Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


16-06-2024, 14:27:59

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: ETSI weigert CSA licentie aan Dream Multimedia  (gelezen 637 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline BRUUT-DREAM

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 349
  • Karma : +0/-0
    • http://www.satlords.nl/board

ETSI weigert CSA licentie aan Dream Multimedia
« Gepost op: 09-09-2005, 01:46:55 »
Het Britse NDS, fabrikant van coderingssystemen en eigendom van Rupert Murdoch, heeft als voorzitter van de ETSI (Europese organisatie voor standaardisatie van informatie en communicatie technologieën) het Duitse bedrijf Dream Multimedia het onmogelijk gemaakt om nog satellietontvangers uit de populaire Dreambox serie op de markt te brengen. Het gaat niet alleen om de huidige modellen maar ook om de toekomstige modellen (de Dreambox 7025 en de Dreambox 8000) waaraan Dream Multimedia werkt.

Al eind vorig jaar bezocht NDS Dream Multimedia en werd in dit gesprek het Duitse bedrijf verzocht op de open source software in de ontvangers af te sluiten en de netwerk aansluiting uit de ontvangers te verwijderen. Dream Multimedia is nooit op dit verzoek ingegaan.

Nu NDS voorzitter is van de ETSI lijkt het erop dat NDS zijn kruistocht tegen Dream Multimedia in nog hevigere vorm doorzet. De ETSI weigert namelijk een CSA (Common Scrambling Algorithm) licentie af te geven aan Dream Multimedia. Dit komt volgens Dream Multimedia omdat NDS binnen de ETSI grote invloed heeft waardoor ten onrechte een licentie geweigerd is.

Dream Multimedia was nog niet in bezit van de CSA licentie maar mocht wel ontvangers op de markt brengen omdat het verzoek voor een CSA licentie nog in behandeling was. Normaal wordt deze nooit door de ETSI geweigerd af te geven als de ontvangers aan de DVB norm voldoen. Dit is bij de ontvangers van Dream Multimedia altijd het geval geweest. Dit blijk ook uit op internet opvraagbare gegevens (zie http://www.dvb.org/index.php?id=104&mid=2831 ).

IBM, fabrikant van de procesoren van de huidige Dreambox modellen DM7000, DM7020 DM5620 en DM500, mag Dream Multimedia op dit moment geen procesoren meer uitleveren. Dit wegens het ontbreken van een door ETSI afgegeven te worden CSA licentie. Ditzelfde verbod op uitlevering van procesoren wordt opgelegd aan de fabrikant van de procesoren welke in de nieuwe Dreambox ontvangers worden gebruikt.

Op het eerste gezicht lijkt de weigering van ETSI om Dream Multimedia geen CSA licentie te verschaffen uiters dubieus te noemen. Dream Multimedia voldoet aan alle eisen welke de ETSI stelt aan het verkrijgen van een CSA licentie. Het is op dit moment niet bekend of Dream Multimedia stappen tegen de weigering een CSA licentie te verkrijgen onderneemt.
ILL Be Back!!

Pagina's: [1]
 

Archief

Buy this premium domain L8R.ORG