Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België

26-03-2019, 11:24:41

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Philips DSX6073 03A  (gelezen 5632 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Fritty

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

Philips DSX6073 03A
« Gepost op: 03-01-2012, 08:24:28 »
Ik heb nog een oude philips dsx6073 03a decoder.  Nu wil ik graag de regionale zenders instellen maar ik heb
geen idee hoe ik dit kan instellen.
Is er nog een update voor deze decoder beschikbaar en kan iemand mij uitleggen hoe dit werkt??

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1487
  • Karma : +4/-1

Re: Philips DSX6073 03A
« Reactie #1 Gepost op: 03-01-2012, 13:58:46 »
Druk op menu  (Afstandsbediening Philips ontvanger) . Je krijgt nu een lijst te zien met 1 t/m 7 (uit mijn hoofd)  Druk nu op 5 (kanalen installeren). Er verschijnt nu weer een lijst 1 t/m5 of 1 t/m6 (6= snel kanalen installeren).   Als je de eerste hebt laat het even weten. Heb je de laatste voor dan de snelle kanalenscan uit.

LET wel je hebt wel een DUO lnb op je schotel nodig + niet meer ALLE regionale zenders zijn vrij of met deze decoder te ontvangen!!)

Rergionale zenders beginnen dan op voorkeuze 70 en verder

Offline Fritty

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

Re: Philips DSX6073 03A
« Reactie #2 Gepost op: 03-01-2012, 20:35:49 »
Hallo
Ik heb de funktie snel kanalen zoeken er niet op zitten. heb wel een duo lnb   ( deze staat ook goed uitgericht want ik heb nog een philips decoder nl  DST 5816  en deze werkt prima!)

Offline Fritty

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

Re: Philips DSX6073 03A
« Reactie #3 Gepost op: 03-01-2012, 20:39:57 »
Ik heb al een paar keer geprobeerd de zenders te zoeken maar helaas geen regionale en de rest (999 kanalen) staan niet op een 'canal'  volgorde.

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1487
  • Karma : +4/-1

Re: Philips DSX6073 03A
« Reactie #4 Gepost op: 04-01-2012, 11:58:45 »
Als er geen optie 6 (snel kanalen installeren) bijzit heb je een oude firmware versie op je ontvanger staan.

De enige optie is de ontvanger middels een stukje Hardware(oslink) te upgraden. (heb ik wel maar weet niet waar je woont)  Zonder deze Hardware gaat het ook wel maar is wel omslachtig en tijdroverd. Hierover staan diverse posting op de diverse forums.

Offline Fritty

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

Re: Philips DSX6073 03A
« Reactie #5 Gepost op: 04-01-2012, 13:46:57 »
Hallo Mr. Sat
Bedankt voor de reaktie!   Ik woon vlakbij Leeuwarden.   Wat is oslink??  En moet die hardware dan via de computer en kabel op de decoder gezet worden?
gr. Fritty

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1487
  • Karma : +4/-1

Re: Philips DSX6073 03A
« Reactie #6 Gepost op: 05-01-2012, 10:24:46 »
Tja dat is beetje ver uit de buurt!

OSLINK is een stukje hardware (zeg maar een elektronica printje) die tussen de computer en de ontvanger wordt geplaatst. D.m.v. de OSlink kan je communiceren met de Philips en hem voorzien van nieuwe software. Misschien dat er een ander lid wel in de buurt woont of middels een ander forum proberen contact te maken met iemand die een OSlink heeft.

De andere manier is middels een LPT1 (parallele poort) en COM1 (seriele poort) op de PC. Duurt wel lang!! Tik maar eens in op google .....
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


Archief