Satbox - Satellietforum voor Nederland & Belgiƫ

Satelliet (DVB-S) => Satelliet Ontvangers => Topfield => Topic gestart door: debugger op 04-09-2010, 12:05:12

Titel: topfield 5500 PVR onthoudt standaardtuner niet
Bericht door: debugger op 04-09-2010, 12:05:12
Ik heb twee tuners in mijn TF 5500. Ze zijn aan elkaar doorgelust. Signaal komt standaard binnen op tuner 1. Soms komt het voor (ik kan er geen patroon in ontdekken) dat tuner 2 staat ingesteld als ik mijn topfield aanzet. Het beeld staat dan op zwart, wat logisch is.
Hoe kan ik voorkomen dat tuner 2 wordt ingeschakeld als ik het apparaat aanzet?
Titel: topfield 5500 PVR onthoudt standaardtuner niet
Bericht door: MrSat op 05-09-2010, 14:51:40
Als het goed is is er een kabletje van tuner 1 out naar tuner 2 in.  (is dit kabeltje nog goed??  geen sluiting???
Dan in het menu instellen dat de tuners "doorgelust" zijn !  en in het instel menu zoeken naar  "kanalen kopiĆ«ren van tuner 1 naar tuner2.  Nu maakt het niet meer uit dat de ontvanger schakelt van de ene naar de andere tuner. Dit schakelen doet de ontvanger wanneer je bijv. een kanaal zit te kijken en een ander zit op te nemen. In feite is dat schakelen dus normaal bij een TWIN PVR tuner.