Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België

11-12-2018, 14:24:47

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Topfield TV 4000 PVR geeft A3.06 in display  (gelezen 3613 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Henkys

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 8
  • Karma : +10/-0

Topfield TV 4000 PVR geeft A3.06 in display
« Gepost op: 18-11-2010, 14:07:53 »
Hoi,

ik heb een Topfield TV 4000 PVR en deze geeft A3.06 in het display weer.

totaal geen toegang meer ook niet via de com poort

de hdd los gekoppeld dat geeft ook geen verbetering

de hdd getest en is oké

met de afstandbediening kan de Topfield TV 4000 PVR wel uit en aan gezet worden, uit is:  tijd en aan is:  A3.06 in het display.

heeft iemand een idee wat het kan zijn

Alvast bedankt

Henk
« Laatst bewerkt op: 18-11-2010, 14:13:43 door Henkys »

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1486
  • Karma : +4/-1

Topfield TV 4000 PVR geeft A3.06 in display
« Reactie #1 Gepost op: 18-11-2010, 15:10:34 »
Dat A3.06 slaat geloof ik op de HW versie van het mainboard. De TF4000PVR start altijd op met A3.06

Je hebt een grote kans dat je een voedingsprobleem hebt als je niet in het menu kunt komen.  Je hebt wel electronica ervaring nodig om dit op te lossen!

Offline Henkys

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 8
  • Karma : +10/-0

Topfield TV 4000 PVR geeft A3.06 in display
« Reactie #2 Gepost op: 18-11-2010, 15:16:37 »
Citaat van: MrSat;40873
Dat A3.06 slaat geloof ik op de HW versie van het mainboard. De TF4000PVR start altijd op met A3.06


Je hebt een grote kans dat je een voedingsprobleem hebt als je niet in het menu kunt komen.  Je hebt wel electronica ervaring nodig om dit op te lossen!

Bedankt...

Dacht ik ook iets met de voeding echter ik zie geen lekke of bolle Elko's

en om ze allemaal te vervangen is eigenlijk niet te doen..

ik zal de voeding nog eens goed bekijken, ik meld me zo weer

Offline Henkys

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 8
  • Karma : +10/-0

Voeding bekeken en
« Reactie #3 Gepost op: 18-11-2010, 16:39:21 »
De voeding bekeken maar geen zichtbare defecten

alle 6 Elco's 1000uf 16 volt vervangen, geen verbetering...

Er zitten nog vele Elo's van diverse waarden op die ik voor de meeste types niet heb en andere componenten natuurlijk..

ik staak het solderen...ik ga nu verder bakken in de pan..hahahah

Mits iemand weet hoe het redelijk snel is op te lossen natuurlijk..

Bedankt
« Laatst bewerkt op: 18-11-2010, 16:43:03 door Henkys »

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1486
  • Karma : +4/-1

Topfield TV 4000 PVR geeft A3.06 in display
« Reactie #4 Gepost op: 18-11-2010, 16:45:17 »
Probeer eens of die te benaderen is met een nulmodemkabel. Nieuwe firmware???

Offline Henkys

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 8
  • Karma : +10/-0

Nul modem
« Reactie #5 Gepost op: 18-11-2010, 17:18:59 »
Citaat van: MrSat;40877
Probeer eens of die te benaderen is met een nulmodemkabel. Nieuwe firmware???

Dat had ik gisteren al gedaan zoals ik eerder melde"" totaal geen toegang meer ook niet via de com poort ""


Wel contact maar geen updaten naar de Topfield TV 4000 PVR..

Het update programma geeft weer: wachten op reset van het apparaat..  dus ik neem aan dat de Topfield TV 4000 PVR zelf op nieuw zal opstarten..  dus niet..

Hoe lang wachten zou mijn vraag zijn.. ik vind 10 minuten wel lang maar als het langer is dan hoor ik dat graag van iemand...

