Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


22-09-2020, 16:55:01


Pagina's: [1]

Auteur Topic: Belgie Een en Canvas opnemen en niet kunnen kijken naar Ned.zenders.  (gelezen 5437 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Mingo

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 2
  • Karma : +0/-0

Beste forumleden
Ik kan niet kijken naar bepaalde nederlandse zenders, wanneer ik Belgie Een en Canvas opneem.
De sat-man hier heeft de Vu duo alsvolgt ingesteld.
Tuner A BCM7335 DVB-S2 NIM (Internal) (DVB-S2)  DiSEqc A/B    Sat. 19,2E Astra 1H/1KR/1L/1M  23,5E Astra 3A/3B Thor 2
Tuner B BCM7335 DVB-S2 NIM (Internal) (DVB-S2)    Doorlus naar tuner A
Ik heb de duo aangesloten op 2 Selfsat antennes. Omdat ik voorheen problemen met 1Selfsat met Motor had.
Is de instelling fout? Kan iemand mij schrijven hoe de instellingen dan moeten zijn?

Groetjes
Mingo

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1495
  • Karma : +4/-1

Re: Belgie Een en Canvas opnemen en niet kunnen kijken naar Ned.zenders.
« Reactie #1 Gepost op: 18-02-2013, 19:44:58 »
Iets opnemen en kijken naar een andere zender geeft altijd problemen als de ontvanger op doorlus staat zoals in jouw geval. (je hebt te maken met twee satellieten en in totaal 8 kwadranten( lage en hoge band; horizontaal en verticaal)  waarbij in doorlus je maar één kwadrant kan doorgeven. Deze wordt in doorlus ook doorgegeven naar de Tweede tuner. Als je dus op een andere sateliet moet zijn of een ander kwadrant vandezelfde satelliet kan hij dat niet doorgeven en zal de ontvanger een foutmelding geven of helemaal niets laten zien.

Je hebt voor storings vrije opname mogelijkheden selfsats nodig met een TWIN output .

Een schotel wordt dan gericht naar Astra 19,2 en de ander naar Astra 23,5

Dan de uitgangen van de TWIN LNB's naar Twee Disecq switches(A=astra 19,2 en B = Astra23,5) en hierna de uitgang van disecq 1 naar Tuner A in en de andere uitgang van Disecq 2 naar Tuner B van de TWIN ontvanger. ( In het menu de tuner op "gescheiden" zetten.)

Zo zou het naar behoren moeten werken!!! 

Offline Mingo

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 2
  • Karma : +0/-0

Re: Belgie Een en Canvas opnemen en niet kunnen kijken naar Ned.zenders.
« Reactie #2 Gepost op: 19-02-2013, 12:11:12 »
Hoe, en welke tuner, zet ik op "gescheiden"?

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1495
  • Karma : +4/-1

Re: Belgie Een en Canvas opnemen en niet kunnen kijken naar Ned.zenders.
« Reactie #3 Gepost op: 19-02-2013, 23:09:18 »
Kijk in het menu van je ontvanger!

Tuner 1 en Tuner 2 hebben dus een aparte kabel naar de disecq's (zoals hierboven uitgelegd) .

 Die configureer je in "zender zoeken menu" zowel in tuner A als B hetzelfde
 én dan niet meer doorlussen.
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`