Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


20-04-2021, 13:19:34


Pagina's: [1]

Auteur Topic: SW voor de topfield 7700hsci  (gelezen 8301 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline sabsuperhd

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 8
  • Karma : +10/-0

SW voor de topfield 7700hsci
« Gepost op: 24-03-2009, 19:34:54 »
Er is nieuwe sw voor de topfield 7700hscipv [16.03.2009].

----------------------------
johan

Offline lordie

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +10/-0

SW voor de topfield 7700hsci
« Reactie #1 Gepost op: 29-04-2009, 17:21:52 »
Ik ben nieuw in satworld. Ik kocht een topfield 7700 hsci. Ik deed een update van de nieuwe firmware deze maand. Ik kan mijn apparaat niet meer in werking stellen. Ik druk op de afstandsbediening, dan verschijnt L230 en daarna springt het apparaat op 00:00 (vermoedelijk de klok).
wat doe ik fout ?
Kan iemand helpen?

Lordie

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1501
  • Karma : +4/-1

SW voor de topfield 7700hsci
« Reactie #2 Gepost op: 29-04-2009, 17:40:09 »
Als je nieuwe firmware erin programmeerd wordt alle oude data gewist.  Op zich is dit normaal bij alle sat. ontvangers.  

Na de update zal de ontvanger nu vragen om de kanalen opnieuw in te stellen en de disecq instellingen aan te geven (welke LNB staat op welke satelliet gericht).  Hierna laat je de ontvanger weer zoeken naar de kanalen. Hierna is de ontvnager wer klaar voor gebruik.

Offline lordie

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +10/-0

SW voor de topfield 7700hsci
« Reactie #3 Gepost op: 29-04-2009, 20:34:09 »
Het probleem is dat ik mijn apparaat niet meer aan de praat krijg. Hij springt telkens weer op de klok.

Offline oldman

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 9
  • Karma : +10/-0

SW voor de topfield 7700hsci
« Reactie #4 Gepost op: 30-04-2009, 20:50:57 »
Citaat van: sabsuperhd;33389
Er is nieuwe sw voor de topfield 7700hscipv [16.03.2009].

----------------------------
johan


Ja zie op de site van Topfield.
Er is een nieuwe van april.
[email protected]

Offline lordie

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +10/-0

SW voor de topfield 7700hsci
« Reactie #5 Gepost op: 30-04-2009, 21:01:02 »
Mijn groot probleem is dat mijn niet meer aangaat. Ik druk op de on/off knop van de afstandsbediening en dan verschijnt er L230 en daarna verschijnt de klok 00:00.

Offline lordie

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +10/-0

SW voor de topfield 7700hsci
« Reactie #6 Gepost op: 30-04-2009, 21:01:33 »
Mijn groot probleem is dat mijn receiver niet meer aangaat. Ik druk op de on/off knop van de afstandsbediening en dan verschijnt er L230 en daarna verschijnt de klok 00:00.

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1501
  • Karma : +4/-1

SW voor de topfield 7700hsci
« Reactie #7 Gepost op: 01-05-2009, 12:09:02 »
Citaat van: lordie;34135
Mijn groot probleem is dat mijn receiver niet meer aangaat. Ik druk op de on/off knop van de afstandsbediening en dan verschijnt er L230 en daarna verschijnt de klok 00:00.


Heb je al eens geprobeer dopnieuw de firmware te programmeren.  PS je hebt toch wel de goede firmware versie??  en je hebt echt gewacht toit het einde ??  Ik bedoel met het laatste dat je te vroeg de stroom van het toestel hebt afgehaald??


PS welke regio woon je??? Misschien zijn er satforummers die je kunnen helpen.

Ik denk er net aan:   Heb je de ontvanger aangesloten middels scart, HDMI of Coax?????

Offline lordie

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +10/-0

SW voor de topfield 7700hsci
« Reactie #8 Gepost op: 01-05-2009, 12:59:47 »
Het toestel heeft gewerkt. Na een tijdje wou het apparaat niet meer aan. Ik moest toen verschillende malen op de on/off knop drukken vooraleer apparaat aan de praat te krijgen. Toen heb ik de nieuwe de update geinstalleerd 03/2009). Het apparaat heeft nog gewerkt, maar toen moest ik telkens langer wachten vooraleer de receiver begon te werken.
Nu krijg ik het apparaat helemaal niet meer aan de praat.
Toen ik de firmware installeerde telde nadien een klok af van  99 tot end. Nadien trok ik de stekker uit, wachtte enkele seconden en stak toen de stekker terug in.
De receiver is met de TV verbonden via een scartkabel en de verbinding met de schotel gebeurt via een coaxkabel.
Ik woon in de buurt van Aalst (België).

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1501
  • Karma : +4/-1

SW voor de topfield 7700hsci
« Reactie #9 Gepost op: 01-05-2009, 18:44:41 »
Zo zou het officieel moeten zijn....


