Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


19-09-2020, 14:02:24


Pagina's: [1] 2

Auteur Topic: sab cici  (gelezen 4634 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline sateliet1

  • Premium gebruiker
  • ****
  • Berichten: 59
  • Karma : +10/-0

sab cici
« Gepost op: 22-07-2008, 08:50:37 »
ik krijg geen nieuwe software er in
wel een kanalen lijst en de keys
maar geen software en voor heen lukte dat wel

wie kan mij helpen zo dat ik er toch nieuwe software
er in krijg  alvast bedankt
gr

Offline irvine

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 33
  • Karma : +10/-0

sab cici
« Reactie #1 Gepost op: 22-07-2008, 22:07:15 »
Hoi,

Moet niet moeilijk zijn...
* Zorg dat je receiver aan staat (niet op standby)
* Trek de stekker uit het stopcontact
* Laad de firmware in AllUpdater (File - Open), klik op Update
* Stekker weer in het stopcontact
* Volg de instructies, wachten maar dus... duurt zo'n 5 minuten hierzo met OpenBox firmware
* Is ie klaar, klik je op OK en haal je de stekker weer uit het stopcontact, na 10 sec er weer in
* BOOT - 1e keer duurt het wat langer
Klaar is Kees!

Succes,
Irvine

Offline sateliet1

  • Premium gebruiker
  • ****
  • Berichten: 59
  • Karma : +10/-0

sab cici
« Reactie #2 Gepost op: 23-07-2008, 08:46:14 »
dat heb ik geprobeerd maar de
ontvanger doet niks start
gewoon door dus het update niet

Offline irvine

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 33
  • Karma : +10/-0

sab cici
« Reactie #3 Gepost op: 23-07-2008, 20:46:43 »
En de kabel / connectie is wel goed? Je hebt wel nieuwe Sab software er in kunnen zetten of nieuwe keys kunnen uploaden?

Citaat van: sateliet1;29417
dat heb ik geprobeerd maar de
ontvanger doet niks start
gewoon door dus het update niet

Offline sateliet1

  • Premium gebruiker
  • ****
  • Berichten: 59
  • Karma : +10/-0

sab cici
« Reactie #4 Gepost op: 24-07-2008, 09:30:34 »
ja dat kan ik wel allemaal maar de
ontvanger pakt de software niet
want dan start ie gewoon door
ik snap het niet

Offline sateliet1

  • Premium gebruiker
  • ****
  • Berichten: 59
  • Karma : +10/-0

sab cici
« Reactie #5 Gepost op: 25-07-2008, 11:06:03 »
weet niemand het???????????????????????????????????

Offline sateliet1

  • Premium gebruiker
  • ****
  • Berichten: 59
  • Karma : +10/-0

sab cici
« Reactie #6 Gepost op: 01-08-2008, 17:33:54 »
jammer dat niemand het weet

Offline irvine

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 33
  • Karma : +10/-0

sab cici
« Reactie #7 Gepost op: 21-08-2008, 14:33:30 »
Nope, helaas... Hij zou em moeten pakken, mits je de goeie firmware hebt!

SAB cici bestaat naar mijn weten niet, bedoel je de SAB Explorer CISC en heb je de firmware van dvbstand gehaald?

Gr I

Offline sateliet1

  • Premium gebruiker
  • ****
  • Berichten: 59
  • Karma : +10/-0

sab cici
« Reactie #8 Gepost op: 01-09-2008, 23:03:38 »
ja dat heb ik allemaal gedaan:confused:

Offline irvine

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 33
  • Karma : +10/-0

sab cici
« Reactie #9 Gepost op: 01-09-2008, 23:16:23 »
Misschien bij Serial Port de goede poort selecteren? Bij mij is het COM1, misschien bij jou COM2?
Anders is mijn inspiratie op ;)

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1495
  • Karma : +4/-1

sab cici
« Reactie #10 Gepost op: 01-09-2008, 23:36:32 »
ff een telefoontje naar SAB ????

Offline sateliet1

  • Premium gebruiker
  • ****
  • Berichten: 59
  • Karma : +10/-0

sab cici
« Reactie #11 Gepost op: 14-01-2009, 20:42:35 »
zegf steeds verkeerde software wie weet het

Offline sateliet1

  • Premium gebruiker
  • ****
  • Berichten: 59
  • Karma : +10/-0

sab cici
« Reactie #12 Gepost op: 14-02-2009, 06:21:54 »
heeft iemand nog goede raad

al vast bedankt

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1495
  • Karma : +4/-1

sab cici
« Reactie #13 Gepost op: 14-02-2009, 14:25:36 »
Heb je al gebeld met SAB??

Sab Trading B.V.
Sydneystraat 55    
3047 BP
Rotterdam / Nederland

 Tel    : + 31 10 415 20 10
Fax   : + 31 10 415 70 88
E mail : info@sabsatellite.nl

Offline MattS

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 10
  • Karma : +10/-0

sab cici
« Reactie #14 Gepost op: 15-02-2009, 13:16:33 »
Heb ongeveer hetzelfde probleem met mijn Explorer PVR SC denk ik
(--> zie post: Uploaden stopt vroegtijdig)

Ik kan ook DB Down- en Uploaden, maar geen software meer.

Ik heb ongeveer een week geleden een mail naar SAB verzonden maar tot heden nog geen reactie.
(Mijn voorgaand probleem is prima opgelost geraakt door SAB te mailen, heb toen ook enige tijd moeten gedult moeten hebben, ik ben dus wachtende!)
Komt wel goed (denk ik)

Indien er een oplossing is voor mijn probleem, post ik het wel, misschien heb je er ook iets aan?

MVG.Sam.
Pagina's: [1] 2
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`