triple sat met gewone schotel?
Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België

20-08-2018, 05:24:57

Pagina's: [1]

Auteur Topic: triple sat met gewone schotel?  (gelezen 9535 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline tdemeyer

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 26
  • Karma : +10/-0

triple sat met gewone schotel?
« Gepost op: 11-06-2012, 20:54:30 »
Ik kijk TVV via een "klassieke" 80cm schotel, met daarop een duo LNB quad.(rechtstreeks aangesloten op Samung TV)

Ik zou graag de Britse zenders erbij hebben. Kan dit via een 'ombouw' van de huidige schotel, of moet ik op dat moment naar een nieuwe schotel (genre multytenne) uitkijken?

Enne.. kan dit dan ook nog met 4 schotelkijkers?

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1485
  • Karma : +4/-1

Re: triple sat met gewone schotel?
« Reactie #1 Gepost op: 13-06-2012, 08:32:23 »
Wat voor merk schotel heb je???
w w w . s a t o n l i n e . t  v

Offline tdemeyer

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 26
  • Karma : +10/-0

Re: triple sat met gewone schotel?
« Reactie #2 Gepost op: 14-06-2012, 20:16:10 »
is een triax 78 cm.

Offline tdemeyer

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 26
  • Karma : +10/-0

Re: triple sat met gewone schotel?
« Reactie #3 Gepost op: 14-03-2013, 19:06:40 »
Jongens,

Blijkbaar bestaat er nu een triple LNB quad, voor een uiterst interessante prijs.
Wanneer ik informeer bij diverse leveranciers bij mij in de buurt hoor ik twee uitersten. De ene zegt dat ik het mag vergeten om dergelijke kop op een 78cm schotel te plaatsen. Er zou bij slecht weer teveel verlies optreden (even erbij vermelden dat ik met een behoorlijk lange kabel zit, waar een inline versterker ergens onderweg zit).
Aan het andere uiterste zitten dan weer leveranciers die zeggen: geen probleem, al diverse installaties op die manier uitgevoerd.

Wie moet ik nu geloven???

Offline piet12

  • Premium gebruiker
  • ****
  • Berichten: 56
  • Karma : +0/-0

Re: triple sat met gewone schotel?
« Reactie #4 Gepost op: 15-03-2013, 13:54:21 »
De laatste.
Een multifeed block op een 78cm triax werkt ook goed.
Dus waarom zou een tripple lnb niet werken?
Werkt prima hoor!

Offline tdemeyer

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 26
  • Karma : +10/-0

Re: triple sat met gewone schotel?
« Reactie #5 Gepost op: 18-03-2013, 19:26:06 »
Blokje is besteld.... ik hou jullie op de hoogte

Offline Yvan1

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +10/-0

Re: triple sat met gewone schotel?
« Reactie #6 Gepost op: 17-05-2013, 14:07:53 »
Blokje is besteld.... ik hou jullie op de hoogte
En hoe is het afgelopen? Ik zou ook een triple lnb wille plaatsen..

m vr gr,

Yvan

Offline bores

  • Premium gebruiker
  • ****
  • Berichten: 89
  • Karma : +11/-0

Re: triple sat met gewone schotel?
« Reactie #7 Gepost op: 17-05-2013, 16:56:28 »
Beste Yvan1,

De Triple LNB is in principe ontworpen voor een 60 cm schotel. Je kan hem wel op een 70 cm schotel plaatsen onder voorwaarden. Het is niet het zelfde als je een Duo blok van een 60 cm schotel op 70 cm schotel plaatst.
Het moge duidelijk zijn dat naar mate de schotel groter wordt de LNB's verder uit elkaar komen te staan. Als je een duo blok op een schotel plaatst dan doe je het zo dat de LNB van de zwakste satelliet in de klem wordt gezet. De andere LNB is dan de meekijker. En om dat het nu maar om 2 satellieten gaat is het altijd zo af te stellen dat nagenoeg dezelfde signaal kwaliteit hebben.
Bij de Triple LBN ligt het even anders.  Ga je die op een 70 CM schotel plaatsen dan kan Astra3 zeker beter worden ontvangen. Nu komt het eigenlijk staan de  LNB's van Astra 1 en Astra3 te dicht bij de Astra3 LNB.  Maar omdat de schotel wat groter is zal hij wat meer signaal winst hebben. En nu moet je zo gaan uitrichten dat Astra 2 en Astra 1 dezelfde signaal kwaliteit hebben. ( We regelen nooit op signaal sterkte)  Want nu is het zo als je A2 of A1 op maximum signaal kwaliteit afstelt dat dit ten koste gaat van het signaal van de andere buitenste LNB.
Conclusie Triple LNB werkt wel op een 70 CM schotel maar dan is het noodzaak dat hij optimaal wordt afgesteld, anders blijft het tobben.

Met vr. gr. Bores
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


Digitale valuta (cryptocoins) kopen voor iedereen