Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België

08-12-2019, 06:04:02

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: sab s-8030 sky  (gelezen 3776 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline noureddine123

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 6
  • Karma : +0/-0

sab s-8030 sky
« Gepost op: 23-11-2011, 23:23:07 »
Hey,

Ik heb het volgende probleem. Heb namelijk nieuwe firmware en bootloader geïnstalleerd op mijn ontvanger en krijg maar geen signaal. Ik heb verschillende firmware's en bootloaders geprobeerd oa sunny, kaon en ook de originele. Het installeren van de firmware gaat wel goed maar wanneer ik dan weer kanalen wil zoeken krijg ik maar geen verbinding/signaal. Het gaat mij voornamelijk om Hotbird en Astra.

Ik weet niet of ik iets verkeerds doe? of dat de ontvanger gewoon stuk is?


Alvast bedankt....




Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1490
  • Karma : +4/-1

Re: sab s-8030 sky
« Reactie #1 Gepost op: 24-11-2011, 15:24:23 »
Heeft die voordat je de update hebt gedaan wel beeld gegeven???? Geeft een andere ontvanger op de schotel wel beeld???
 
Wanneer Ja, dan zou het toch met een update geen problemen moeten geven.  Het kan natuurlijk ook zijn dat de ontvanger defect is maar dat is koffiedik kijken.  Meten is weten in dit geval!

Offline noureddine123

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 6
  • Karma : +0/-0

Re: sab s-8030 sky
« Reactie #2 Gepost op: 24-11-2011, 16:38:02 »
Een andere ontvanger doet het wel op de schotel. Voor de update werkte hij wel alleen viel vaak het beeld weg en kwam dan weer terug.

Systeem informatie

S-8035dci sky
(Jan 27 2005)
S/w: v02.00.06
H/w: v12.1.8
Loader: v2.1.8
C.A: 2.2.2
« Laatst bewerkt op: 24-11-2011, 16:50:11 door noureddine123 »

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1490
  • Karma : +4/-1

Re: sab s-8030 sky
« Reactie #3 Gepost op: 24-11-2011, 23:08:59 »
Schroef je ontvanger eens open en check eens op het kleine print (power supply board) naast de grote print of er bolle elco's op zitten. PS wel even van de spanning afhalen voordat je hem openmaakt!!!

Afbeelding dient als voorbeeld zodat je weet hoe bolle , opengebarsten en onplofte elco's eruit zien!

« Laatst bewerkt op: 24-11-2011, 23:10:45 door MrSat »

Offline noureddine123

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 6
  • Karma : +0/-0

Re: sab s-8030 sky
« Reactie #4 Gepost op: 24-11-2011, 23:47:12 »
Hey bedankt voor je hulp, ik ga hem morgen eens open schroeven en dan laat ik je weten.

Offline noureddine123

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 6
  • Karma : +0/-0

Re: sab s-8030 sky
« Reactie #5 Gepost op: 25-11-2011, 14:55:22 »
hey,

ik heb geen opengebarste elco's gezien. Heb er een paar foto's van gemaakt.


« Laatst bewerkt op: 25-11-2011, 14:57:04 door noureddine123 »

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1490
  • Karma : +4/-1

Re: sab s-8030 sky
« Reactie #6 Gepost op: 25-11-2011, 15:39:31 »
tja dan wordt het lastig ...... zonder een meetinstrument begin je dan weinig.

Had je trouwens al eens een fabrieksreset gedaan???

Welke regio woon je misschien dat iemand in de buurt je kan helpen?

Offline noureddine123

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 6
  • Karma : +0/-0

Re: sab s-8030 sky
« Reactie #7 Gepost op: 25-11-2011, 16:21:24 »
ik heb al de reset naar fabriekinstellingen gedaan via de menu.
woon in amsterdam.

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1490
  • Karma : +4/-1

Re: sab s-8030 sky
« Reactie #8 Gepost op: 25-11-2011, 16:49:56 »
Dat is voor mij een eindje uit de buurt!

Misschien iemand anders op het forum??

Na de fabriekreset kanalen laten zoeken op de JUISTE satelliet zou moeten werken.

SABsatellite zit in Rotterdam misschien dat die een tip kunnen geven.  Kost alleen een telefoontje of lokaal een installateur even naar je installatie laten kijken?

Offline noureddine123

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 6
  • Karma : +0/-0

Re: sab s-8030 sky
« Reactie #9 Gepost op: 25-11-2011, 17:11:32 »
het probleem is dat ik geen kanalen kan zoeken, omdat er geen signaal is.

Maar toch bedankt voor je hulp. Wordt denk ik tijd voor een nieuwe.

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1490
  • Karma : +4/-1

Re: sab s-8030 sky
« Reactie #10 Gepost op: 01-12-2011, 10:03:21 »
Er is volgens mij duidelijk wel! signaal daar je eerder antwoordde dat een andere ontvanger het wel deed op de schotel.

Het is dus of ontvanger stuk of instellingen verkeerd staan in de ontvanger. Dat eerste is moeilijk zonder meetapparatuur en kennis te onderzoeken.
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`