Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


28-05-2024, 21:57:20

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Kudelski heeft vele hoofdzorgen over de beveiligin  (gelezen 569 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline BRUUT-DREAM

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 349
  • Karma : +0/-0
    • http://www.satlords.nl/board

Kudelski heeft vele hoofdzorgen over de beveiligin
« Gepost op: 01-09-2005, 19:14:42 »
Kudelski heeft vele hoofdzorgen over de beveiligingstoestand van de Nagravision codering. Nadat eerder deze week noodgedwongen de Nagravision codering moest worden uitgezet die aanwezig was op het Digital + pakket op 19,2 graden oost hebben hackers vanmorgen bekend gemaakt dat binnen enkele dagen ook de source van de beveiliging van het Duitse Premiere pakket zal worden openbaar gemaakt op het internet. Al eerder meldden wij de geruchten dat ook deze Nagravision romset (rom 120) gekraakt zou zijn. Deze geruchten lijken nu op waarheid te berusten. De verwachting is dat tijdens de IFA beurs in Berlijn, waar Premiere prominent aanwezig is, er op het internet files worden vrijggegeven waarmee Premiere open te krijgen is.

Inmiddels kunnen meer dan 4 miljoen abonnees van Digital + op dit moment niet meer met een Nagravision satellietontvanger naar Digital + kijken. De Spaanse satellietprovider geeft als reden naar de abonnees op dat het hier gaat om "een storing welke nog nooit is voorgekomen" en geven geen datum waarop men verwacht dat deze storing verholpen zou kunnen zijn. De druk van de abonnees op Digital + lijkt echter zo groot te gaan worden dat het wel denkbaar is dat binnen korte tijd weer in Nagravision op de Astra satelliet zal worden gaan uitgezonden. Het wordt namelijk steeds meer duidelijk dat Kudelski biet binnen korte tijd zal komen met een beveiligingsupdate van het coderingssyteem. Het is zelfs echter de vraag of er wel mogelijkheden zijn om de hack ongedaan te kunnen maken. Kudelski heeft inmiddels al een nieuwe kaart voor Nagravision klaar en de Duitse satellietprovider Premiere schijnt al aangegeven te hebben deze direct te willen gaan gebruiken waarneer het pakket op grote schaal openbaar ten prooi van hackers is gevallen.

Kudelski is wel op andere manier begonnen met acties tegen deze hack. Men is teruggevallen op de oude vertrouwde manier om internetsites welke files en informatie over de Nagravision hack openbaar maken van het internet te verwijderen. Als eerste voorbeeld moet de site Zackyfiles het ontgelden.

© 2005 S A T P L A Z A Weblog
ILL Be Back!!

Pagina's: [1]
 

Archief

Buy this premium domain L8R.ORG