Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België

15-11-2018, 17:58:21

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: SAB software  (gelezen 5417 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jojamkia

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +10/-0

SAB software
« Gepost op: 15-08-2009, 21:19:12 »
Hallo  allemaal,
Ik heb een SAB explorer cisc. Om nieuwe software in mijn Ontvanger te zetten heb ik een "nul-modem" kabel verbonden met mijn PC en de  SAB-Ontvanger
Ik krijg steeds weer de melding “ verbinding mislukt “
En in All updater zie ik “ error com port “
Ik ben al een paar uur mee bezig

Heeft iemand enig idee wat ik fout doe ?

groeten,

jojamkia

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1485
  • Karma : +4/-1

SAB software
« Reactie #1 Gepost op: 16-08-2009, 16:57:48 »
Hoe ga je te werk??

Heb je de com poort gekozen in het programma?

Wat voor besturingssysteem gebruik je?? xp , vista?

Misschien een stomme vraag heb je direct een com poort om de PC of werk je met een USB-RS232 omzetter?

Offline Jojamkia

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +10/-0

SAB software
« Reactie #2 Gepost op: 18-08-2009, 01:11:54 »
Citaat van: MrSat;35613
Hoe ga je te werk??

Heb je de com poort gekozen in het programma?

Wat voor besturingssysteem gebruik je?? xp , vista?

Misschien een stomme vraag heb je direct een com poort om de PC of werk je met een USB-RS232 omzetter?


MrSat
Ik heb een Xp , hierop  heb de nul modem kabel RS232 aangesloten met mijn Ontvanger
Daarna in Allupdater de com1 poort gekozen.
Bestandje geselecteerd .. en daarna Update aangeklikt .
Nog voor ik de stekker van de ontvanger kon aanbrengen kreeg ik een foutmelding in All updater  “ error com port “
Vervolgens heb ik steeds een andere poort ingesteld..maar steeds de foutmelding in
All updater  “ error com port “

Doe ik iets fout ?

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1485
  • Karma : +4/-1

SAB software
« Reactie #3 Gepost op: 18-08-2009, 18:38:38 »
Kijk eens in je configuratiescherm en kijk of je Com poort goed functioneerd?   Staat er geen vraagteken of iets bij??

Offline harry van dijk

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

uploaden!!
« Reactie #4 Gepost op: 20-08-2009, 13:11:26 »
Citaat van: Jojamkia;35633
MrSat
Ik heb een Xp , hierop  heb de nul modem kabel RS232 aangesloten met mijn Ontvanger
Daarna in Allupdater de com1 poort gekozen.
Bestandje geselecteerd .. en daarna Update aangeklikt .
Nog voor ik de stekker van de ontvanger kon aanbrengen kreeg ik een foutmelding in All updater  “ error com port “
Vervolgens heb ik steeds een andere poort ingesteld..maar steeds de foutmelding in
All updater  “ error com port “

Doe ik iets fout ?


nee denk het niet maar eerste kijken of je de goede com poort heb staat vaak goed en dan de software starten firmware selecteren. updaten knop in drukken en dan pas de stekker van de ontvanger in het welbekende stopcontact steken. Dan moet het helemaal goed komen:)

mvg harry

Offline murat

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +10/-0

SAB software
« Reactie #5 Gepost op: 02-09-2009, 09:47:35 »
gisteren had ik ook hetzelfde probleem, die van mij kwam omdat mijn null-modem kabel 3 meter was, toen heb ik die kleiner gemaakt, kleiner dan 1 meter.
daarna lukte het wel. zelfs een kabel van 1.8 meter lukte niet.
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


Archief