Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België

20-04-2019, 12:21:19

`

Pagina's: [1] 2

Auteur Topic: internetten via astra lukt niet ?  (gelezen 16469 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline vandeuren

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 2
  • Karma : +10/-0

internetten via astra lukt niet ?
« Gepost op: 02-08-2007, 17:02:38 »
hello aan iedereen hier op het forum , ik heb me zojuist geregistreerd , heb dit forum gevonden dank zij een kennis die me zei , men probleem hier eens voor te leggen , en dat is het volgende :

ik ben al wat ouder (61) maar zit al jaren op internet , in belgie via telenet , maar nu ik op pensioen ben woon ik in een landhuisje volledig op de buiten in bretagne - frankrijk .
Spijtig genoeg kan ik geen ADSL internet verbinding krijgen , daar ik meer dan 8 km van de centrale lig , ik heb dus een bas debit of in het nederlands , trage verbinding , en dat is niet te doen , om bv. 100mb te downloaden duurt dat meer dan 8 uren ???
Dit gaat via - france telecom - orange .

Ik heb daarom bij astra een power kid gekocht , alles erop en eraan , modem , kabels , schotel , een dubbele LNB kop , speciaal en alleen om te internetten .

http://www.astranet.fr/

ik werk met een nieuwe pc , processor = intel dual 2 core E 6700 - geheugen = 4.000 mb enz.... WINDOWS XP SP2 - geupdate .

De schotelantenne heb ik laten plaatsen door een gespecialiseerde firma hier die niets anders doen dan schotels installeren , en ik heb een goede verbinding .

De software van astra heb ik geinstalleerd volgens het boekje , en dan de configuratie van die software ook gedaan volgens het boekje , maar ....

Als ik nu aanmeld voor een verbinding via die software van astra , duurt het soms wel 15 tot 30 minuten eer ik via de telefoon van france telecom verbinding met de software van astra krijg .

Eens een verbinding gemaakt , kan ik , als ik snel ben , juist 1 website downloaden , dus 20 seconden , maar daarna niks meer , alles blokeert , ik kan zelfs die telefoonlijn enkel nog afzetten , als ik de modem afzet , zelfs als ik de pc afzet , blijft de konnektie met de telefoon van france telecom bezet .

Nu heb ik naar de hulpdienst van astra ( vermoedelijk in luxemburg ) getelefoneerd , maar die dame sprak ofwel frans ofwel duits , en , nu kan ik men plan trekken in beide talen , maar , de computer termen , daar versta ik niks van in het frans of duits . Die dame zei men dan dat ik maar iemand moest zoeken die 1 veel van computers en software kende en goed frans spreekt , dus ik op zoek naar een winkel hier , en kom ik er 2 tegen , alle 2 in verlof ?????

daarom dit bericht hier , is er soms iemand die weet hoe ik dat probleem , dat vermoedelijk een software of inbel probleem is , kan oplossen .

bedankt op voorhand

Offline freak

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1014
  • Karma : +0/-0

internetten via astra lukt niet ?
« Reactie #1 Gepost op: 03-08-2007, 21:17:22 »
hoi vandeuren.
internetten via sateliet schijnt heel snel te zijn.
daar de download via sateliet gaat kunnen hoge snelheden bereikt worden.
het nadeel van internet via sateliet is dat de upload via een telefoon lijn gebeurd.
in je uitleg lees ik dat je in een buiten gebied woond,waarschijnlijk is de telefoonlijn niet stabiel genoeg.
er schijnt ook internet via sateliet te zijn waar zowel up als download via sat gebeurd,daar hoef je dan niet in te bellen.
ik zal eens uit zoeken hoe dat inelkaar steekt.
grtz freak.

ps:een afstand van 8km is voor draadloos internet te overbruggen,indien er niet teveel obstakels tussen staan.
dan is een adsl verbinding met een kennis in een naburig dorp mogelijk.
« Laatst bewerkt op: 03-08-2007, 21:21:30 door freak »

Offline jepke

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 2211
  • Karma : +14/-0

internetten via astra lukt niet ?
« Reactie #2 Gepost op: 03-08-2007, 21:45:29 »
Of wat senao spulletjes die zijn instaat met een richtantenne zon  tot 15 km (full speed) met wat verlies mischien nog verder te overbruggen.

deze bijv.

