Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


20-04-2021, 13:16:20

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: verbindingskabel computer  (gelezen 5652 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline perdido

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 9
  • Karma : +10/-0

verbindingskabel computer
« Gepost op: 25-03-2009, 20:30:29 »
Bij de topic "Hoe kan ik de software uploaden ?"  staat simpelweg:
"verbind de ontvanger met de computer"....
De Sab ontvanger heeft een 9-pins connector voor de verbinding met de computer, maar deze is male.
Er moet dus een female 9-pins aansluiting in met aan de andere zijde van de kabel een USB aansluiting.
Ik kan nergens zo'n kabel vinden, ook geen adapter met een verloop !
Hoe nu verder ?   Wie kan me advies geven of zeggen hoe ik de juiste verbinding maak ?
Hoe kan dit opgelost worden ?

Offline kokkie

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 14
  • Karma : +10/-0

verbindingskabel computer
« Reactie #1 Gepost op: 26-03-2009, 08:15:19 »
hoi
Heb je al geprobeerd om het via de usb-stick te uploaden?
So close and yet so far away

Dreambox DM800 HD

Offline perdido

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 9
  • Karma : +10/-0

verbindingskabel computer
« Reactie #2 Gepost op: 26-03-2009, 10:58:21 »
Citaat van: kokkie;33421
hoi
Heb je al geprobeerd om het via de usb-stick te uploaden?


Volgens mij kan er geen USB stick in !
De Sab Ultimate heeft volgens de handleiding en ook wat ik op de achterkant van het apparaat kan zien alleen een RS232 aansluiting.

Offline kokkie

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 14
  • Karma : +10/-0

verbindingskabel computer
« Reactie #3 Gepost op: 26-03-2009, 11:54:38 »
ik heb ook de sab ultimate, hd super plus en dit zit wel degelijk een usb aansluiting, aan de voorkant waar je de sc invoert zit een usbpoort
Als je dan de sw op een stick zet zou het moeten lukken.
So close and yet so far away

Dreambox DM800 HD

Offline perdido

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 9
  • Karma : +10/-0

verbindingskabel computer
« Reactie #4 Gepost op: 26-03-2009, 12:15:25 »
Citaat van: kokkie;33433
ik heb ook de sab ultimate, hd super plus en dit zit wel degelijk een usb aansluiting, aan de voorkant waar je de sc invoert zit een usbpoort
Als je dan de sw op een stick zet zou het moeten lukken.


Hey Kokkie, bedankt voor je tip !
Ik had die USB aansluiting aan de voorkant nog niet ontdekt !
Ik ga het proberen om hem te updaten met de stick.

Offline satboxniv

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 4
  • Karma : +10/-0

verbindingskabel computer
« Reactie #5 Gepost op: 31-03-2009, 21:38:16 »
Je moet een zgn nullmodem kabel gebruiken, een standaard 9 pins (RS232 of serieël volstaat niet) Je kunt hem eenvoudig zelf maken. Google maar eens op nullmodem en de schema's vliegen je om de oren...


Citaat van: perdido;33413
Bij de topic "Hoe kan ik de software uploaden ?"  staat simpelweg:
"verbind de ontvanger met de computer"....
De Sab ontvanger heeft een 9-pins connector voor de verbinding met de computer, maar deze is male.
Er moet dus een female 9-pins aansluiting in met aan de andere zijde van de kabel een USB aansluiting.
Ik kan nergens zo'n kabel vinden, ook geen adapter met een verloop !
Hoe nu verder ?   Wie kan me advies geven of zeggen hoe ik de juiste verbinding maak ?
Hoe kan dit opgelost worden ?

Offline xcase55

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +10/-0

software uploaden?
« Reactie #6 Gepost op: 04-04-2009, 18:32:57 »
Citaat van: perdido;33413
Bij de topic "Hoe kan ik de software uploaden ?"  staat simpelweg:
"verbind de ontvanger met de computer"....
De Sab ontvanger heeft een 9-pins connector voor de verbinding met de computer, maar deze is male.
Er moet dus een female 9-pins aansluiting in met aan de andere zijde van de kabel een USB aansluiting.
Ik kan nergens zo'n kabel vinden, ook geen adapter met een verloop !
Hoe nu verder ?   Wie kan me advies geven of zeggen hoe ik de juiste verbinding maak ?
Hoe kan dit opgelost worden ?


Allereerst heb je een zgn nulmodemkabel (satwinkel, Zwarte markt Beverwijk etc.) nodig en op je pc een seriele poort.
Als die ontbreekt kan het ook met een USB naar serieel converter (bij de betere computerzaken te koop of Zwarte markt Beverwijk etc.) met een pakket KUP 230 of KUP300 oid kan je dan verbinding maken en uploaden.
Tegenwoordig zijn er wat minder software updates voor deze ontvangers, maar met het juiste pakket (KKE1.5) is ook een KKE file te uploaden.
Erik

Offline Musp

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 35
  • Karma : +0/-0
    • http://www.musp.nl

Welke kabel?
« Reactie #7 Gepost op: 14-01-2010, 17:55:10 »
Hallo allemaal,

Ik heb ruzie met mijn SAB Explorer CISK.

Op een of andere manier krijg ik de communicatie niet aan de gang.
Ik heb het geprobeerd met 2 verschillende kabels, één gekochte en één zelf gemaakt.
Van de gekochte kabel weet ik niet precies hoe hij bedraad is, de zelfgemaakte is "vol bedraad" voor de handshake.

Kan iemand me zeggen welke type kabel hij gebruikt, er zijn namelijk een aantal manieren om een "nullmodem" kabel te bedraden.

Alvast bedankt.

Leo Mudde

Offline Musp

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 35
  • Karma : +0/-0
    • http://www.musp.nl

Welke kabel? (2)
« Reactie #8 Gepost op: 14-01-2010, 21:00:42 »
Hallo Allemaal,

Even een aanvullende opmerking.
Wanneer ik het programma "PVR Updater" opstart, zie ik staan dat "Flow Control" op "No" staat.

Zou dit dan moeten betekenen dat de communicatie met de SAB Explorer zonder RDS/DTS gaat en er dus een simpele drie-aderige kabel gebruikt kan worden met een aantal doorverbindingen op beide pluggen?

Deze dus?


Nulmodem met loop back handshaking
 

Connector 1       Connector 2              Functie
      2                      3                     Rx  <   Tx
      3                      2                     Tx   >   Rx
      5                      5                     Signaal nul
1 + 4 + 6                -                      DTR > CD + DSR
       -                 1 + 4 + 6              DTR > CD + DSR
   7 + 8                   -                      RTS  > CTS
      -                    7 + 8                  RTS  > CTS


Alvast bedankt voor het advies,

Leo Mudde


p.s. Dit is de "kabel link" http://www.lammertbies.nl/comm/info/nl_RS-232_null_modem.html#noha
« Laatst bewerkt op: 14-01-2010, 21:02:17 door Musp »

Offline Musp

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 35
  • Karma : +0/-0
    • http://www.musp.nl

Welke kabel?
« Reactie #9 Gepost op: 15-01-2010, 21:46:30 »
Hallo Allemaal,

Kabel probleem opgelost.
Het bleek geen probleem te zijn.

Deze stompie had even het "stekker eruit, stekker erin" gedeelte over het hoofd gezien.


Bedankt voor het meedenken.


Leo Mudde
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


Archief

Buy this premium domain L8R.ORG