Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


18-09-2020, 15:43:33

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Volume - regeling  (gelezen 2032 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline MattS

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 10
  • Karma : +10/-0

Volume - regeling
« Gepost op: 26-11-2008, 11:49:51 »
Beste leden,

Ik heb sinds enkel maanden de SAB EXPLORER PVR SC Receiver,
Vorige week werkte de volume niet meer,
De indicator komt nog op het TV-scherm en reageert nog maar er is geen hoorbaar verschil in het volume.

Ik heb de receiver al tijdelijk spanningsloos gezet, ik heb een fabrieksreset uitgevoerd, en heb de scart- en geluidskabels vervangen,
Dit alles zonder succes.

Kent er iemand dit probleem?
Kan ik dit probleem softwarematig oplossen of moet de receiver terug naar de dealer brengen voor herstelling?
Alle hulp is welkom.

MVG.Sam.

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1495
  • Karma : +4/-1

Volume - regeling
« Reactie #1 Gepost op: 26-11-2008, 19:18:10 »
Staat gewoon het volume van je TV niet op `mute `of staat die niet zacht???

Soms zit het probleem in een klein hoekje ;-)

Offline Chuli

  • Premium gebruiker
  • ****
  • Berichten: 50
  • Karma : +10/-0

Geluid
« Reactie #2 Gepost op: 26-11-2008, 19:48:55 »
Citaat van: MattS;31170
Beste leden,

Ik heb sinds enkel maanden de SAB EXPLORER PVR SC Receiver,
Vorige week werkte de volume niet meer,
De indicator komt nog op het TV-scherm en reageert nog maar er is geen hoorbaar verschil in het volume.

Ik heb de receiver al tijdelijk spanningsloos gezet, ik heb een fabrieksreset uitgevoerd, en heb de scart- en geluidskabels vervangen,
Dit alles zonder succes.

Kent er iemand dit probleem?
Kan ik dit probleem softwarematig oplossen of moet de receiver terug naar de dealer brengen voor herstelling?
Alle hulp is welkom.

MVG.Sam.


Hoi Sam,

Probeer eens je scart lichtjes te wringen in zijn aansluiting. Ik heb ook een Sab/openbox en deze heeft soms hetzelfde probleem. Waarschijnlijk zit de scartingang los.
Greetz,
Chuli

Offline MattS

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 10
  • Karma : +10/-0

Volume - regeling
« Reactie #3 Gepost op: 27-11-2008, 00:17:24 »
Beste,

Het TV-volume was het probleem niet, maar inderdaad de scart zat niet 100% op z'n plaats.

Bedankt voor de hulp!

Probleem opgelost.

MVG.Sam.

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1495
  • Karma : +4/-1

Volume - regeling
« Reactie #4 Gepost op: 27-11-2008, 01:42:02 »
Vreemd dat je eerst allke scartkabels hebt vervangen en nog steeds hetzelfde probleem zich voordeed.  Misschien zijn er soldeereilandjes los op het mainboard van de receiver....  Met een soldeerbout los je dat in no time op!

Offline MattS

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 10
  • Karma : +10/-0

Volume - regeling
« Reactie #5 Gepost op: 27-11-2008, 13:27:43 »
Ja, inderdaad, ik heb met deze keer erbij de scart 4 maal opnieuw aangesloten.
Maar nu is het opgelost, we wachten af of het probleem zich nog voordoet.

MVG.Sam.
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`