Optie 1 (FastScan):
Als u hiervoor kiest, kunt u GEEN System Recovery opslaan. Er moet een harde schijf in de ontvanger zitten.
• Laadt de software op een FAT 32 geformatteerde USB stick;
• Plaats de USB stick aan de voorzijde van de ontvanger;
• Ga naar menu/installatie/USB firmware upgrade/kies bestand/druk op OK
• Zodra 'END' knippert op uw scherm is de update voltooid;
• Zet de ontvanger op Stand-by;
• Verwijder de USB stick;
• Zet de ontvanger opnieuw aan;
• Ga naar menu/installatie/fabrieksinstellingen en voer een fabrieksreset uit;
• Voor de Fastscan optie kiest u; menu/installatie/zenders zoeken;
• Ga met de cursor naar 'AUTOMATISCH' en druk 3 keer met de pijltjestoets naar rechts, totdat u op FastScan staat;
• Druk op OK en de Fastscan wordt uitgevoerd;
• Om dezelfde zenderlijst ook in Tuner 2 te laden, kiest u; menu/installatie/zenders kopieren/van tuner 1 naar tuner 2.

Optie 2 (Automatisch):
Als u hiervoor kiest, kunt u WEL System Recovery opslaan. Er moet een harde schijf in de ontvanger zitten.
• Laadt de software op een FAT 32 geformatteerde USB stick;
• Plaats de USB stick aan de voorzijde van de ontvanger;
• Ga naar menu/installatie/USB firmware upgrade/kies bestand/druk op OK
• Zodra 'END' knippert op uw scherm is de update voltooid;
• Zet de ontvanger op Stand-by;
• Verwijder de USB stick;
• Zet de ontvanger opnieuw aan;
• Ga naar menu/installatie/fabrieksinstellingen en voer een fabrieksreset uit;
• Voor de Automatisch optie kiest u menu/installatie/zenders zoeken;
• De cursor staat direct op 'AUTOMATISCH';
• Druk op OK en de Automatische Scan wordt uitgevoerd;
• Hierna kunt u uw opgeslagen terugzetten met System Recovery;
• Om dezelfde zenderlijst ook in Tuner 2 te laden, kiest u; menu/installatie/zenders kopieren/van tuner 1 naar tuner 2.

Offline lordie

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +10/-0

SW voor de topfield 7700hsci
« Reactie #10 Gepost op: 03-05-2009, 08:31:35 »
Ik heb de stick geformatteerd zoals aangegeven. Daarna plaatste ik de usb stick aan de achterzijde van de receiver. Daarna heb ik de knop on/off ingedrukt van de afstandsbediening. Opnieuw verschijnt de melding  L230 een paar seconden erna verschijnt de klok op de dispay van de receiver. Op de TV krijg ik geen signaal.

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1501
  • Karma : +4/-1

SW voor de topfield 7700hsci
« Reactie #11 Gepost op: 03-05-2009, 13:43:22 »
Citaat van: lordie;34160
Ik heb de stick geformatteerd zoals aangegeven. Daarna plaatste ik de usb stick aan de achterzijde van de receiver. Daarna heb ik de knop on/off ingedrukt van de afstandsbediening. Opnieuw verschijnt de melding  L230 een paar seconden erna verschijnt de klok op de dispay van de receiver. Op de TV krijg ik geen signaal.



De klok duidt mijn inziens op dat de sat ontvanger in standby staat. Al eens met het knopje voorop de ontvanger , de ontvanger aangezet??  Licht dan het klok display wel op?

Heb je ook al eens handmatig de ingangen geselecteerd middels de afstandsbediening van de TV ??  AV1 / AV2 / av3 of zoiets van ext1 ext2 ext3 ??? (geen beeld) Sluit in eerste instantie even niets NIETS aan op de VCR ingang van de ontvanger.

Zit de scart GOED in de ontvanger en TV ??? Doet de ontvanger op een andere TV exact hetzelfde?

Als laatste zou je toch een installateur moeten raadplegen Helaas zit ik te ver uit de buurt om je te helpen.
maar misschien kan er toch nog een medeforummer bij je in de buurt zitten?

Offline lordie

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +10/-0

opgelost
« Reactie #12 Gepost op: 24-10-2009, 10:27:15 »
Probeem opgelost. De voeding van het toestel was defect.
Citaat van: MrSat;34162
De klok duidt mijn inziens op dat de sat ontvanger in standby staat. Al eens met het knopje voorop de ontvanger , de ontvanger aangezet??  Licht dan het klok display wel op?

Heb je ook al eens handmatig de ingangen geselecteerd middels de afstandsbediening van de TV ??  AV1 / AV2 / av3 of zoiets van ext1 ext2 ext3 ??? (geen beeld) Sluit in eerste instantie even niets NIETS aan op de VCR ingang van de ontvanger.

Zit de scart GOED in de ontvanger en TV ??? Doet de ontvanger op een andere TV exact hetzelfde?

Als laatste zou je toch een installateur moeten raadplegen Helaas zit ik te ver uit de buurt om je te helpen.
maar misschien kan er toch nog een medeforummer bij je in de buurt zitten?

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1501
  • Karma : +4/-1

SW voor de topfield 7700hsci
« Reactie #13 Gepost op: 25-10-2009, 14:20:49 »
Bedankt voor je reactie Lordie.

Dat de voeding defect is van een "Nieuw" apparaat lijkt me wel erg snel...... Mij lijkt het een zoethoudertje...

Maar goed hij doet het weer en dat is het belangrijkste
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


Archief

Buy this premium domain L8R.ORG