Senao SCB-3220
Wireless Indoor 100mW Multi-Client Bridge/AP/ WDS 802.11b/g

In nederland tot 100mW toegestaan maar na configuratie kan hij 400mW zenden
« Laatst bewerkt op: 03-08-2007, 21:49:08 door jepke »
Jepke
Is back in the house

Offline vandeuren

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 2
  • Karma : +10/-0

internetten via astra lukt niet ?
« Reactie #3 Gepost op: 05-08-2007, 08:58:36 »
er zijn idd.systemen die up en download via sateliet mogelijk maken .
in duitsland hebben ze er verschillende , maar , ze hebben enkel succesierechten voor duitsland , en , met zo een installatie moet je over een zendvergunning beschikken , je moet dan al iemand kennen die in duitsland woont en dat voor U wil kopen ??

Ik ben hier 3 x naar france telecom geweest om te vragen of ze geen ADSL verbinding konden plaatsen , ik wou ze desnoods zelf volledig betalen , ze zijden de laatste keer dat ze er een studie van gingen maken , dat is nu al meer dan 3 maanden geleden , maar niks meer van gehoord ??? maar ja we zitten in frankrijk he , als je begrijpt wat ik bedoel .

Ik heb nu dat pakket van astra gekocht , dit koste me 119 € , nu weer eens een ander pakket gaan kopen ??? en ik heb alles al laten installeren , kost me nog eens 200 €

Mijn probleem is volgens mij een proxy probleem ?

Het is idd.zo , dat men trage inbel internet verbinding via france telecom niet erg stabiel is , het ene uur is het 21 kbps het volgende uur dan weer 38 enz....hoger dan 38 kbps gaat het niet , dat is zo te zien het snelste .

Offline Trable

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 2024
  • Karma : +0/-1
    • http://www.linksat.info

internet via satellite
« Reactie #4 Gepost op: 05-08-2007, 20:24:33 »
hoi,

ik heb tijd geleden een instalatie gedan en ging goed maar  het is niet so snel als somige menssen dat zeggen.. het gaat om je abnement wat je hebt ingekocht??


ik had 1 mb dwonload en 256 upload voormaar 2200 $.. dus erg prijzig ook..

je hebt share internet.. moet je van de modem van de aanbieder naar een hub van hub naar pc dan hoef je geen software van astra te hebben.. dus configuratie in de modem van astara doen.

dan zou max snelhied behalen.


suc6

Trable
Trable

Dreambox - Xtreme PVR - Nextwave 3240c - Matrix - Magic Module - Dragon cam - Stab motor - casinterface2 - infinity phoenix - invacom lnb.

Offline freak

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1014
  • Karma : +0/-0

internetten via astra lukt niet ?
« Reactie #5 Gepost op: 06-08-2007, 22:00:26 »
spraak en data overdracht via een telefoon lijn gaat gescheiden.
vandaar dat je met bv adsl er een splitter tussen hebt.
hoe gaat dit met internet via sateliet??
en kun je eventueel als het franse netwerk te traag is niet via voip inbellen???
zomaar een gedachte.....
grtz freak.

Offline SATSE

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 11
  • Karma : +10/-0

internetten via astra lukt niet ?
« Reactie #6 Gepost op: 29-07-2008, 21:51:53 »
Citaat van: vandeuren;22718
hello aan iedereen hier op het forum , ik heb me zojuist geregistreerd , heb dit forum gevonden dank zij een kennis die me zei , men probleem hier eens voor te leggen , en dat is het volgende :

ik ben al wat ouder (61) maar zit al jaren op internet , in belgie via telenet , maar nu ik op pensioen ben woon ik in een landhuisje volledig op de buiten in bretagne - frankrijk .
Spijtig genoeg kan ik geen ADSL internet verbinding krijgen , daar ik meer dan 8 km van de centrale lig , ik heb dus een bas debit of in het nederlands , trage verbinding , en dat is niet te doen , om bv. 100mb te downloaden duurt dat meer dan 8 uren ???
Dit gaat via - france telecom - orange .

Ik heb daarom bij astra een power kid gekocht , alles erop en eraan , modem , kabels , schotel , een dubbele LNB kop , speciaal en alleen om te internetten .

http://www.astranet.fr/

ik werk met een nieuwe pc , processor = intel dual 2 core E 6700 - geheugen = 4.000 mb enz.... WINDOWS XP SP2 - geupdate .

De schotelantenne heb ik laten plaatsen door een gespecialiseerde firma hier die niets anders doen dan schotels installeren , en ik heb een goede verbinding .

De software van astra heb ik geinstalleerd volgens het boekje , en dan de configuratie van die software ook gedaan volgens het boekje , maar ....

