Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België

20-05-2019, 01:32:06

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Mvision fcis 7000  (gelezen 4418 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline floris

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +10/-0

Mvision fcis 7000
« Gepost op: 25-04-2009, 22:01:36 »
Vraagje,

Heb een tweede satellietontvanger voor op mijn slaapkamer (Mvision FCIS 7000). De firmware was redelijk veroudert (versie 1.53)en heb hem geupdate met 7000_MIB_648.upb via mvisionutils. eerst de bootloader, daarna de firmware. Resultaat zoals in de beschrijving geeft de ontvanger "good" aan in de display. echter mijn afstandsbediening werkt nu niet meer en het geintegreerde secaslot leest mijn smartcard (canaldigitaal)niet meer.

wie heeft hier ervaring mee?

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1490
  • Karma : +4/-1

Mvision fcis 7000
« Reactie #1 Gepost op: 25-04-2009, 22:25:37 »
hmmmm  reset hem eerst met de knopjes voorop??  naar de  fabrieksinstellingen?? en probeer dan nog een keer.  Het lijkt er ook op dat er iets is misgegaan met de update van de firmware.

Offline floris

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +10/-0

Mvision fcis 7000
« Reactie #2 Gepost op: 25-04-2009, 22:35:21 »
Citaat van: MrSat;34007
hmmmm  reset hem eerst met de knopjes voorop??  naar de  fabrieksinstellingen?? en probeer dan nog een keer.  Het lijkt er ook op dat er iets is misgegaan met de update van de firmware.


Met welke knopjes doe ik een reset?

Offline zappsat

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 215
  • Karma : +0/-0

Mvision fcis 7000
« Reactie #3 Gepost op: 26-04-2009, 10:54:35 »
Citaat van: floris;34006
Vraagje,

Heb een tweede satellietontvanger voor op mijn slaapkamer (Mvision FCIS 7000). De firmware was redelijk veroudert (versie 1.53)en heb hem geupdate met 7000_MIB_648.upb via mvisionutils. eerst de bootloader, daarna de firmware. Resultaat zoals in de beschrijving geeft de ontvanger "good" aan in de display. echter mijn afstandsbediening werkt nu niet meer en het geintegreerde secaslot leest mijn smartcard (canaldigitaal)niet meer.

wie heeft hier ervaring mee?

je smartcard kun je activeren door in het menu te gaan en dan op de afstandsbediening 4 keer het cijfer 9 in te tikken.
maar het feit dat de afstandsbediening het niet doet is erg vreemd.ik zou hem proberen overnieuw te laden met een nulmodemkabel via je computer.
anders hoor ik het wel.

Offline zappsat

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 215
  • Karma : +0/-0

Mvision fcis 7000
« Reactie #4 Gepost op: 26-04-2009, 10:56:07 »
Citaat van: floris;34006
Vraagje,

Heb een tweede satellietontvanger voor op mijn slaapkamer (Mvision FCIS 7000). De firmware was redelijk veroudert (versie 1.53)en heb hem geupdate met 7000_MIB_648.upb via mvisionutils. eerst de bootloader, daarna de firmware. Resultaat zoals in de beschrijving geeft de ontvanger "good" aan in de display. echter mijn afstandsbediening werkt nu niet meer en het geintegreerde secaslot leest mijn smartcard (canaldigitaal)niet meer.

wie heeft hier ervaring mee?

inderdaad even via de knoppen aan de voorkant in het menu gaan en dan een factory reset geven dan werkt de afstandsbediening weer.

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1490
  • Karma : +4/-1

Mvision fcis 7000
« Reactie #5 Gepost op: 26-04-2009, 14:44:58 »
Na update van de firmware verdwijnt idd sommige delen in het menu. Zoals Zappsat al zei is deze op te roepen.

Hier het totale lijstje voor het oproepen van het verborgen menu.

Druk eerst op menu en dan -->

0000 - Smartcard en emulator UIT
5555 - Alléén smartcard
6666 - Alléén emulator
9999 - Smartcard en emulator

Een gerbuiksaanwijzing voor je ontvanger vindt je trouwens hier.  http://www.mvision.tv/dutch/ondersteuning.html

Offline artware

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 145
  • Karma : +0/-0

Mvision fcis 7000
« Reactie #6 Gepost op: 04-05-2009, 15:03:15 »
zo te lezen heb jij nog een oud model receiver. je hebt waarschijnlijk geen MVision FCIS7000E+. maar de gewone met rode display en in het blauw mvision.

als de update goed is gegaan dan hem je je oude model ge-upgrade naar het niewe model namelijk E+

dan klopt het dat je ab het niet meer doet en moet je een nieuwe aanschaffen die WEL geschikt is voor de E+ modellen.

succes

The software on this board is for educational purposes only You can\'t use it to watch pay TV without subscription
MVision FCIS7000E+ AE 6.51UPB SECA 3
Mvision ST-5USB Combo MV-S5-6.20.00-HS (Aug 16), LDR:01.11 (0709)Open CAM ver:02.05
Arrox Panther MX MetaDream 1.9.3.0

Offline teddy

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 2
  • Karma : +10/-0

Fcis-7000
« Reactie #7 Gepost op: 04-05-2009, 20:26:22 »
Ik bezit ook nog zo'n oude ontvanger Fcis-7000 met bootlader 2.15 en ik denk dat ze aan 2.55 zijn . Doch ik heb geen "programmer" en ik weet niet waar ik deze kan vinden om via de 0 kabel de software  naar mijne ontvanger te sturen.
Wie kan mij aub.helpen.
Teddy

Offline pietepoe

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 29
  • Karma : +0/-0

Mvision fcis 7000
« Reactie #8 Gepost op: 05-05-2009, 18:32:33 »
De tools kun je vinden op
http://www.mvision.tv/dutch/ondersteuning.html
De nieuwste alternatieve firmware van gxmax op
http://www.gxmax.com/
Maar volg wel exact de procedure.
Een verkeerde handeling maakt je receiver onbruikbaar en
kan nadien alleen nog hersteld worden met een Jtag.

suc6

Offline floris

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +10/-0

Mvision fcis 7000
« Reactie #9 Gepost op: 09-05-2009, 00:04:30 »
de display is niet rood maar geel/groen.
ondertussen een jtag interface gekocht echter krijg steeds een error bij het flashen van de chip
MX29V160TE , wie weet hier raadmee?

Offline pietepoe

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 29
  • Karma : +0/-0

Mvision fcis 7000
« Reactie #10 Gepost op: 09-05-2009, 14:37:51 »
De jtag heb je normaal gesproken niet nodig, alleen bij een constant rode led (mvisionreageert niet meer na verkeert flashen).
Voor de nieuwste firmware heb je een andere afstandsbediening nodig als je niet de 7000 e+ hebt.
De smartrcard werkt pas, wanneer je dit hebt geactiveerd, ga naar menu en druk herhaaldelijk op de 9 totdat er smartcard in het menu verschijnt.

suc6
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`