Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


21-10-2020, 23:31:07

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Tuner vervangen 800 hd clone  (gelezen 11545 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline t757498

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 26
  • Karma : +10/-0

Tuner vervangen 800 hd clone
« Gepost op: 28-05-2011, 03:27:38 »
een vriend van mij heeft een dreambox 800hd clone
daar staat gemini2 bl69 op ferrrari sim 1
tijdens spelen valt de tuner uit signaal 0 kwaliteit 0
met gevolg nergens nog beeld
nu na enkele keren opstarten werkt de tuner weer
maar nu denk ik dat de tuner het begeven heeft
als ik mij herrinerid zou dit een k tuner zij
ben daar wel niet zeker van
maar die clones is +/-3jaar oud
nu heeft als je via ab naar zenders zoeken gaat ,
tuner A nothing ( leeg) aan
mijn vraag is kan ik in een clone box origenele tuner zetten ,of zou dit hardware voor problemen kunnen zorgen
of wie weet waar ik bv aan een alps M Tuner zou kunnen geraken
liefst europees van in china iets bestellen zie ik niet zitten
als ik alles moest weten wat zou ik hier doen
Mvgr

Offline halloa

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 253
  • Karma : +13/-0

Tuner vervangen 800 hd clone
« Reactie #1 Gepost op: 28-05-2011, 12:50:41 »
je kan origineel tuner gebruiken.

Voordat je 1 koopt of als je zelf ook een DM800 hebt probeer eerst die erin te doen en kijk of deze dan stabiel is en zet die van  de clone bij jouw in de dreambox en kijk of deze wel stuk is.

Dit probleem komt veel voor bij de oude sim1 clones. Het ligt volgens mij niet aan de tuner. Ik heb het ook gehad tuner vervangen en toen deed deze 1 week normaal en daarna deed ie niet. Als je restart dan herkent ie de tuner niet. Pas als de moederbod koud is dan pas herkent ie de moederbord. Wat op wijst dat het eerder moederbord is dan tuner.

Gr

Offline t757498

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 26
  • Karma : +10/-0

Tuner vervangen 800 hd clone
« Reactie #2 Gepost op: 28-05-2011, 16:18:46 »
heb inderdaad een 800hd
heb de tuners verwisseld
de origenele tuner in gestoken
maar probleem blijft geen signaal
 kan het te maken hebben met het moederbord
we zoeken verder
als ik alles moest weten wat zou ik hier doen
Mvgr

Offline t757498

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 26
  • Karma : +10/-0

Tuner vervangen 800 hd clone
« Reactie #3 Gepost op: 28-05-2011, 18:57:26 »
ik ben niet zo goed op de hoogte van clone boxen
weet je toevallig niet waar ik andere image
mss met andere image eens op te zetten
nu heeft hij er ook niets aan en zo vlug geef ik het ook niet op  
bv open pli kan vinden voor dit type clone 800hd bl69 - ferrrari sim 1
 
dank bij voorbaat
als ik alles moest weten wat zou ik hier doen
Mvgr

Offline halloa

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 253
  • Karma : +13/-0

Tuner vervangen 800 hd clone
« Reactie #4 Gepost op: 29-05-2011, 00:58:39 »
sim1 ferrari weet je het zeker?

sim1 bl70 heb ik wel voor je maar toen bestond ferrari nog niet eens.
Maak eens foto van de simkaart en upload deze hier dan kan ik zien wat voor sim het is.

Dan kan ik dan via rapidshare image voor je uploaden en link hier plaatsen zodat je die kan downloaden.

gr

Offline t757498

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 26
  • Karma : +10/-0

Tuner vervangen 800 hd clone
« Reactie #5 Gepost op: 30-05-2011, 02:16:01 »
Citaat van: halloa;42667
sim1 ferrari weet je het zeker?

sim1 bl70 heb ik wel voor je maar toen bestond ferrari nog niet eens.
Maak eens foto van de simkaart en upload deze hier dan kan ik zien wat voor sim het is.

Dan kan ik dan via rapidshare image voor je uploaden en link hier plaatsen zodat je die kan downloaden.

gr

bedankt voor de hulp
maar de box werkt terug
via draemup er terug ingezet
ik heb er bij een bekende site een release image ingezet (box succesful)
niets geinstalleerd op de de relaese
onmiddelijk daarna de gepachte clones openpli voor sim 1 met bl 70 geplaatst (box succesful)
zonder de 800 van de stroom te nemen opnieuw flash button geklikt en  
 er onmiddelijk de bootloader 72 achterna ingezet (box succesful)
dan stroom van de 800 opnieuw opgestart
 in lcd scherm bl 72 opgemerkt booting ging vlot  
CCcam er opnieuw ingezet -plugins opnieuw geinstalleerd- settingsE2 enz
intern scharen werkt ook terug en hij doet het weer perfect
als ik alles moest weten wat zou ik hier doen
Mvgr

Offline halloa

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 253
  • Karma : +13/-0

Tuner vervangen 800 hd clone
« Reactie #6 Gepost op: 31-05-2011, 00:12:36 »
Hoi.

mooi dat het werkt, maar uit mijn ervaring weet ik zodra je de box van stroom afhaalt is het weer terug het probleem, want heb er 2 hier liggen die het zelfde probleem hebben.

Laat je de dreambox koud worden half uur tot een enkele uren rusten en dan weer aanzetten komt de tuner weer terug.


Probleem zit hem in de moederbord maar waar precies weet ik niet.

Heb 1 te koop met dezelfde probleem voor maar 90 Euro. Zolang je de stroom niet afhaalt blijft ie werken, haal je stroom eraf moet je enkele uren laten koelen en dan doet ie het weer.


Gr.

Offline t757498

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 26
  • Karma : +10/-0

Tuner vervangen 800 hd clone
« Reactie #7 Gepost op: 31-05-2011, 02:07:20 »
Citaat van: halloa;42690
Hoi.

mooi dat het werkt, maar uit mijn ervaring weet ik zodra je de box van stroom afhaalt is het weer terug het probleem, want heb er 2 hier liggen die het zelfde probleem hebben.

Laat je de dreambox koud worden half uur tot een enkele uren rusten en dan weer aanzetten komt de tuner weer terug.


Probleem zit hem in de moederbord maar waar precies weet ik niet.

Heb 1 te koop met dezelfde probleem voor maar 90 Euro. Zolang je de stroom niet afhaalt blijft ie werken, haal je stroom eraf moet je enkele uren laten koelen en dan doet ie het weer.


Gr.

Welke type clone heb jij dan
 M.A.W
Is het ook de eerste versie die op de markt waren met sim 1 en tuner L /K
Of heb je het nieuwere type clone
met sim 2.01 en M Tuner
als ik alles moest weten wat zou ik hier doen
Mvgr

Offline halloa

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 253
  • Karma : +13/-0

Tuner vervangen 800 hd clone
« Reactie #8 Gepost op: 31-05-2011, 12:31:19 »
Citaat van: t757498;42692
Welke type clone heb jij dan
 M.A.W
Is het ook de eerste versie die op de markt waren met sim 1 en tuner L /K
Of heb je het nieuwere type clone
met sim 2.01 en M Tuner


de SIM 201 heeft hier geen last van. Het is een type 1 sim1 met aan uitknop voor je ventilator zodat je deze kan uitzetten als je box in stand by is.

Gr
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`