Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


22-07-2024, 15:20:37

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Nederland 3 HD gaat verhuizen !  (gelezen 858 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1504
  • Karma : +4/-1

Nederland 3 HD gaat verhuizen !
« Gepost op: 19-10-2011, 11:53:16 »
bron: canal digitaal

Heeft U een probleem met ontvangst van Nederland 3 HD ??

Vanaf 20 oktober 2011 verandert Nederland 3 HD van frequentie. Om deze zender goed te blijven ontvangen, is het belangrijk dat uw HD-ontvanger op deze wijziging wordt ingesteld.

Wat gebeurt er?
De zender Nederland 3 HD gaat op een nieuwe frequentie uitzenden. De zender verandert hierbij niet van satelliet of codering. U kunt met uw huidige HD geschikte satelliet installatie gewoon blijven kijken.

Hoe schakelt u om?
Het omschakelen naar de nieuwe frequentie klinkt heel lastig. Dit is het (in de meeste gevallen) echter niet. Het is belangrijk om de nieuwe CanalDigitaal zenderlijst in te laden die 20 oktober “on air” wordt gezet. In veel gevallen gaat dit automatisch maar soms moet dit handmatig geregeld worden. Het is afhankelijk van uw HD-satellietontvanger. Vanaf 20 oktober tot 7 november 2011 zullen wij de zender op zowel de nieuwe als oude frequentie uitzenden. Zo heeft u meer dan voldoende tijd om, om te schakelen.

CanalDigitaal HD-satellietontvangers
De huidige CanalDigitaal HD satellietontvangers laden de nieuwe zenderlijst automatisch in. Hier hoeft u dus geen actie te ondernemen. Het gaat in ieder geval om de volgende satellietontvangers:

HD-satellietontvangers: 
Philips 7121
Philips 7141
Philips 8121
M7 SAT801


HD-satellietontvangers met zenderlijst
Een groot gedeelte van de CanalDigitaal gecertificeerde als ook niet-gecertificeerde HD-satellietontvangers ondersteunen de CanalDigitaal zenderlijsten. Deze moeten echter wel vaak handmatig ingeladen worden. In de handleiding van uw ontvanger kunt u lezen hoe u de zenderlijst handmatig inlaad. Of kijk op de website www.ikverhuismee.tv, hier staat een uitgebreid overzicht van gecertificeerde en niet gecertificeerde HD-satellietontvangers met een handleiding hoe u de nieuwe zenderlijst handmatig kunt inladen.HD-satellietontvangers zonder zenderlijst
Er zijn ook niet-gecertificeerde HD-satellietontvangers die de CanalDigitaal zenderlijsten niet ondersteunen. In dat geval zullen de frequentie gegevens van de nieuwe positie handmatig moeten worden ingevoerd. Hieronder staat een schema met de betreffende gegevens. In de handleiding van uw ontvanger kunt u lezen hoe u dit moet doen. Uw satellietspecialist kan u ook helpen met het invoeren van de frequenties. Klik hier voor een satellietspecialist bij u in de buurt.

Nieuwe frequentie Nederland 3 HD: 

Satellietpositie (graden)     Astra3 23,5E
Frequentie  12.187
Polarisatie  Horizontaal
Symbol rate 27.500
FEC 5/6
Pakket Alle pakketten
Transmissie; MPEG4
Formaat HDTV

LET OP !
Deze wijziging geldt NIET voor de SD ontvangers (standaard satellietontvanger) zoals de Philips DSR2210/2211/2212, Philips DSR2221 en Thomson TS4H.

Pagina's: [1]
 

Archief

Buy this premium domain L8R.ORG