Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


28-05-2024, 21:58:00


Pagina's: [1]

Auteur Topic: BBC-HD voorlopig nog niet via Casema kabelnet  (gelezen 630 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline jepke

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 2211
  • Karma : +14/-0

BBC-HD voorlopig nog niet via Casema kabelnet
« Gepost op: 01-12-2006, 18:41:26 »
BBC-HD zal voorlopig nog niet gaan uitzenden via het kabelnetwerk van Casema. Dat heeft het bedrijf vanmorgen in een persverklaring laten weten. Eerder bracht het kabelbedrijf naar buiten dat men het experimenteel HDTV kanaal van de Britse publieke omroep vanaf vandaag zou gaan doorgeven via haar HDTV pakket. Dit is echter tot een nader, vooralsnog onbekend, tijdstip verplaatst. De verwachting is dat BBC-HD binnen enkele maanden alsnog via de kabel van Casema te zien zal zijn.

BBC-HD is zeer geliefd bij een groot aantal Nederlanders omdat het zeer regelmatig nieuwe series en speelfilms in HD kwaliteit uitzend. Daarnaast is op de zender met grote regelmaat live popconcerten en voetbalwedstrijden in HD kwaliteit te bekijken. In Nederland is de zender op dit moment alleen maar te zien via de satelliet. BBC-HD zendt uit via de Astra 2 satelliet op 28,5 graden oost. Voor ontvangst van BBC-HD via de schotelantenne is echter wel een nieuwe generatie HD satellietontvanger nodig. BBC-HD zendt overigens wel ongecodeerd uit via de satelliet.

Casema heeft overigens wel vanaf vandaag twee nieuwe HDTV zenders in het HDTV zenderpakket zitten. Discovery HD zou eerst vanaf 1 januari 2007 te zien zijn via Casema maar door het voorlopig niet doorgeven van BBC-HD is de zender nu vanaf vandaag al te zien via het Casema kabelnet. Daarnaast is Casema vandaag ook begonnen met doorgifte van de HD versie van het Chellomedia filmkanaal Film1 HD.

HDTV (high definition TV) garandeert superieure beeldkwaliteit. In plaats van de 576 (zichtbare) PAL-beeldlijnen waarin het huidige Europese televisiebeeld is onderverdeeld, is een HDTV-beeld opgebouwd uit minimaal 720 en maximaal 1080 lijnen. Voor het menselijk oog levert HDTV een gedetailleerd, niet trillend en helder beeld op dat even scherp is als in werkelijkheid. Met HDTV neemt de kijker ook meer waar: de zogenaamde 'aspect ratio' is groter. Een analoog, klassiek televisiebeeld heeft een 4:3 formaat, terwijl dat bij HDTV altijd 16:9 is. LCD- en plasmaschermen die in staat zijn om beelden in HDTV-formaat weer te geven, dragen het kwaliteitslogo 'HD-Ready'.

Verder is via het Casema kabelnetwerk in normale SD kwaliteit vanaf vandaag het nieuwe Nederlandse themakanaal HilversumBest te zien.Het Themakanaal HilversumBest wil een eerbetoon zijn aan de creativiteit van Hilversumse programmamakers door de jaren heen. HilversumBest wil structureel laten zien welke interessante en kwalitatief goede programma’s de omroepen gemaakt hebben. HilversumBest streeft er naar een welkom alternatief te zijn voor kijkers die op zoek zijn naar vriendelijke televisieprogramma’s die hernieuwd te zien zijn en die een ‘Feelgood’ gevoel oproepen.

© 2006 SatellietNieuws.nl
Jepke
Is back in the house

Pagina's: [1]
 

`