Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


21-09-2020, 15:17:22


Pagina's: [1]

Auteur Topic: Ben ik nou gek....??  (gelezen 2877 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline jvanderlinden

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +10/-0

Ben ik nou gek....??
« Gepost op: 22-09-2010, 18:04:02 »
Omdat ik verhuisd ben naar het z.g. Buitengebied, waar noch kabel, noch een behoorlijke ontvangst met Digitenne is, ben ik weer overgestapt naar de digitale ontvangst...die ik vroeger ook had. Toen met een Echostar pvr 5200, astra-lnb's, hotbird, disecq-switch, één kabel naar de ontvanger en gaan....
De schotel etc. had ik nog, de Echostar heb ik na de vierde maal doorgebrande voeding "afgeschaft" en heb nu een Topfield 5500 aangeschaft.
Ik ben géén techneut, en heb de schotel door de plaatselijke antenne-boer laten uitrichten, maar die beweert bij hoog en bij laag dat ik twéé coax-kabels nodig heb: anders kan ik niet of nauwelijks gebruik maken van de Twintuner-mogelijkheden.
M'n oude "kennis"kwam weer wat bovendrijven, en herinnerde me nog het begrip doorlussen ( had het kabeltje van de Echostar nog), maar mijn vraag is: wie is er nou gek: die antenne-boer, of ik: heb ik inderdaad twee kabels nodig voor de twintuner-mogelijkheden?

Dank alvast,

Jan

Offline terrestrial

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 138
  • Karma : +10/-2

Ben ik nou gek....??
« Reactie #1 Gepost op: 22-09-2010, 23:24:32 »
ik zou nog maar is een keer in de boeken duiken want je hebt 2 kabels nodig. Doorlussen kan tot zekere hoogte maar dan heb je alleen het bereik waar de eerste tuner op dat moment bij kan (Horizontaal-Hoog bijvoorbeeld) dus dat gaat niet werken.

Offline grondstof

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +10/-0

Ben ik nou gek....??
« Reactie #2 Gepost op: 23-09-2010, 11:40:53 »
De satellietspecialist is in ieder geval niet gek.
Conclusie mag je dus zelf even trekken.

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1495
  • Karma : +4/-1

Ben ik nou gek....??
« Reactie #3 Gepost op: 23-09-2010, 12:49:46 »
Citaat van: jvanderlinden;40240
Omdat ik verhuisd ben naar het z.g. Buitengebied, waar noch kabel, noch een behoorlijke ontvangst met Digitenne is, ben ik weer overgestapt naar de digitale ontvangst...die ik vroeger ook had. Toen met een Echostar pvr 5200, astra-lnb's, hotbird, disecq-switch, één kabel naar de ontvanger en gaan....
De schotel etc. had ik nog, de Echostar heb ik na de vierde maal doorgebrande voeding "afgeschaft" en heb nu een Topfield 5500 aangeschaft.
Ik ben géén techneut, en heb de schotel door de plaatselijke antenne-boer laten uitrichten, maar die beweert bij hoog en bij laag dat ik twéé coax-kabels nodig heb: anders kan ik niet of nauwelijks gebruik maken van de Twintuner-mogelijkheden.
M'n oude "kennis"kwam weer wat bovendrijven, en herinnerde me nog het begrip doorlussen ( had het kabeltje van de Echostar nog), maar mijn vraag is: wie is er nou gek: die antenne-boer, of ik: heb ik inderdaad twee kabels nodig voor de twintuner-mogelijkheden?

Dank alvast,

Jan



Beste jan,

je antenneboer heeft wel gelijk. Wanneer je twee kabels brengt naar de aansluiting van je ontvanger is er de mogelijkheid om "onafhankelijk " van wat er op de andere tuner gebeurd kanalen op tenemen en te switchen van kanalen.

Als je de doorluskabel gebruikt heb je alleen de mogelijkheid die kanalen op te nemen van dezelfde satelliet en van het frequentiespectrum (1 v/d 4 per satelliet) waarop je op dat moment kijkt.

Voorbeeld met twee kabels

installatie;
astra1,3,2 en hotbird alles twin lnb en dmv een disecq schakelbaar gemaakt

je neemt op op rtl4 (astra1) en je kijkt op het zelfde moment naar een ander kanaal van 1 van de andere satellieten. Dit is dus geen probleem. De ontvanger schakelt zelf an de ene naar de andere tuner.

Voorbeeld met een kabel

installatie
astra1,3,2 en hotbird met single lnb en disecq om te schakelen.

Je neemt op op rtl4 en je merkt nu dat je NIET naar kanalen van een andere satelliet kunt kijken. Wat wel kan is een kanaal te selecteren van diezelfde satelliet uit het het zelfde frequentiekwadrant.

Meestal zijn op dat moment deze kanalen niet te selecteren uit de totale kanenlijst
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


Archief

Buy this premium domain L8R.ORG