Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België

20-08-2019, 08:06:00

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: problemen met astra 3 kanalen  (gelezen 12907 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline DBM

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 4
  • Karma : +0/-0

problemen met astra 3 kanalen
« Gepost op: 13-12-2012, 19:25:51 »
Na het uitrichten van de parboolantenne(triax 80cm) uitgerust met een LNB voor astra 1 en astra 3 heb ik problemen met de ontvangst van astra 3(met astra 1 alles Ok).
(de LNB is met de kop voor astra 3 in het brandpunt geplaatst en de kop voor astra 1 zwevend)

Op één HD(1) en op Canvas HD(2) heb ik een correct beeld(ontvangstkwaliteit ca.90%).

Op zenders;VTM HD(3),VIER(4),2BE(5),VIJF(6),VITAYA(7),ACHT(8), en JIM(9) heb ik eveneens een ontvangst van ca.90%en een correct beeld doch na ca.15sec bevriest het beeld,verdwijnt,en krijg ik vervolgens de melding "gecodeerd signaal".
Ditzelfde fenomeen heb ik eveneens op zenders;NED1 HD(16),NED 2 HD(17),Discovery HD(25),Oranje(57), en op VTM K ZOOM(108).

Op  verschillende andere zenders heb ik eveneens ontvangstkwaliteit van 90% doch er verschijnt geen beeld gevolgd door de melding gecodeerd signaal;TVL/ATV(13),FOXLIFE(20),HISTORY HD(23),HISTORY(24),Investigation(27),Disc Science(28),Nat Geo HD(30),Nat Geo Wild(32),Travel Channel HD(33),....

Op bepaalde zenders heb ik dan wel perfect beeld zonder bevriezing t.t.z;Dance Trippin(59),Omroep Zeeland(114) free,en TV Gelderland(115) free

Bij navraag bij TV-Vlaanderen heeft men mij gewoon gezegd dat de parabool slecht zou uitgericht zijn en dat het probleem zeker niet bij hen zou liggen!!
Graag vernam ik de mening van de specialisten op deze site.
NB(de gebruikte nummering is deze van de zenderlijst van TV-Vlaanderen)

Offline alain

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1810
  • Karma : +5/-0

Re: problemen met astra 3 kanalen
« Reactie #1 Gepost op: 13-12-2012, 22:27:59 »
en wat voor ontvanger gebruik je ?ik neem aan een toestel van tv vlaanderen zelf.

Offline DBM

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 4
  • Karma : +0/-0

Re: problemen met astra 3 kanalen
« Reactie #2 Gepost op: 14-12-2012, 14:21:05 »
mijn ontvanger is een homecast 8100 C

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1490
  • Karma : +4/-1

Re: problemen met astra 3 kanalen
« Reactie #3 Gepost op: 14-12-2012, 20:59:28 »
Je hebt hopelijk geen DUO (twin) LNB gebruikt van Canal Digitaal want daarvoor is jouw schotel te groot !!!

Daarnaast heb je een homecast ontvanger die NIET is goedgekeurd door TVV en Canaldigitaal wat dus ook voor problemen kan zorgen. Wat je wel eens kunt doen is zorgen dat je de laatste firmware in je ontvanger programmeerd!!!  Meer hierover op de website van homecast.

Offline DBM

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 4
  • Karma : +0/-0

Re: problemen met astra 3 kanalen
« Reactie #4 Gepost op: 21-12-2012, 14:03:39 »
Hartelijk bedankt voor jouw reactie.

Aan de hand van deze reactie ben ik op zoek gegaan naar een oplossing,hieronder vind je het resultaat;

-met de lnb kop bleek niets aan de hand,wel diende ik een andere klem te plaatsen op de arm daar ik anders de kop niet ver genoeg naar rechts kon draaien(max 10°)
-het probleem bleef zich echter voordoen, waardoor ik besloten heb om met een andere éénvoudige satellietontvanger(zonder CAM-module) te proberen.
Nu bleek alles normaal te functioneren zonder een enkel probleem.
Ik heb vervolgens de Homecast ontvanger binnen gedaan voor nazicht bij de firma Satelec.
Na updating van de CAM-module blijkt het probleem van de baan en werkt alles normaal.
Volgens hun diende de update na de overgang van MPEG 2 naar MPEG4 te gebeuren.
Voorafgaand contact met de bediende van TV-Vlaanderen(techniekers blijken niet bestaande!!!) heeft alleen als resultaat gehad dat ik op het verkeerde been ben gezet,en het probleem veel te ver ben gaan zoeken.
Blijkbaar doet TV-Vlaanderen niets om het clienteel op de hoogte te houden van de uit te voeren updates en beperken ze hun uitleg enkel tot de satellietontvangers die rechtstreeks met hun smartcard werken(zonderCAM-module).

Vriendelijke groeten.

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1490
  • Karma : +4/-1

Re: problemen met astra 3 kanalen
« Reactie #5 Gepost op: 22-12-2012, 10:22:53 »
Dan ben ik toch benieuwd wat voor soort,merk of type CAM module zich in jouw ontvanger bevindt?

Offline DBM

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 4
  • Karma : +0/-0

Re: problemen met astra 3 kanalen
« Reactie #6 Gepost op: 28-12-2012, 18:24:16 »
Vooreerst mijn excuses voor de late reactie.

Hieronder vind je de gegevens van de CI-module;

merk;Mediaguard (officiële module,gebruikt door TV-Vlaanderen/Canal digitaal)
DVB number 4945   
P/N910050R1.1

Ik houd er nogmaals aan om u te bedanken voor jouw hulp.

Vriendelijke groeten.

Offline Kharm

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 1
  • Karma : +0/-0

Re: problemen met astra 3 kanalen
« Reactie #7 Gepost op: 15-03-2013, 12:05:28 »
Op welke kop van mijn duo lnb moet ik eigenlijk afstellen de vaste of de beweegbare.
Al vast bedankt groetjes Harm

Offline alain

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1810
  • Karma : +5/-0

Re: problemen met astra 3 kanalen
« Reactie #8 Gepost op: 15-03-2013, 23:57:48 »
altijd de vaste kop(lnb)
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`