Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België

22-02-2019, 23:36:40

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Footprint van de Astra 1E voor Astra2Connect  (gelezen 8416 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline necoma

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 4
  • Karma : +10/-0

Footprint van de Astra 1E voor Astra2Connect
« Gepost op: 14-06-2008, 22:54:17 »
Ik krijg verschillende informatie binnen van de dealers van het Astra2Connect pakket over
de mogelijkheid van ontvangst in Portugal.
Kijk maar eens op de Site van http://www.peterspelt.nl/astra2connect/

Volgens mij hebben we te maken met de Atsra 1E, transponder 77  - 11954 H
En als ik dat bestudeer, dan valt Portugal buiten de footprint.
Maar de dealers beweren anders.

Normaal gesproken zou ik via een USB-stick van Vodafone en dan bij een Portugese privider ook internet kunnen krijgen, maar ik krijg geen Fiscaal-nummer in Portugal.
De regels zijn aangescherpt.
Dus mijn enige oplossing is via de Sat. Bysky is met zijn spullen veel te duur.
Dit zou een geweldige oplossing zijn. Ik weet van de snelheid af.
Maar wie kan mij uit de droom helpen over het ontvangst gebied ?

En is daarna het via IPcopter met de Hellassat een oplossing ?
Kun je makkelijk via hun iets in Nederland regelen ?

Ik ben benieuwd naar jullie reply

Offline Laikre

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +10/-0

Footprint van de Astra 1E voor Astra2Connect
« Reactie #1 Gepost op: 23-06-2008, 01:37:27 »
Citaat van: necoma;28968
Ik krijg verschillende informatie binnen van de dealers van het Astra2Connect pakket over
de mogelijkheid van ontvangst in Portugal.
Kijk maar eens op de Site van http://www.peterspelt.nl/astra2connect/

Volgens mij hebben we te maken met de Atsra 1E, transponder 77  - 11954 H
En als ik dat bestudeer, dan valt Portugal buiten de footprint.
Maar de dealers beweren anders.

Normaal gesproken zou ik via een USB-stick van Vodafone en dan bij een Portugese privider ook internet kunnen krijgen, maar ik krijg geen Fiscaal-nummer in Portugal.
De regels zijn aangescherpt.
Dus mijn enige oplossing is via de Sat. Bysky is met zijn spullen veel te duur.
Dit zou een geweldige oplossing zijn. Ik weet van de snelheid af.
Maar wie kan mij uit de droom helpen over het ontvangst gebied ?

En is daarna het via IPcopter met de Hellassat een oplossing ?
Kun je makkelijk via hun iets in Nederland regelen ?

Ik ben benieuwd naar jullie reply
Wat de heren handelaars er niet bij vertellen is dat de footprint van Astra voor het zenden niet dezelfde is als voor het ontvangen. Je zendsignaal moet door de satelliet ook nog opgepikt worden en dat gaat in Portugal niet zo best lukken vrees ik.

Hoewel ik al een hele poos op Hellassat zit (Alden systeem) heb ik zelf geen ervaring in Portugal maar het systeem werkt er wel naar behoren. De dekking van Hellassat is veel groter.
« Laatst bewerkt op: 23-06-2008, 01:39:33 door Laikre »

Offline SATSE

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 11
  • Karma : +10/-0

Footprint van de Astra 1E voor Astra2Connect
« Reactie #2 Gepost op: 29-07-2008, 21:58:39 »
Kijk eens op ASTRA2SE.COM

Offline Laikre

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +10/-0

Footprint van de Astra 1E voor Astra2Connect
« Reactie #3 Gepost op: 24-11-2008, 15:06:33 »
Nog even aan toevoegen dat de prentjes die men op het internet vindt met de footprints enkel gelden voor de downlink (forward) transponder.
De uplink is echter de beperkende factor; deze gegevens worden door de satelliet operatorer niet vrij gepubliceerd.

Offline astra

  • Premium gebruiker
  • ****
  • Berichten: 83
  • Karma : +0/-0

Footprint van de Astra 1E voor Astra2Connect
« Reactie #4 Gepost op: 16-04-2009, 16:57:29 »
ik weet niet waar alle onzin vandaan komt maar ik gebruik astra2connekt al een hele tijd in zweden ik denk eerder dat je  de kruis polarisatie eens goed moet afstellen en ik gebruik een funke 1 m schotel


p.s ik bedoel dus 800 km in zweden omhoog
« Laatst bewerkt op: 16-04-2009, 18:31:43 door astra »

Offline jellybee007

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 169
  • Karma : +10/-1

2way - astra2 con
« Reactie #5 Gepost op: 25-04-2009, 12:13:34 »
hoi,

Het gene dat ik jullie kan mededelen over dit is het volgende:

Aangezien de regels zoals hier boven vermeld aangescherpt zijn, zal er volgens astra2con, geen dekking meer zijn in spanje.
Ze zijn er zelf zodanig mee bezig om dit land gebonden te maken.

Ik ben zelf pas over geschakeld naar 2way, op hotbird 13°, deze heeft een veel hoger download snelheid, en de upload is ook een stuk hoger.
Echter om deze uit te richten moet je gebruik maken van een meter met spectrum analyser.
Dit is dus voor de meeste mensen vrijwel onmogelijk om uit te richten.
De hogere snelheid is te danken aan de KA-band waarop tooway zit.

Ik heb met onze verdeler in italie gesproken, en heeft mij het gerucht ook laten vallen dat zij bepaalde frequenties afschermen.

Zodoende, ik mijn kit registreer in nederland met een nederlands dealer nummer, de modem gelockt wordt op een bepaalde frequentie.
Deze frequentie schermen zij dus bijvoorbeeld af in frankrijk.

Dus het mobiel maken van je kitje van gibraltar tot sint-petersburg, zal in den boze vallen.
Het abo is ook een stukje duurder dan bij astra2connect.
Met astra2con wil ik in de toekomst niet veel te maken meer hebben.

Zij zetten te pas en te onpas je acount op smal-band. ( hun fair user pol. ), ze beloven je een capaciteit per maand, maar als je bijvoorbeeld een linux image afhaald van 750Mb, dan kan je al prijs hebben.

Als er enige reacties zijn hoor ik het graag,
Geintreseerden voor een 2way kitje en abo kunnen mij altijd contacteren.

Offline guy2275

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 1
  • Karma : +10/-0

Footprint van de Astra 1E voor Astra2Connect
« Reactie #6 Gepost op: 28-07-2009, 10:56:34 »
[Laat mij eens iets meer weten over dat 2way-kitje en het abonnement. Dank en groetjes
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


Archief