Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


24-09-2020, 07:54:18


Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 8

Auteur Topic: Visionnet VN-8000s  (gelezen 72715 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline netsurfer75

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +0/-0
    • http://

Visionnet VN-8000s
« Reactie #45 Gepost op: 21-09-2005, 18:02:29 »
Hey allemaal,

nog even dit.....

versie m1.07 is uit voor de visionnet vn8000s..... !!!!   :D

ik zet hem vandaag of morgen wel in de file-sectie..

ik zoek nog steeds de files voor het midden oosten..... help help   :(

netsurfer75

Offline Whocarestoo

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 14
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #46 Gepost op: 21-09-2005, 20:17:57 »
Hallo mensen!

Na veel proberen ben ik er achter gekomen dat ik met de box-loader niet een software upgrade moet doen maar een boot-loader upgrade. Het werkt nu, hoewel cd c+ nog donker zijn. maar dit terzijde.
Wat ik graag zou willen weten is, wat nou precies het verschil is tussen een software upgrade en een bootloader upgrade. Of moet ik gewoon bedie uitvoeren.
Is me wel opgevallen dat de kanallijst leeg was na de boot-loader update. Dat is natuurlijk niet hadig als je elke weeken een ander versie er in moet stoppen voor een beetje beeld.

gegroet,

Whocarestoo

Offline crazymotha

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #47 Gepost op: 22-09-2005, 15:05:28 »
Hoi allemaal,

Ook ik ben in het bezit van de VN-8000S, en het lijkt een leuke hobby ontvanger.
Ik heb de SW: M1.03 VN-8000FS in mijn decoder zitten.
Zoals ik begrijp is dat een oude versie, kan iemand mij uitleggen hoe ik de software upgrade en welke programma(s) ik daar voor nodig heb.

Alvast bedankt voor de moeite.

Vriendelijke groet CrazyMotha.

Offline Whocarestoo

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 14
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #48 Gepost op: 22-09-2005, 15:40:28 »
Hoi.

Nou date gaat vrij eenvoudig:

Je zet je ontvanger uit met de schakelaar aan de achterkant van het apparaat.
Je verbindt hem met je computer via een sieriele kabel.
Je start het programma Boxloader V1.2
Zet je ontvanger aan met de schakelaar op de achterzijde.
Klikt in Boxloader op "Setup Comm"
Dan moet je even de goede Com-poort kiezen. (normaal 1)
Als de verbinding staat klik je op "Upgrade Boot-loader"
Je selecteert de neiuwe firmware (op dit moment zo ver ik weet 1.07)
en je firmware wordt geprogt.
BELANGRIJK: Boxloader geeft eerder een OK dan dat het flashen klaar is. Wacht tot er in het display van de ontvanger "GOOD" staat. Eerder in geen geval de ontvanger uitzetten of de verbinding verbreken.
Als er "GOOD" in het display van je ontvanger staat kun je deze op de achtwerzijde uit en weer aan zetten. En je nieuwe firmware zit er in.
Hierna zul je wel alles weer opnieuw moeten instellen. Hiervoor heb ik ook nog geen oplossing gevonden.
Als je de software niet kunt vinden, dan stuur maar even een PM met je emailadres dan stuur ik ze je toe.

suc6.

Whocarestoo

PS Jij hebt ook niet toevallig een goede editor voor de settings?

Offline netsurfer75

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +0/-0
    • http://

Visionnet VN-8000s
« Reactie #49 Gepost op: 22-09-2005, 16:06:05 »
Hallo Allemaal,

je visionnet ontvanger proggen gaat veel makkelijker en zonder dat je alles opnieuw moet instellen.... n.m.

1) zet je ontvanger op standby
2) sluit je onvanger aan op de PC met een seriele kabel
3) start box-loader 1.2 en klik op "Setup Comm", kies vervolgens de correcte
    com-poort (gewoonlijk comm 1)
4) klik op "Upgrade Software" en kies de file die je wilt proggen
5) wachten tot er "GOOD" op de display van je onvanger komt te staan
    (dit duurt eventjes.....onderbreek de data-stroom niet eerder, dit is erg
      belangrijk !!)
6) druk op "Exit BOX Loader"
7)  schakel de schakelaar op de achterzijde van je ontvanger uit en dan weer aan

Je onvanger is geupdate zonder dat je de settings opnieuw hoeft in te stellen !!!

Hopende een paar mensen weer vrolijker te maken.... :rolleyes:

groeten
Netsurfer75

Offline Whocarestoo

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 14
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #50 Gepost op: 22-09-2005, 16:13:11 »
Klopt, daar heb je gelijk in. Deed dat eerst ook op die manier, alleen bleven bij mij toen alle kanalen donker!?!?!?!?!?
Enig idee hoe dat kan?
Ik kreeg pas beeld toen ik het via de boot-loader deed.
Ik weet nog steeds niet wat nu eigelijk exact het verschil is.

gegroet,

Whocarestoo

C+ NL is bij nog steeds donker en bij jullie?

Offline Whocarestoo

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 14
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #51 Gepost op: 22-09-2005, 16:16:46 »
Hoi allemaal.