Als ik nu aanmeld voor een verbinding via die software van astra , duurt het soms wel 15 tot 30 minuten eer ik via de telefoon van france telecom verbinding met de software van astra krijg .

Eens een verbinding gemaakt , kan ik , als ik snel ben , juist 1 website downloaden , dus 20 seconden , maar daarna niks meer , alles blokeert , ik kan zelfs die telefoonlijn enkel nog afzetten , als ik de modem afzet , zelfs als ik de pc afzet , blijft de konnektie met de telefoon van france telecom bezet .

Nu heb ik naar de hulpdienst van astra ( vermoedelijk in luxemburg ) getelefoneerd , maar die dame sprak ofwel frans ofwel duits , en , nu kan ik men plan trekken in beide talen , maar , de computer termen , daar versta ik niks van in het frans of duits . Die dame zei men dan dat ik maar iemand moest zoeken die 1 veel van computers en software kende en goed frans spreekt , dus ik op zoek naar een winkel hier , en kom ik er 2 tegen , alle 2 in verlof ?????

daarom dit bericht hier , is er soms iemand die weet hoe ik dat probleem , dat vermoedelijk een software of inbel probleem is , kan oplossen .

bedankt op voorhand

ASTRA2SE.COM Daar praten ze gewoon Nederland
03-6770463
SATSE

Offline SATSE

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 11
  • Karma : +10/-0

internetten via astra lukt niet ?
« Reactie #7 Gepost op: 29-07-2008, 22:02:51 »
Bel maar eens 03-6770463 Asra2connect benelux Satelliet Ellectronics ASTRA2SE.COM praten gewoon nederlands

Offline kabauter

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 1
  • Karma : +10/-0

internetten via astra lukt niet ?
« Reactie #8 Gepost op: 15-01-2010, 02:40:15 »
hier wat providers die je kunnen helpen met je satelite pakket

http://www.astra2connect.com/where-to-buy/index.php

Offline Filip Salembier

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 2
  • Karma : +10/-0
    • http://www.electrolyse.be

IP Copter
« Reactie #9 Gepost op: 16-01-2010, 09:17:27 »
Beste,

Ik heb op mijn motorhome een sateliet van een Frans merk staan namelijk ALDEN. De provider is een duits bedrijf IP COPTER.

Dit systeem gebruikt dus enkel de sateliet op UP en down te laoden.

Er geen enkele vergunning nodig om dit systeem te gebruiken.

Gezien we met de mobilhome niet iedere dag op internet zitten (we moeten nog werken ook) hebben we een krediet gekocht die toelaat om 100 dagen internet te gebruiken en deze dagen moet ik opgebruiken binnen de 2 jaar.

In Uw geval denk ik dat je zou moeten kiezen voor permanent internet omdat je daar woont. De prijs zal per dag goedkoper uitkomen.

Je hebt ook de keuze tussen 2 verschillende snelheden.

Kijk maar eens op de website, je moet wel kiezen tussen Engels of Duits, maar de uitleg is duidelijk.

http://alden.ipcopter.com

Je kan de antenne in Frankrijk kopen en de provider betaal je via internet......


Hopelijk kun je hier iets verder mee,

vriendelijke groeten,

Filip Salembier





Citaat van: vandeuren;22775
er zijn idd.systemen die up en download via sateliet mogelijk maken .
in duitsland hebben ze er verschillende , maar , ze hebben enkel succesierechten voor duitsland , en , met zo een installatie moet je over een zendvergunning beschikken , je moet dan al iemand kennen die in duitsland woont en dat voor U wil kopen ??

Ik ben hier 3 x naar france telecom geweest om te vragen of ze geen ADSL verbinding konden plaatsen , ik wou ze desnoods zelf volledig betalen , ze zijden de laatste keer dat ze er een studie van gingen maken , dat is nu al meer dan 3 maanden geleden , maar niks meer van gehoord ??? maar ja we zitten in frankrijk he , als je begrijpt wat ik bedoel .

Ik heb nu dat pakket van astra gekocht , dit koste me 119 € , nu weer eens een ander pakket gaan kopen ??? en ik heb alles al laten installeren , kost me nog eens 200 €

Mijn probleem is volgens mij een proxy probleem ?

Het is idd.zo , dat men trage inbel internet verbinding via france telecom niet erg stabiel is , het ene uur is het 21 kbps het volgende uur dan weer 38 enz....hoger dan 38 kbps gaat het niet , dat is zo te zien het snelste .

