Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


21-09-2020, 06:12:04

`

Pagina's: 1 2 3 4 [5] 6 7 8

Auteur Topic: Visionnet VN-8000s  (gelezen 72688 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline netsurfer75

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +0/-0
    • http://

Visionnet VN-8000s
« Reactie #60 Gepost op: 23-09-2005, 15:25:54 »
Oke mensen daar gaan we daan weer......... het bakkie proggen.....  :D

met de m1.08 versie gaan ook een paar poolse kanalen (cyfra) open !!

Waar blijven de NL- kanalen ?! (ik heb alleen ned 1 t/m 3)

zeg, Whocarestoo.... had je de eerste keer wel in het menu de smartcard functie geactiveert door een paar keer op de 9 te drukken ?!

succes,
groeten
netsurfer75

Offline Whocarestoo

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 14
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #61 Gepost op: 23-09-2005, 23:33:37 »
Yep alles volgens het boekje, maar geen beeld. Schoot al behoorlijk in de stress! :)
Heb trouwens ergens in het www gelezen dat de server alleen in de bootloader wordt vermeld. Misschien heeft het daar wat mee te maken.
Jammer dat nu niemand kan vertellen wat het verschil is tussen een bootloader upgrade en een software upgrade. Van de boxloader zheb ik ook nog geen handleiding kunnen vinden.
En ik maak nu gewoon 1 favorietenlijst aan, die kun je dan wel gewoon opslaan op je pc en weer terugzetten.
Wel jammer dat de C+NL nog niet werkt.

groet,

Whocarestoo

Offline netsurfer75

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +0/-0
    • http://

Visionnet VN-8000s
« Reactie #62 Gepost op: 24-09-2005, 19:18:47 »
Hmmm.... raar... de server voor de visionnet is er al een keer uit geweest (toen deed geen gecodeerd kanaal het meer, behalve die die in de emu stonden of die je daar zelf in had gezet). Toen hebben ze weer een nieuwe server opgestart, waarmee ook gelijk een nieuwe software uit werd gebracht (anders kon de onvanger niet op die nieuwe server inloggen). Die nieuwe software had ik toen ook met "Software Upgrade" gedaan en toen werkte het weer prima...

De "Bootloader Upgrade" is alleen nodig wanneer de bootloader in je ontvanger niet meer werkt of beschadigd is (je ontvanger geeft in zo'n geval geen kick meer) Dus de Bootloader zorgt er alleen maar voor dat de software van de onvanger wordt geladen. misschien is er iets verkeerd gegaan bij jouw eerste upgrade waardoor de bootloader was beschadigd en naderhand met de bootloader upgrade weer gerepareerd werd.

groeten,
Netsurfer75

Offline netsurfer75

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +0/-0
    • http://

Visionnet VN-8000s
« Reactie #63 Gepost op: 24-09-2005, 21:15:48 »
P.s.

Visionnet heeft zijn server ergens in Korea staan !!!  B)
De IP adressen staan in de software !!!

groeten,
Netsurfer75

Offline Whocarestoo

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 14
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #64 Gepost op: 24-09-2005, 22:38:52 »
@Netsurfer75

Ten eerste effe bedankt voor je reactie.

Heb dat ding nieuw uit de doos gehaald, aangesloten en de software upgrade uitgevoerd. Geen beeld. 5 minuten daarna gegokt op de bootloader upgrade, en jawel beeld.
Wat ik dan ook niet snap., is dat ik exact de zelfde . bin in zowel de software als de bootlaoder kan upgraden. Als de bootloader alleen is voor het opstarten dan zou je toch een andere .bin verwachten nar mijn mening. Maar ja, ik weet het niet roep maar wat.
In principe moet het dus ook mogelijk zijn een originele .bin in de bootloader te drukken en een aangepaste in de software?
Wat computers betreft valt er voor mij niet veel meer te leren, maar over sat-ontvangers nog des te meer. Vooral wat de hardware betreft dan. Alleen is er zo weining info te vinden.

