Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


21-09-2020, 03:55:17

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Sab Explorer => SECA3  (gelezen 4004 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline MattS

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 10
  • Karma : +10/-0

Sab Explorer => SECA3
« Gepost op: 06-05-2009, 14:57:56 »
Beste,

Het lukt mij niet om mijn Receiver te updaten.
Wat doe ik verkeerd??

De Receiver is een is een SAB Explorer PVR-SC
Deze is verbonden met mijn Computer, Ik heb via sabsatellite.nl
Het nodige gedownloaded ( All Updater en de .WSW-file ).

Ik zet mijn decoder aan,
Ik open het progje. All Updater,
Dan selecteer ik "Program Update", en selecteer de .WSW-file.
Ik selecteer de COM-poort ( in mijn geval COM4)
Daarrna klik ik op "Update".
Ik trek de stekker uit en dan moet ik normaal wachten tot er op het display 8-8 komt te staan? Maar dit gebeurd niet (hoelang kan dat duren??)
Als ik de stekker terug inplug komt er op het diplay "boot" gevolgd door kleine horizontale streepjes die om de beurt aan knipperen.

Op de PC staat er dan:
Connecting...
OK!>>connection.
Downloading...

Onderaan in het scherm komt geleidelijk de blauwe balk en rechts daar van de ..%
Dit komt echter niet verder dan ongeveer een 15%. Dan verdwijnen de ..% van het scherm en de Receiver start daarna normaal op (run).

Wie kan mij helpen? Want zonder de update heb ik geen geluid meer op Astra1.
Free to air en Astra3 werken normaal (met beeld en geluid)

DateBase verzenden en ontvangen lukt zonder problemen.

MVG.Sam.
« Laatst bewerkt op: 06-05-2009, 15:01:02 door MattS »

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1495
  • Karma : +4/-1

Sab Explorer => SECA3
« Reactie #1 Gepost op: 07-05-2009, 15:36:59 »
Goede firmware versie ???  

anders even bellen met SAB in Rotterdam.

Offline MattS

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 10
  • Karma : +10/-0

Sab Explorer => SECA3
« Reactie #2 Gepost op: 07-05-2009, 16:47:49 »
Ik heb er momenteel de Firmware op gezet van DVBStand.com;

L/D Versie : 1.04
S/W Versie : 1C80V1.051
H/W Versie : 2.00(TWIN)
Last Update : Apr 08 2008
FRONT : 107

En ook de software van DVBStand.com gedownloaded.
Ik ben na -tig maal proberen eens tot de 78% geraakt, maar dan werd de upload weer afgebroken.
Meestel kom ik rond de 20%.

Ik heb geprobeerd met de All Updater 1.00 en de PVR-Updater 1.04

DataBase en Firmware overzetten lukt wel zonder problemen.

Ik heb Ongeveer en maand geleden een mailtje gestuurd naar SAB.nl, maar tot op heden nog geen reactie gekregen.
Bij een voorgaand probleem had ik na 2 weken al reactie.

MVG.Sam.
« Laatst bewerkt op: 07-05-2009, 16:50:02 door MattS »

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1495
  • Karma : +4/-1

Sab Explorer => SECA3
« Reactie #3 Gepost op: 07-05-2009, 23:26:34 »
Een beller is sneller!!

Sab Trading B.V.
 Sydneystraat 55    
3047 BP Rotterdam
Nederland

 Tel    : + 31 10 415 20 10

Offline MattS

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 10
  • Karma : +10/-0

Sab Explorer => SECA3
« Reactie #4 Gepost op: 10-05-2009, 20:54:35 »
Probleem is opgelost,

Na een 2de mail verzonden te hebben naar sab, (de dag erna al reactie) , konden ze mij niet echt helpen. dan maar zelf verder gezocht naar een oplossing;

Ik heb de update uitgevoerd met een PC waar een RS232 kabel kon ingeplugd worden.
Zo kon ik de adapterkabel (USB->RS232) elimeneren, en dit lukt nu prima.

Toch raar, niet?? Dat er wel Database en firmware kon overgezet worden en geen
.WSW - file.

Waaraan kan dit gelegen hebben, zijn er nog mensen met dit probleem?

MVG.Sam.

Offline Bas232

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 9
  • Karma : +10/-0

Sab Explorer => SECA3
« Reactie #5 Gepost op: 28-06-2009, 23:26:04 »
Citaat van: MattS;34322
Probleem is opgelost,

Na een 2de mail verzonden te hebben naar sab, (de dag erna al reactie) , konden ze mij niet echt helpen. dan maar zelf verder gezocht naar een oplossing;

Ik heb de update uitgevoerd met een PC waar een RS232 kabel kon ingeplugd worden.
Zo kon ik de adapterkabel (USB->RS232) elimeneren, en dit lukt nu prima.

Toch raar, niet?? Dat er wel Database en firmware kon overgezet worden en geen
.WSW - file.

Waaraan kan dit gelegen hebben, zijn er nog mensen met dit probleem?

MVG.Sam.


Ik had het ook voor met een USB->RS232 adapter, maar heel vreemd het omdraaien van de kabel tussen de adapter en de ontvanger loste het op en hij flashed prima.
Wel moet je de com-poort in mijn geval op COM3 zetten.
Heb je die wel goed gezet?
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`