Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


29-11-2023, 13:24:10

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: CanalSat ook in Zwitserland beschikbaar  (gelezen 190 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline andre40

 • Nieuwe gebruiker
 • *
 • Berichten: 9
 • Karma : +10/-0

CanalSat ook in Zwitserland beschikbaar
« Gepost op: 28-01-2008, 15:18:21 »
CanalSat ook in Zwitserland beschikbaar

27-01-2008 - Eindelijk lijkt er een provider te zijn die grensoverschrijdend en binnen Europa haar satellietpakket gaat aanbieden. CanalSat France wil het voor Franstalige Zwitserland mogelijk maken om daar een pakket met haar Franse zenders te abonneren. Reden is de zeer grote vraag hiernaar en de vele omwegen die momenteel al gemaakt worden om het pakket te abonneren.

Onze collega's van Satmag.fr melden hierover dat uiterlijk eind juni dit jaar CanalSat Suisse officieel beschikbaar zal zijn. Behalve Canal+ zullen ook de zenders van Planète en Cinecinema evenals de Franse nationale zenders (TF1, FR2-3-4-5 - M6 - NT1 - Direct 8 - W9 enz.) beschikbaar komen. Veel van deze zenders zijn overigens ook al via de plaatselijke Zwitserse kabelnetten te verkrijgen.

Veel Zwitsers zullen blij zijn met deze oplossing. Het was namelijk moeilijk om de Franse zenders via de satelliet te kunnen ontvangen. Dit komt vooral doordat CanalSat het vrijwel onmogelijk maakt om losse kaartjes te kunnen gebruiken om kijken in het buitenland te voorkomen. De vele kijkers in Zwitserland via niet-officiële wegen stellen CanalSat voor het probleem dat op die manier ook zenders worden bekeken waarvoor zij niet de rechten hebben in Zwitserland omdat die bijvoorbeeld bij de SRG-SSR liggen.

Ook in (Franstalig) België worden veel omwegen gemaakt om CanalSat te kunnen ontvangen en net als in Zwitserland verkopen veel handelaren de abbonementen door maar dan wel veel duurder dan het origineel. Voor België heeft CanalSat nooit enige interesse bekend gemaakt. Wel gaan er al langere tijd geruchten dat Astra en de eigenaren van TV Vlaanderen voor die regio een pakket onderzoeken. (JHV)

Offline andre40

 • Nieuwe gebruiker
 • *
 • Berichten: 9
 • Karma : +10/-0

Hierop zitten velen m.i. te wachten.
« Reactie #1 Gepost op: 30-01-2008, 18:42:44 »
Wallonië krijgt zijn eigen satellietplatform, TéléSat Numérique, waarvan de eerste testuitzendingen in maart zullen plaats vinden. Het aanbod zal bestaan uit een aantal Franstalige en internationale zenders. TéléSat zal via Astra gaan uitzenden en als een van de eerste platformen gebruik gaan maken van MPEG4 en HD televisie. Het is een zusterbedrijf van TV Vlaanderen


Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken, want het wordt toch wel tijd dat Frankrijd zijn zenders gewoon beschikbaar gaat stellen op een voor ieder gemakkelijke wijze.:king:

Offline cool

 • Reguliere gebruiker
 • **
 • Berichten: 21
 • Karma : +0/-0

CanalSat ook in Zwitserland beschikbaar
« Reactie #2 Gepost op: 02-02-2008, 09:45:26 »
In Frankrijk kan je ook makkelijk prepaid kaarten van canalsat en canal+ kopen, aan normale prijzen. Die worden dan zonder probleem op je naam gezet, maar wel op het adres van de satboer
>>>  Cardshare forum <<<
Pagina's: [1]
 

`