Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België

05-12-2019, 22:36:58

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: duo lnb aansluiten op een Disqec switch 4in1  (gelezen 18764 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline mister

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 1
  • Karma : +10/-0

duo lnb aansluiten op een Disqec switch 4in1
« Gepost op: 03-05-2013, 23:41:23 »
Beste, lezer

Ik heb een klein vraagje.

Is het mogelijk om een duo lnb aan te sluiten. Op een Disqec switch 4in1.
De duo lnb zit in mij geval zo eruit.
Zie foto:


De linkse lnb: is port A
De rechtse lnb: is port B

Zoals als je kunt zien op de foto, de bijde lnb komen uit op een 1 aansluiting. Die zou ik dan op het A port aansluiten op het Disqec switch .
En B port oplaten laten staan. Toch????

En vervolgens verder gaan met het aansluiten port C en D met single lnb op het Disqec switch.

Toch??? Mijn vraag is klopt de uitvoering, hoe ik hier beschreven heb?..of is het onjuist.

Offline Trust

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 18
  • Karma : +0/-0

Re: duo lnb aansluiten op een Disqec switch 4in1
« Reactie #1 Gepost op: 04-05-2013, 23:26:16 »
Zonder meer gaat dat niet , kiest de 4/1 switch n.l. poort  2 (B) dan gaat er geen spanning meer naar de duo lnb .
Je moet of een Uncommitted 4/1 switch hebben en je ontvanger moet dan diseqc 1.1 aan boord hebben ,
of je neemt een 2/1 splitter voor sat , sluit de ene poort aan de lnb en de 2 andere aan poort 1 en 2 van de 4/1 switch
Gr. Trust

Mijn soldeerbout rookt altijd

Offline hein batenburg

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

Re: duo lnb aansluiten op een Disqec switch 4in1
« Reactie #2 Gepost op: 19-08-2013, 12:12:12 »
Een duo lnb is een lnb met ingebouwde disecq. Je kunt nimmer disecq achter disecq schakelen. Dat gaat fout.
Maar waarom, als je al een disecq hebt kun je beter een extra losse kop plaatsen en als je al 4 koppen hebt een disecq 8/1 plaatsen mits je ontvanger dit ondersteunt?

Offline Willy Knyff

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 1
  • Karma : +0/-0

Re: duo lnb aansluiten op een Disqec switch 4in1
« Reactie #3 Gepost op: 15-07-2015, 15:39:02 »
Kan iemand mij zeggen ofr ik een duoblock voor een 90 cm. schotel op dezelfde wijze moet afstrellen als bij de TV Vlaanderen schotel ?

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1490
  • Karma : +4/-1

Re: duo lnb aansluiten op een Disqec switch 4in1
« Reactie #4 Gepost op: 13-08-2015, 11:03:17 »
Een DUO LNB (van TVV of canal digitaal) zijn gemaakt voor kleine ~60 cm schotels. Deze gaan dus niet (goed) werken op grote schotels.

Zoek naar een DUO lnb voor 80cm schotel want die zijn er ook alleen niet van TVV of canaldigitaal.

Montage is gelijk aan die van de originele DUO LNB. 
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`