Nog even een opmerking. Schakel liever eerst je ontvanger uit voor je hem aansluit op de pc!! Je zult niet de eerste zijn die zijn com-poort opblaast. Het gaat duizend keer goed, maar die ene keer gaat het toch mis. (Jaren ervaring in pc reparatie)


groet,

Whocarestoo

Offline laziz

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 43
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #52 Gepost op: 22-09-2005, 16:18:13 »
Citaat
Originally posted by netsurfer75@22-09-2005, 15:07
Hallo Allemaal,

je visionnet ontvanger proggen gaat veel makkelijker en zonder dat je alles opnieuw moet instellen.... n.m.

1) zet je ontvanger op standby
2) sluit je onvanger aan op de PC met een seriele kabel
3) start box-loader 1.2 en klik op "Setup Comm", kies vervolgens de correcte
    com-poort (gewoonlijk comm 1)
4) klik op "Upgrade Software" en kies de file die je wilt proggen
5) wachten tot er "GOOD" op de display van je onvanger komt te staan
    (dit duurt eventjes.....onderbreek de data-stroom niet eerder, dit is erg
      belangrijk !!)
6) druk op "Exit BOX Loader"
7)  schakel de schakelaar op de achterzijde van je ontvanger uit en dan weer aan

Je onvanger is geupdate zonder dat je de settings opnieuw hoeft in te stellen !!!

Hopende een paar mensen weer vrolijker te maken.... :rolleyes:

groeten
Netsurfer75
bij punt 2 staat serieel kabel moet het niet nullmodem kabelzijn
ben op vakantie01-07/03-08-07 dus een beetje druk met braden lol lol tot na het braden

Offline laziz

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 43
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #53 Gepost op: 22-09-2005, 16:20:52 »
Citaat
Originally posted by Whocarestoo@22-09-2005, 15:17
Hoi allemaal.

Nog even een opmerking. Schakel liever eerst je ontvanger uit voor je hem aansluit op de pc!! Je zult niet de eerste zijn die zijn com-poort opblaast. Het gaat duizend keer goed, maar die ene keer gaat het toch mis. (Jaren ervaring in pc reparatie)


groet,

Whocarestoo
heeelemaal mee eens is me al een keer gebeurd en het gaat meestal goed
ben op vakantie01-07/03-08-07 dus een beetje druk met braden lol lol tot na het braden

Offline netsurfer75

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +0/-0
    • http://

Visionnet VN-8000s
« Reactie #54 Gepost op: 22-09-2005, 16:43:12 »
OK whocarestoo we zullen je raad opvolgen...

thanx :D

en ja..... NULL-Modem kabel - vrouwtje/vrouwtje (wij hebben hierzo meerdere kabels liggen.... ik pak er altijd maar 1.... doet ie het niet, dan een andere kabel erop enz. enz. .....hahaha
niet erg proffessioneel he...

 :rolleyes:

netsurfer75

Offline crazymotha

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #55 Gepost op: 22-09-2005, 17:53:27 »
Het is me gelukt :D  heb nu de 1.07 in de decoder zitten.
PW,ART etc gaan open alleen C+ blijft op zwart, klopt dat of heb ik toch iets over het hoofd gezien.

Ik heb trouwens gekozen voor de software upgrade methode, en inderdaad de kanalenlijst blijft bestaan.

Groetjes CrazyMotha

Offline samsam

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 43
  • Karma : +0/-0
    • http://

Visionnet VN-8000s
« Reactie #56 Gepost op: 22-09-2005, 18:30:42 »
Citaat
Originally posted by crazymotha@22-09-2005, 16:54
Het is me gelukt :D  heb nu de 1.07 in de decoder zitten.
PW,ART etc gaan open alleen C+ blijft op zwart, klopt dat of heb ik toch iets over het hoofd gezien.

Ik heb trouwens gekozen voor de software upgrade methode, en inderdaad de kanalenlijst blijft bestaan.

Groetjes CrazyMotha
hoi

bij mijn is ook alles open

ik hep aleen geen :(  :(  :(  nederlandse c+ rood blauw en groen die zijn bij mijn op zwart  :angry:  :angry:

nog iemand last van


grt

samsam  :wub:  :wub:  :wub:

Offline laziz

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 43
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #57 Gepost op: 22-09-2005, 18:35:52 »
yep met de 1.07 is heel wat open en C+nl en nog wat porno op hotbird die zitten in een keer dicht(sct,extasi,sexview enz)
meschien server de update gemist
maar dit is slecht voor de verkoop van de box zo wordt je onzeker want je weet nooit wanneer het ophoudt :ph34r:
oja wat betreft de software upgrade is mooie gevonden dat je de instelling niet elke keer opnieuwe hoefde te doen dat scheelt een hoop knop dukken :D
ben op vakantie01-07/03-08-07 dus een beetje druk met braden lol lol tot na het braden

Offline Whocarestoo

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 14
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #58 Gepost op: 22-09-2005, 20:02:44 »
toch vreemd dat ik NERGENS beeld had toen ik de eerste keer een software upgrade deed. na de bootloader upgrade wel. Iemand een verklaring?

gr,

Whocarestoo

Offline crazymotha

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +0/-0

Visionnet VN-8000s
« Reactie #59 Gepost op: 23-09-2005, 08:26:09 »
De 1.08 versie is uit! zo te zien is alleen ORF weer terug, nog steeds geen NL.
Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 8
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`