Offline chamboard

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 1
  • Karma : +10/-0

internet via sateliet astra 23,2
« Reactie #10 Gepost op: 12-03-2010, 00:18:01 »
Hallo allemaal en ieder die wil interneten via satelite
de prijs van de provider varieerd van 19,90 euro tot wel 50,00 euro zie site van viveole.com dit is een franse aanbieder die het goedkoopst is diverse abon mogelijk alleen dient men een adres in frankrijk te hebben en een bankrekening maar daar is makkelijk aan te geraken b.v de post(la poste) een rek is daar eenvoudig te openen voor de afschrijving van het abon geld
de schotel en lnbf  en kabel  en afsteltoestel met modem wordt door hun ook geleverd.
=/- 400,00 euro als schotel goed is afgesteld dient men zich tel te melden via telefoon met het mac air nummer dat in het instalatie scherm staat dit is jou inlog nummer dan is de verbinding met 2 min gerealizeerd door de provider en kan men internetten zonder tel uplink wand dit gebeurd nu via satelite en met skype er bij kan men ook nog gratis naar internet gebruikers bellen.
neem gerust contact met me op voor meer info

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1489
  • Karma : +4/-1

internetten via astra lukt niet ?
« Reactie #11 Gepost op: 12-03-2010, 09:31:24 »
viveole heet in NL en BE -->  ASTRANET en maakt gebruik van de astra3 satelliet.  Je kunt dan gewoon met je NL of BE adres een abonnement afsluiten.

Maar volgens mij ben je een beetje bevooroordeeld als ik naar je IP kijk ;-)

Offline Roger B.

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 8
  • Karma : +10/-0

internetten via astra lukt niet ?
« Reactie #12 Gepost op: 31-05-2010, 19:42:51 »
Ik woon in het buitengebied in Duitsland en kan dus ook geen DSL krijgen, eerste aderhalf jaar hebben we sat1van T-com gehad, een ISDN 64 K upstream verbinding en 768K (max) downstream voor 89 euro per maand fair use policy voor het dataverkeer.
Grote nadeel van dit systeem (buiten het trage) is de proxyserver die moet zorgen dat biede signalen in je PC tot één internetsignaal gekoppeld worden en de problemen die dat geeft bij gebruik van meerdere pc's die internet gebruiken.

Later kwam er SAT2, bidirectioneel internet via de satelliet, moest wel even een tweede schotel met speciale LNB op het dak zetten en nieuw modem installeren maar dit werkt bijna als ADSL, via een ethernetverbinding is het netwerk met het modem verbonden en alle pc's hebben internet. Voor 1mb internet downstream en 256 upstream betaalden we 39,95 maar wel verplicht ook telefoonabonnement bij T-com om sat2 te kunnen nemen ((totaal 80 euro per maand voor SAT2, telefoon met binnenland en buitenland flatrate tarieven)

Tegenwoordig zitten we niet meer bij T-com, dus ook geen vaste telefoon aansluiting meer.
Satellietinternet hebben we van bij Filiago (.org) daar hebben we 3mb downstream, 256kb upstream en 3 gb datalimiet voor 50 euro per maand.

Meestal red ik het net niet met de 3GB en dan kan ik voor 12 euro een GB bijkopen, maar helaas gaat het restant niet mee over naar de volgende maand, dus voor 1 of 2 dagen doe ik dat meestal niet.

duur....ja tov nederlandse ADSL en Kabel tarieven wel, maar tov isdn oid niet.

Offline josdel42

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +10/-0

Re: internetten via astra lukt niet ?
« Reactie #13 Gepost op: 12-01-2012, 10:30:45 »
Beste liefhebbers van internet via Satelliet op dit Forum

Heb ook dit probleem en ben op zoek gegaan. Via via vernomen dat er een nieuwe provider  op de markt is. Ga eens kijken op www.tooway.nl of be.
Alles is daar naar mijn bescheiden mening heel goed uitgelegd. Het gehele gedoe is  niet al te duur. Het internet verkeer gaat via een nieuwe satelliet die hangt op
16° graden denk ik.
Ik ben er zelf ook erg mee bezig. Josdel42

Offline freak

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1014
  • Karma : +0/-0

Re: internetten via astra lukt niet ?
« Reactie #14 Gepost op: 12-01-2012, 13:58:44 »
als je het introductie filmpje op youtube bekijkt ziet het er wel interesant uit.
10 mb internetsnelheid zonder telefoonlijn,voor 1 euro per dag.
maar voordat je daarmee in zee gaat zou ik toch meer willen weten.
laat us horen als je er meer over weet,kwa up en download snelheden,prijs per maand en eventuele aanschaf kosten.
Pagina's: [1] 2
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


Archief