Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


13-05-2021, 05:48:57

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Nog steeds problemen TF4000PVR Plus  (gelezen 4421 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

McFire

  • Gast
Nog steeds problemen TF4000PVR Plus
« Gepost op: 06-01-2009, 17:40:34 »
Na tips op een ander forum vandaag een nieuwe CI-module gehaald. Want bij FTA-uitzendingen hebben we geen enkel probleem. Zal dus aan de CI-module kunnen liggen. Volgens de dealer zou deze PowerCAM PRO de problemen voor 80-90% oplossen. Maar volgens hem zou onze Aston (zie ook draadje http://www.satbox.nl/showthread.php?t=8715)  ook de juiste module zijn.

Helaas hebben we met de PowerCAM PRO dezelfde problemen. Onze Topfield werkt nog steeds niet zoals zou moeten. Keer op keer bevroren beeld met de boodschap van een gecodeerde uitzending en zo. En ja, we hebben ons abonnement voor Canal Digitaal betaald ;) Voor meer voorbeelden van onze problemen zie dit draadje http://www.satbox.nl/showthread.php?t=7515.

Wie heeft nu nog een oplossing voor ons?

(Behalve dan de hele satellietzooi buiten gooien wat we zelf al als oplossing hadden bedacht!)

Graag wel constructieve oplossingsrichtingen. ;)

Offline PeHa

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 34
  • Karma : +0/-0
    • http://

Nog steeds problemen TF4000PVR Plus
« Reactie #1 Gepost op: 10-01-2009, 11:17:33 »
Citaat van: McFire;32051
Na tips op een ander forum vandaag een nieuwe CI-module gehaald. Want bij FTA-uitzendingen hebben we geen enkel probleem. Zal dus aan de CI-module kunnen liggen. Volgens de dealer zou deze PowerCAM PRO de problemen voor 80-90% oplossen. Maar volgens hem zou onze Aston (zie ook draadje http://www.satbox.nl/showthread.php?t=8715)  ook de juiste module zijn.

Helaas hebben we met de PowerCAM PRO dezelfde problemen. Onze Topfield werkt nog steeds niet zoals zou moeten. Keer op keer bevroren beeld met de boodschap van een gecodeerde uitzending en zo. En ja, we hebben ons abonnement voor Canal Digitaal betaald ;) Voor meer voorbeelden van onze problemen zie dit draadje http://www.satbox.nl/showthread.php?t=7515.

Wie heeft nu nog een oplossing voor ons?

(Behalve dan de hele satellietzooi buiten gooien wat we zelf al als oplossing hadden bedacht!)

Graag wel constructieve oplossingsrichtingen. ;)

Een x-cam is de betere oplossing voor een topfield i.s.w. met Canaal Digitaal,
maar weet niet of deze cams nog te verkrijgen zijn.

McFire

  • Gast
Stapje dichterbij
« Reactie #2 Gepost op: 22-01-2009, 18:18:51 »
Inmiddels zijn we weer een stap verder. Was vandaag even bij Cardwriter in Groningen met de ontvanger. Daar was ik al eens geweest voor een andere CAM, die niet hielp. In de tussentijd ook nog eens met een andere CD-kaart geprobeerd, zonder succes.

De verkoper had het idee om de kast open te schroeven en de harddisk los te koppelen. En verrek: geen enkel probleem meer. De ontvanger reageerde nu ook weer meteen op de afstandsbediening. Iets waar-ie ook al erg veel moeite mee had.

Probleem is dus hetzij de HD, hetzij de voeding die het niet aan kan dat de HD er aan hangt. Hoe dan ook, hulde voor Cardwriter!:king::king::king:

Voorlopig hebben we onze DVD-recorder er maar even aan gehangen om op te nemen. En dan op het gemak kijken of het de HD of de voeding is.

Offline ikea

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 216
  • Karma : +0/-0

Topfield
« Reactie #3 Gepost op: 22-01-2009, 21:16:48 »
Blij voor jou dat ales is opgelost.
Ikzelf heb de TF 4010 PVR en TVV. Alles werkt naar behoren. Ik ben er heeel tevreden mee, maar jammer dat de EPG niet zo ver gaat. Ik krijg enkel van programa dat bezig is en volgende programma, maar info later op de avond staat er nooit op.

Offline ikea

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 216
  • Karma : +0/-0

Topfield
« Reactie #4 Gepost op: 22-01-2009, 21:29:12 »
Blij voor jou dat ales is opgelost.
Ikzelf heb de TF 4010 PVR en TVV. Alles werkt naar behoren. Ik ben er heeel tevreden mee, maar jammer dat de EPG niet zo ver gaat. Ik krijg enkel van programa dat bezig is en volgende programma, maar info later op de avond staat er nooit op.

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1501
  • Karma : +4/-1

Nog steeds problemen TF4000PVR Plus
« Reactie #5 Gepost op: 22-01-2009, 23:32:39 »
Dat komt omdat de 4000 series geen Mediahighway ondersteunt wat gebruikt wordt door Canal digitaal en TVV.

Offline donpedro

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 38
  • Karma : +10/-0

Nog steeds problemen TF4000PVR Plus
« Reactie #6 Gepost op: 23-01-2009, 09:06:59 »
Ben niet bekend met de TF, maar als er een IDE drive inzit, controleer dan eens of de datakabel (grote stekker) er niet verkeerdom opzit.
Als je dit in een PC doet, start hij gewoonweg niet op, dan kom je er snel achter.
Maar omdat dit systeem een beetje anders werkt, lijkt het erop dat hij probeert elke keer toch de HD aan te spreken.
Hieronder een IDE drive.

Als je goed kijkt zit er een soort "slotje" in, normaal zou er op de connector die hierop gaat ook een "slotje" moeten zitten. Kan dus eigenlijk niet verkeerd gaan.
Maar in het verleden ben ik ook al IDE connectoren tegengekomen (goedkope series) zonder zo'n "slotje", die kun je dus op twee manieren op de HD aansluiten.
Hieronder een 40 pins IDE connector, boven in de midden het "slotje"


Mocht je denken dat je voeding het niet kan trekken, probeer dan de voeding eens te betrekken uit een PC voeding, alleen om te testen.

Zit net ook nog even te denken, zit er ook een MASTER/SLAVE bruggetje op, haal die eens eruit, of zet deze eens op MASTER.
« Laatst bewerkt op: 23-01-2009, 09:09:26 door donpedro »

McFire

  • Gast
Nog steeds problemen TF4000PVR Plus
« Reactie #7 Gepost op: 23-01-2009, 10:01:15 »
@donpedro : Ik heb je tips geprobeerd. De connector zat er goed in. Nog eens geprobeerd met het bruggetje er uit (volgens opschrift van de schijf was dat de Master-stand). Dit gaf echter weer de zelfde problematiek.

Maar in ieder geval weer twee mogelijke oorzaken geëlimineerd. Bedankt voor je tips.
Zal volgende week eens kijken of ik ergens een oude PC kan opscharrelen en wat experimenteren.
« Laatst bewerkt op: 23-01-2009, 18:57:36 door McFire »
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


Archief

Buy this premium domain L8R.ORG