Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


19-06-2024, 18:57:27

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: ORF vanaf 5 juli gedeeltelijk ongecodeerd  (gelezen 1151 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Harry_Nak

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 770
  • Karma : +0/-0
    • http://www.baflo.nu

ORF vanaf 5 juli gedeeltelijk ongecodeerd
« Gepost op: 30-06-2004, 12:30:23 »
23 juni 2004 - SatelliteMagazine berichtte eerder al dat de Oostenrijkse publieke ORF vanaf januari j.l. gedeeltelijk ongecodeerd zal gaan uitzenden. Wegens problemen is dit indertijd niet doorgegaan. ORF laat nu weten dat het 5 juli a.s. dan eindelijk toch zover is.

Vanaf die datum zal ORF2, die digitaal via Astra 1 uitzendt, gedurende de avonduren ongecodeerd uitzenden. Van maandag t/m vrijdag is het mogelijk om in heel Europa tussen 16.00 en ca. 0.30 uur de Oostenrijkse programma's te zien. In het weekend begint de onversleuteling ook om 16.00 uur, maar is het eindstip afhankelijk van de programmering.


Er is een speciaal ID aangemaakt voor de uitzendingen, onder de naam 'ORF 2 E' (Europa). Zodra er op dit kanaal wordt afgestemt, wordt er doorgeschakeld naar het videobeeld van ORF 2. Deze techniek wordt gebruikt, om bandbreedte binnen de ORF transponder te besparen. Op dit moment is er al een testbeeld te zien.

ORF wil op deze manier haar uitzendingen eenvoudig beschikbaar maken voor Oostenrijkers buiten de landgrenzen. Tevens moet het als doorgeefluik dienen voor politieke inzichten van het land. Actualiteitenprogramma's als 'Zeit im Bild' en 'Wien Heute' zullen ongecodeerd beschikbaar komen. Ook zullen er series en films waarvan de rechten bij ORF liggen te zien zijn.

ORF 1 en 2, plus de regionale vensters, zijn al langere tijd op Astra 1 aanwezig. Wegens auteursrechten op verschillende programma's zijn de uitzendingen gecodeerd. Veel rechten van series en speelfilms liggen bij de Duitse commerciële zenders.

Bron: Satnerds.com/SatelliteMagazine

Pagina's: [1]
 

Archief

Buy this premium domain L8R.ORG