Geen menu op de tv en geen veranderingen in het display er blijft A3.06 in display staan bij het uitzetten de tijd..

de TV geeft soms om de 5 seconden een wittige sneeuw beeldje van 1 seconde ongeveer..

ik moest gisteren eerst nog een Com kaart ( RS232 kaart ) in de pc zetten en de nulmodem kabel zoeken  ik had nog een nieuwe kaart liggen hahahah..

Oké bedankt voor het mee denken

meer info heb ik volgens mij niet...
« Laatst bewerkt op: 18-11-2010, 17:21:55 door Henkys »

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1486
  • Karma : +4/-1

Topfield TV 4000 PVR geeft A3.06 in display
« Reactie #6 Gepost op: 18-11-2010, 23:24:55 »
heb je de spanningen nog gecontroleerd van de powersupply?? De waardes staan op het power supply board.

Offline Henkys

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 8
  • Karma : +10/-0

goede tip
« Reactie #7 Gepost op: 19-11-2010, 14:53:10 »
Citaat van: MrSat;40881
heb je de spanningen nog gecontroleerd van de powersupply?? De waardes staan op het power supply board.


zal ik vanavond of morgen doen

idd de waardes staan op de print

Offline Henkys

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 8
  • Karma : +10/-0

voeding nogmaal bekeken enzoooo
« Reactie #8 Gepost op: 20-11-2010, 13:54:01 »
De Voedings waarden na gemeten en er zijn 2 die niks weer geven waar 38 en 22 v had moeten uit komen komt niks.. -1 komt er in de meter te staan alle andere worden goed weer gegeven..


Maar welke onderdeel zal het aan zijn..

ik had alle ( 6 stuks ) 1000uf 16v elko's al vervangen..


een  100uf 35v  waarmee kan je deze elko vervangen ik bedoel met iets andere waarden zoals 1000uf 16v naar 1000uf 25v wat wel gedaan word.

zijn er nog ideeen

heeft iemand een voeding...


Alvast bedankt
« Laatst bewerkt op: 20-11-2010, 14:50:23 door Henkys »

Offline Henkys

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 8
  • Karma : +10/-0

Sloper er bij gekocht
« Reactie #9 Gepost op: 24-11-2010, 17:27:47 »
Citaat van: Henkys;40887
De Voedings waarden na gemeten en er zijn 2 die niks weer geven waar 38 en 22 v had moeten uit komen komt niks.. -1 komt er in de meter te staan alle andere worden goed weer gegeven..


Maar welke onderdeel zal het aan zijn..

ik had alle ( 6 stuks ) 1000uf 16v elko's al vervangen..


een  100uf 35v  waarmee kan je deze elko vervangen ik bedoel met iets andere waarden zoals 1000uf 16v naar 1000uf 25v wat wel gedaan word.

zijn er nog ideeen

heeft iemand een voeding...


Alvast bedankt


Er een sloper er bij gekocht hopelijk vrijdag in huis....

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1486
  • Karma : +4/-1

Topfield TV 4000 PVR geeft A3.06 in display
« Reactie #10 Gepost op: 25-11-2010, 00:54:07 »
Hopelijk niet ook een voeding met slechte elco's Henk!

Ik neem aan dat je de elco's er goed om in heb gezet. Ik zal morgen nog eens kijken welke elco's nog allemaal mee kapot kunnen gaan...

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1486
  • Karma : +4/-1

Topfield TV 4000 PVR geeft A3.06 in display
« Reactie #11 Gepost op: 27-11-2010, 14:25:16 »
had je de sloper nog binnen gekregen henk??  De voedingsspanningen zoals je aangaf moeten niet 38 en 22 volt zijn maar 30V en 22V  (door de nul zit een schuin streepje)

Dat daar geen spanningenn staan is natuurlijk niet goed.  Volg het printspoor en kijk welke elco's en diode hier aan vast zitten.  Het kaan ook zijn dat de diode eruit is geklapt.

PS als je een sloper hebt binnengekregen ben ik wel geinteresseerd in een chip op het grote mainboard die daarop zit.....
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`