Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


18-09-2020, 16:21:17


Pagina's: [1]

Auteur Topic: TF 4000 blijft in menu hangen  (gelezen 1969 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline anniebo

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +10/-0

TF 4000 blijft in menu hangen
« Gepost op: 18-08-2009, 17:00:03 »
Ik heb sinds kort een topfield 4000, maar de harde schijf was kapot. Ik heb een andere HD gekocht, precies dezelfde, qua merk en capaciteit, en heb die erin gezet. Maar de ontvanger deed, net als voorheen, alsof er geen schjf in zat.

Ik zat daarna wat te spelen en heb toen de receiver naar fabrieksinstellingen terug gezet.

Nu het probleem, ik kom niet meer uit het menu.:tssk:

Ik probeer gewoon terug te gaan, maar hij blijft op menu staan. Stroom eraf, weer aan, blijft hetzelfde, hij gaat meteen in het menu staan.
Ik kan hem ook niet meer uitzetten.

Heeft iemand hier ervaring mee? Tips?

Ik hoop dat iemand kan helpen, ik heb geen geld voor een andere. Helaas.
« Laatst bewerkt op: 18-08-2009, 17:19:01 door anniebo »

Offline alain

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1810
  • Karma : +5/-0

TF 4000 blijft in menu hangen
« Reactie #1 Gepost op: 18-08-2009, 20:28:37 »
bij de meeste receivers komt het eens voor dat je dan eerst de kanalen scant
vooraleer je uit het menu kunt geraken.
dwz:
ik weet niet wat voor een opstelling je hebt maar als je bv astra hebt laat je je ontvanger deze satelliet de kanalen zoeken

Offline anniebo

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +10/-0

TF 4000 blijft in menu hangen
« Reactie #2 Gepost op: 18-08-2009, 21:51:26 »
Oh, wat voel ik me een kneus!!!
Het is dus opgelost, bedankt!!

Nu nog een vraag over de harde schijf, die heb ik dus vervangen, maar de receiver ziet hem niet volgens mij.

Bij "harde schijf opties" en "opnemen" blijft het grijs.

Dat was met de kapotte schijf ook zo, maar toen kwam er iedere keer dat ik de receiver aanzette, de vraag, of ik wou formateren of niet.

Dat heb ik een keer geprobeerd, maar dat duurde uren en bij opstarten was het weer hetzelfde. Toen stond en bleef ook alles op grijs.

Ik heb de schijf dus vervangen, draden aangesloten, maar er gebeurt niets. De schijf gaat wel draaien, en wordt warm.

Hoe zit het met software? Moet dat er ook op gezet worden of zo?

Ideetjes?
« Laatst bewerkt op: 18-08-2009, 22:59:05 door anniebo »

Offline alain

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1810
  • Karma : +5/-0

TF 4000 blijft in menu hangen
« Reactie #3 Gepost op: 18-08-2009, 23:58:36 »
heb je de jumpers wel goed gezet?
je moet de jumpers aan de achterkant van je nieuwe harde  schijf op Master of Primair zetten en dan alle draden aansluiten

Offline anniebo

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +10/-0

TF 4000 blijft in menu hangen
« Reactie #4 Gepost op: 20-08-2009, 02:01:19 »
THANKS! ! hij is nu aan het opnemen, moest inderdaad die jumper goed zetten. Ben zo blij. Hoop dat het goed gaat, anders meld ik me weer.Tot zo ver, heel erg bedankt voor je hulp.
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`