Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België

23-04-2019, 10:27:04

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: az box elite  (gelezen 2235 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline johan.hazekamp

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 10
  • Karma : +10/-0

az box elite
« Gepost op: 03-10-2010, 15:39:57 »
hallo mij vraag is ik heb een az box elite voor de kabel.
het kabel gebied waar ik zit is van ziggo.
het raare is als ik de zenders automatich in leest dan doen sommige kanalen het niet de zender geeft dan aan geen sigaal.
de rest van de zenders doen het wel.
moet je kanalen dan handmatig inlezen om dit probleem op te lossen.
weet iemand hoe dit zit.
is er ook een settingslijst voor ziggo in de prov utrecht.
die er dan met een editer er in kan zetten.
mvg johan hazekamp

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1489
  • Karma : +4/-1

az box elite
« Reactie #1 Gepost op: 03-10-2010, 18:43:59 »
Beste Johan

ik neem aan dat het niet mogelijk middels een settinglijst editor een kanalenlijst in een kabeldecoder is te zetten.

Als je bijv de ontvanger tweedehands hebt gekocht zal je een nieuw zoekfrequentie moeten invoeren middels het menu van de ontvanger. Wat die frequentie is hangt weer af welke postcode je hebt. Deze frequentielijst is waarschijnlijk wel te vinden op de website van Ziggo. Wanneer je dan de ontvanger laat zoeken zet de ontvanger zelf deze kanalen volgens de ziggovolgorde geprogrammeerd in de kabelontvanger.

Heb je dit alles al gedaan en sommige zenders geven geen beeld kan het natuurlijk zijn dat je geen abonnement hebt op deze kanalen. Is dat niet het geval en je krijgt een melding van "geen signaal" kan het zijn dat je signaalproblemen hebt. Dat kan allerlei dingen betekenen:

- slechte kabel
- instraling dvb-t /interferentie
- goede kabelpluggen(afgeschermd!!) gebruiken aan de uiteindesvan de kabel. Hiermee voorkom je instraling/ inteferentie
- signaal te zwak ( hoe is je beeld op analoog??)

Offline johan.hazekamp

  • Reguliere gebruiker
  • **
  • Berichten: 10
  • Karma : +10/-0

geachte mr sat
« Reactie #2 Gepost op: 08-10-2010, 17:27:51 »
bedankt voor u bericht
ik wilde het volgende zeggen op u bericht
de az box is aangesloten op internet dus alles moet het doen .
de az box zit ook nog aan gesloten op een antenne versteker dus het sigaal komt hardt binnen.
kabels zijn nagekeken geen gebreken .
is het mogelijk om sommige kanalen met de hand te laten zoeken.
mvg johan hazekamp
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`