Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


18-05-2024, 02:17:26

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Samsung Galaxy Tab 10.1 & 7.7 definitief verboden bij onze duitse buren  (gelezen 1709 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline marcus

  • Administrator
  • Administrator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 2202
  • Karma : +12/-0

Samsung Galaxy Tab 10.1 & 7.7 definitief verboden in Duitsland

Zowel de Samsung Galaxy Tab 10.1 als de recent gepresenteerde Galaxy Tab 7.7 zijn definitief niet welkom in Duitsland. De Duitse rechter heeft vandaag het voorlopige vonnis bevestigd en geoordeeld dat de twee tablets wel degelijk teveel lijken op Apple’s iPad. Beide modellen mogen dan ook niet gepromoot en verkocht worden in Duitsland.

Eerder oordeelde de Nederlandse rechtbank nog dat het design van de iPad en de Galaxy Tab 10.1 wel gelijkenissen vertoonde maar dat dit geldt voor nagenoeg elke tablet op de markt. Een tabletdesign zoals we dat nu kennen is te algemeen en wordt logischer wijs door elke fabrikant gebruikt. De rechter zag dan ook geen reden om de tablet te verbieden in Nederland. De Galaxy Tab 7.7 vertoont voor de rechtbank ook teveel gelijkenissen met de iPad.

Een voorlopige uitspraak op 2 september zorgde er al voor dat Samsung haar nieuwe 7.7 inch tablet van de beursvloer in Berlijn verwijderde.

De uitspraak in Duitsland gaat puur over het design, waar in Nederland ook ‘gevochten’ werd om software-en technologiepatenten. Dit zorgde ervoor dat enkele Galaxy smartphones van Samsung een verbod opgelegd kregen voor het schenden van softwarepatenten. Samsung heeft voor de betreffende modellen een software update in de planning staan om onder de uitspraak uit te komen.

Wat betreft de tablets is het verdacht stil rondom de Galaxy Tab 8.9. Deze tablet wordt binnenkort ook verwacht maar lijkt gewoon verkocht te kunnen worden.
Qua design is de Galaxy Tab 8.9 zo goed als identiek aan de Galaxy Tab 10.1.

Samsung heeft nog niet laten weten of ze in beroep gaat tegen de uitspraak, welke overigens geen gevolgen heeft voor de verkoop van deze tablets in andere landen.

Update: Samsung heeft inmiddels in een reactie laten weten het hier niet bij te laten zitten en in hoger beroep te gaan. Ook heeft de fabrikant inmiddels meerdere rechtszaken lopen tegen Apple om het schenden van patenten die betrekking hebben op draadloze technologieën. Kortom, wordt weer vervolgd..

Bron : Tabletsmagazine en Tweakers

Pagina's: [1]
 

`