gegroet,

Whocarestoo

Offline netsurfer75

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +0/-0
    • http://

Visionnet VN-8000s
« Reactie #65 Gepost op: 25-09-2005, 13:15:20 »
Hey Whocarestoo,

ook ik weet natuurlijk niet alles..... ik ben ook maar een mens....
normaal gesproken zijn de bin files voor de bootloader anders dan die voor de firmware...

het belangrijkste is natuurlijk dat aan het eind alles goed gekomen is en dat jouw ontvanger nu wel lekker draait....

er blijven natuurlijk ook altijd wel een paar raadsels over waar niemand een antwoord op weet..... that's life  :) .......

groeten,

netsurfer75

Offline dwaas

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 20
  • Karma : +0/-0
    • http://

Visionnet VN-8000s
« Reactie #66 Gepost op: 26-09-2005, 09:59:22 »
zijn die adressen ook te veranderen naar een eigen keuze  :blink:

zou fijn zijn dat we niet afhakelijk blijven van de betreffende server als die stil komt te liggen  ;)

Offline netsurfer75

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +0/-0
    • http://

Visionnet VN-8000s
« Reactie #67 Gepost op: 26-09-2005, 11:00:43 »
Weet ik niet.... dan zou er natuurlijk wel iemand moeten zijn die dat effe wil proberen... :D

P.s.
De M1.08 file werkt ook voor het midden oosten...!
The M1.08 file works oke for the middle east...!

groeten,
netsurfer75

Offline luxsat

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #68 Gepost op: 30-09-2005, 17:46:45 »
Toch nog een probleem dat ik nog niet achterhaald heb is dat ik gebruik maak van een officiële C+ NL .Card ,als ik in het menu bij de kaarten kijk herkend hij deze wel als zijnde een seca kaart en geeft ook de provider aan ,maar in plaats van de datum van update staan daar enkel maar onleesbare cijfers .
Dit gaat het wel moeilijk maken om te kijken of de nieuwe up date binnen komt of niet.
Heeft iedereen het zelfde met die gegevens

Offline Whocarestoo

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 14
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #69 Gepost op: 30-09-2005, 19:34:46 »
luxsat = newbie
Laat me niet lachen! :) Maar welcome hier ook!! :rolleyes:

groet,

Whocarestoo

Offline crazymotha

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #70 Gepost op: 30-09-2005, 19:53:29 »
Citaat
Originally posted by luxsat@30-09-2005, 16:47
Toch nog een probleem dat ik nog niet achterhaald heb is dat ik gebruik maak van een officiële C+ NL .Card ,als ik in het menu bij de kaarten kijk herkend hij deze wel als zijnde een seca kaart en geeft ook de provider aan ,maar in plaats van de datum van update staan daar enkel maar onleesbare cijfers .
Dit gaat het wel moeilijk maken om te kijken of de nieuwe up date binnen komt of niet.
Heeft iedereen het zelfde met die gegevens
Zelfde probleem hier met het uitlezen van de datum.
Ik heb de 1.03, 106 en nu de 108 FW geprobeerd en geven allemaal hetzelfde resultaat.

Offline luxsat

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #71 Gepost op: 30-09-2005, 21:07:28 »
Waar het ook nog misloopt is met een opos kaart met daarop een werkende file voor Nicalodeon en talpa ,hier geeft de kaart aan Seca kaart , en beeld krijg je niet ,wel beeld op andere decoders.
Dus dat deze decoder met alle kaarten werkt ?? Hmmmm.

Offline Whocarestoo

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 14
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #72 Gepost op: 01-10-2005, 11:37:53 »
Werken met alle kaarten zal ook wel een itopie zijn. Maar werken met alle officiele kaarten is misschien wel zo!?!?!?

groet,

Whocarestoo

Offline netsurfer75

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +0/-0
    • http://

Visionnet VN-8000s
« Reactie #73 Gepost op: 02-10-2005, 20:21:20 »
:rolleyes:  De server is weer ONLINE  :D

groeten,
netsurfer75

Offline dwita

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #74 Gepost op: 03-10-2005, 15:31:10 »
over welke server heb jij het?
ik ben echt benieuwd welke veranderingen er hebben plaats gevonden.
Pagina's: 1 2 3 4 [5] 6 7 8
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`