Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


19-04-2024, 08:00:04

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Nu ook internet in “the middle of nowhere’  (gelezen 547 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1504
  • Karma : +4/-1

Nu ook internet in “the middle of nowhere’
« Gepost op: 18-02-2011, 14:16:37 »
december 28th, 2010 | Auteur: Lizette Zeeman
Afgelopen zondagavond is om 22.51 uur precies een raket met satelliet van communicatiebedrijf Eutelsat afgeschoten. De satelliet is een Ka-Sat-breedbandsatelliet en is gelanceerd vanaf Baikonur in Kazachstan. De satelliet moet de zogenaamde notspots van Europa van internet voorzien.
Ondanks het feit dat de Proton-raket de satelliet binnen negen uur heeft meegenomen in een reis rond de aarde, is de satelliet nog niet actief. Satellieten hebben normaal gesproken enkele weken nodig om actief te worden, maar deze extra sterke satelliet zal hier waarschijnlijk een aantal maanden voor nodig hebben. Wanneer de satelliet werkzaam is zal het een bereik hebben van Noord- Afrika tot Scandinavië en zal twee miljoen huishoudens van internet kunnen voorzien. Dit in tegenstelling tot oude satellieten die maar een capaciteit hebben van 300.000 huishoudens.

In totaal zijn er zeventig gebieden waar Eutelsat de Ka-Sat haar satelliet voor zal inzetten, hierover zijn al overeenkomsten gesloten. Er zijn nog steeds dertig miljoen huishoudens in Europa die geen of slechte internetverbinding kunnen maken. Een deel hiervan zal met de nieuwe satelliet nu geholpen zijn met een verbinding van maximaal10Mbps.

De lancering van deze satelliet is onderdeel van een groter project dat tot op heden al 350 miljoen euro heeft gekost en zeker geen succes verhaal genoemd mag worden. Eerder werd er namelijk al een raket met drie satellieten de ruimte in gestuurd, maar deze kwam in de Stille Oceaan terecht vanwege een rekenfout. Hiermee verdween ook meteen 100 miljoen euro de oceaan in.

Bron: Digital Life


Share and Enjoy:

Iemand die al weet of deze satelliet al operationeel is?

Pagina's: [1]
 

`