Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België

17-06-2019, 15:23:59

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Speedtouch 716 loopt vast met Gbox  (gelezen 7763 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline cejean

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

Speedtouch 716 loopt vast met Gbox
« Gepost op: 16-09-2006, 14:21:29 »
Ik heb een speedtouch 716 w5 en gebruik het WLAN gedeelte niet en heb gewoon alle bedraad naar 2x boven pc1s en 1x naar mijn satelliet ontvanger die ook hangt aan mijn netwerk. Tevens heb ik de voipfunctie geactiveerd en bel zo via viopbuster met een dect telefoon.
Dit alles werkt sinds ik de Mutant 200s satellietontvanger had aangesloten perfect en hoogstens 1x per maand moest ik een harde reset of een softwarematige restart uitvoeren van mijn speedtouch. Maar nu de ontvanger aan het netwerk hangt moet ik dit wel 4 tot 5 keer per dag doen en is niet bevordelijk voor mijn gezinsrelatie  :'(
Als internet wordt opgestart krijgen we gewoon een wit leeg scherm en kan niet worden geladen. Ook de viopfunctie werkt dan niet meer  (lampje dat ik viop aangemeld ben brandt wel gewoon.)
De oorzaak is de satellietontvanger die ook in een menutje te benaderen is en aangeeft dat deze soms wel honderden atacks binnen krijgt. Ik ben al met telnet met de firewall bezig geweest om te wijzigen maar was voor mij geen succes :X
Ik kan de ip zien die de atacks veroorzaken in de ontvanger en wil ze graag blokkeren zodat ze geen doorgang meer krijgen naar mijn ontvanger. Dit heb ik gedaan in het speedtouch menu firewall en add een instelling daarvan. Dan de te blokkeren ip`s ingevuld in de bovenste regel en daarna in de onderste waar naar toe deze moeten worden geblokkeerd (ip adres van mijn satellietontvanger)
Helaas kom ik er niet uit... :'(
Kan iemand helpen om er voor te zorgen dat mijn verbinding niet meer weg valt??
Of info geven over hoe een ip adress te blokkeren?
Ik heb ook nog een xyxel 2000 prestige voipmodem die ik kan gebruiken en een usb (oude) adsl modem. Kan ik met deze config dit stabiel krijgen?
Graag hulp gevraagd....

Offline jepke

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 2211
  • Karma : +14/-0

Speedtouch 716 loopt vast met Gbox
« Reactie #1 Gepost op: 16-09-2006, 17:44:18 »
wat voor ip volgorde gebruik je. of gebruik je automatische
Jepke
Is back in the house

Offline cejean

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

Speedtouch 716 loopt vast met Gbox
« Reactie #2 Gepost op: 16-09-2006, 17:55:51 »
Sorry, Jepke ik begrijp niet wat je bedoeld, i volgorde in de satbox of router?

Offline jepke

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 2211
  • Karma : +14/-0

Speedtouch 716 loopt vast met Gbox
« Reactie #3 Gepost op: 17-09-2006, 09:12:17 »
nou bijv.
pc 1 ip 192.168.1.66
pc 2 ip 192.168.1.67
gbox ip 192.168.1.68

in welke volgorde heb je ze staan en met welk ip adress.
kijk een in je speedtouch met http//10.0.0.138 en ga dan eens helemaal onderaan kijken wat voor apparaten er aan hangen en dan een screenshot maken.
Jepke
Is back in the house

Offline cejean

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

Speedtouch 716 loopt vast met Gbox
« Reactie #4 Gepost op: 23-09-2006, 12:32:06 »
ip speedtouch 192.168.1.254
Ip relook: 192.168.1.85
IP pc onder: 192.168.1.64
ip pc boven 1: 192.168.1.66
ip pc boven 2: 192.168.1.67
dyn dns optie is geactiveerd in de router
Firewall is standaard mode
In cwshare de attack logging uitgeschakeld

Misschien een idee of dit allemaal correct is??:rolleyes:

Offline jepke

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 2211
  • Karma : +14/-0

Speedtouch 716 loopt vast met Gbox
« Reactie #5 Gepost op: 23-09-2006, 20:47:42 »
ip van de speedtouch is volgens mij de dns server.
Ip relook: 192.168.1.64
IP pc onder: 192.168.1.65
ip pc boven 1: 192.168.1.66
ip pc boven 2: 192.168.1.67


zet het eens zo neer.
Jepke
Is back in the house

Offline cejean

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

Speedtouch 716 loopt vast met Gbox
« Reactie #6 Gepost op: 27-09-2006, 23:22:39 »
Yepke,
Ik heb de ip adressen ingesteld zoals je hebt doorgegeven en wacht met spanning af hoe lang de verbinding stand houdt....:rolleyes:
Schijnbaar is in linux ook een mogelijkheid om ip te kunnen blokkeren zodat de intruder geen schade meer kan brengen in mijn geval aan de internet verbinding en voip telefoonverbinding. De iptables moeten in de map: / lib worden ingesteld,  alleen zou ik niet weten hoe dit in te stellen in linux. :confused:

Offline cejean

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

Speedtouch 716 loopt vast met Gbox
« Reactie #7 Gepost op: 05-10-2006, 23:59:58 »
Helaas heeft dit ook niet gewerkt........
Ik heb nu een nieuwe router gekocht en probeer deze op de speedtouch te zetten. De modem en viopfunctie van de speedtouch gebruiken en de routerfunctie met de nieuw aangeschafte Conceptronic router. Ik hoop dat ik datn de atacks wel kan vangen en dat mijn internet/voip verbinding wel stand houdt.:rolleyes:
Heeft iemand een idee hoe dit te configureren?
Speedtouch 716 waarvan de adslmodem en de voipfunctie wordt gebruikt en een Conceptronic die daaraanwordt gezet voor de routerfunctie?:confused:

Offline jepke

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 2211
  • Karma : +14/-0

Speedtouch 716 loopt vast met Gbox
« Reactie #8 Gepost op: 06-10-2006, 19:03:36 »
als bridge instellen http://10.0.0.138/cgi/b/ST/?ce=1&be=0&l0=0&l1=-1

dan setup en dan bridge kiezen en alle gegevens weer opnieuw invullen. nu werkt alleen poort 1 als wan poort
Jepke
Is back in the house

Offline han

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 4
  • Karma : +0/-0

ip
« Reactie #9 Gepost op: 24-11-2006, 12:09:03 »
In de speedtouch zit al een router vandaar dat ip 10.0.0.?? je kunt er beter een switch  achter zetten daar de  ontvanger aan en de diverse pc,s
dan krijgen de pc,s en de ontvanger een ip van  je modem in die range
mits het een multi pc modem is dan zitten er meer poorten op natuurlijk en geeft hij daar ip adressen op uit in de range 10.0.0.??
zet je achter dit modem weer een router kan het problemen opleveren
zelf ondervonden !

inloggen in het modem met 10.0.0.138 om de poorten in te stellen.

ik heb het al  diverse keren zo ingesteld en werkt prima

grtn sucses Han

Offline jepke

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 2211
  • Karma : +14/-0

Speedtouch 716 loopt vast met Gbox
« Reactie #10 Gepost op: 24-11-2006, 19:15:55 »
ik heb nu inmiddels ook het zelfde probleem. haal er maar eens een hele hoop dlines uit dan is het meteen weg.

probleem is dat de speedtouch niet zon hoog router vermogen heeft en gbox wil nogal veel. lynksys is beter voor dit soort werk.
Jepke
Is back in the house
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`