare maatregel
« Gepost op: 10-01-2012, 17:33:15 »
Vanaf vandaag – dinsdag 10 januari 2012 – heeft het Luxemburgse bedrijf bij haar Nederlandse tv-aanbieder CanalDigitaal de anti-cardshare beveiligingsoptie ingevoerd. Hierdoor is het delen van de smartcard – ook wel cardsharing genoemd – beperkt.

Het delen van het abonnement van één smartcard is vanaf vandaag beperkt tot vier clients. Omdat bij de anti-cardsplit beveiliging een standaard waarde van twee clients geldt, dient de CanalDigitaal smartcard te worden opgewaardeerd naar kaartversie I4A. Alleen de smartcard die met deze kaartversie voorzien is kan tegelijk vier clients aansturen. In alle andere gevallen kan men slechts twee clients aansturen. U kunt wel uw smartcard voorzien van de kaartversie I4A. U dient dan het volgende te doen:

Indien u een door CanalDigitaal gecertificeerde satellietontvanger heeft dan hoeft u niets te doen. CanalDigitaal heeft de afgelopen maand de nodige software reeds naar uw kaart gestuurd. Door CanalDigitaal gecertificeerde ontvangers zijn ook uitvoerig getest geweest en u zal dan ook geen enkel verschil merken in de werking. Deze ontvangers zullen werken zoals voorheen en U zal geen enkele beperking opmerken.

U bezit een Linux satellietontvanger, bijvoorbeeld van de merken Dreambox, VU+, Clark Tech of Xtrend. U dient in dit geval uw satellietontvanger te voorzien van de laatste firmwareversie van de door uw gebruikte firmware. U kunt de nieuwste versie van de OpenPLi firmware bijvoorbeeld laden via www.openpli.org. Deze firmware dient u te voorzien van de softcam CCcam versie 2. 3.0 Alleen met deze wordt uw smartcard met een nieuwe kaartversie voorzien. Kaartversie nummer kan je opvragen in OpenPLi met de Blauwe toets / PPanels / CCcam / Smartcard Info. De kaartversie wordt echter bij Cccam 2. 3.0 stapsgewijs van nieuwe firmware voorzien. Mocht uw smartcard dus meerdere kaartupdates gemist hebben dan dient u de smartcard enige seconden uit de smartcardlezer te halen. Wanneer u de smartcard weer in de smartcardlezer stopt wordt de volgende kaartupdate op de smartcard geïnstalleerd. U herhaalt deze handelingen tot u bij de smartcard info de kaartversie I4A ziet. U kunt vanaf dat moment vier clients tegelijk aansturen. U dient voor de kaartupdate uw satellietontvanger op één van de Nederlandse zenders af te stemmen. Let op! Als u een oude Mediaguard2 smartcard gebruikt dan kan u geen gebruik van CCcam versie 2. 3.0 maken omdat deze de Mediaguard2 smartcard niet langer ondersteund.

de rest v/h bericht kan je hier lezen:
http://www.satellitemagazine.com/?action=pagina&id=49&id2=5972&title=Anti-cardshare+bij+CanalDigitaal+van+start

Zij promoten het gebruik vanCccam 2. 3.0 in de linux ontvanger omdat de andere cccam de update niet zouden doorsturen, ik blijf er bij dat Cccam 2. 3.0 verdacht is.
Mijn TVVlaanderen kaart kreeg de update wel met de CCcam 2.2.1.

Offline halloa

 • Super Premium gebruiker
 • *****
 • Berichten: 253
 • Karma : +13/-0

Re: CanalDigitaal gestart met Anti-cardshare maatregel
« Reactie #1 Gepost op: 11-01-2012, 02:13:49 »
verbaast me ook niets dat TV Totaal dat gesponserd wordt door M7 Group te vragen 2.3.0 te installeren.
Dit zegt al genoeg. Maar als je de update installeert of je kaart wilt updaten ff de kaart direct in de box doen met 2.3.0 en CFG file weghalen klaar en je internetkabel eruit.
Offline terrestrial

 • Super Premium gebruiker
 • *****
 • Berichten: 138
 • Karma : +10/-2

Re: CanalDigitaal gestart met Anti-cardshare maatregel
« Reactie #2 Gepost op: 05-02-2012, 18:13:14 »
Ik heb het ook al op andere forums gezegd.. die backdoor in CCcam is de grootste flauwekul ooit.   Er zullen heus wel versies in omloop zijn met een trojan maar dat kan met elke softcam/software. Je moet gewoon de juiste downloaden.  Die zgn lijst met dyndns adressen die rondzwerft waar half europa op staat heeft absoluut niks met CCcam 2.3.0 te maken maar is gewoon afkomstig uit een bij elkaar geraapt zooitje publieke configs. Er staan namelijke alleen servers op die actief ruilen op forums. Private servers vind je er niet op terug.
Pagina's: [1]
 

`