Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


26-09-2020, 20:16:53


Pagina's: [1]

Auteur Topic: Ik ben op zoek een betere HD receiver ...  (gelezen 3200 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Freddy5632

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

Ik ben op zoek een betere HD receiver ...
« Gepost op: 26-08-2010, 00:26:14 »
Ik heb zonet een Echolink EL-7020 HD IR 2CI van iemand overgekocht.
Omdat ik in deze receiver meerdere modules kan insteken.

Tot mijn spijt ontdek ik dat deze receiver problemen heeft
met (zwakkere) signalen. Ik krijg geen enkel signaal bij de zwakkere transponders.

En mijn settings zijn correct.
Net zoals bij mijn andere receiver, die wel signalen geeft op deze transponders.
De ene is dus duidelijk gevoeliger dan de andere.

Nu ben ik dus op zoek naar een andere HD receiver die:
1) ook de zwakkere signalen weergeeft
2) waar ik ook meerdere modules (2x CI) kan insteken.

Iemand een idee ?
Wat bv. met een technomate ?
(kan die zwakke signalen ook weergeven?)

Freddy

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1495
  • Karma : +4/-1

Ik ben op zoek een betere HD receiver ...
« Reactie #1 Gepost op: 26-08-2010, 08:16:06 »
Dat transponder verschillende sterktes in ontvangst hebben klopt wel maar wat belangrijker hierin is is eigenlijk de complete setup van de installatie .

Als je kijkt op welke transponders( lees frequenties) deze kanalen uitzenden ontdenk je ook dat niet elke frequentie op dezelfde spotbeam van de sateliet zit. Zo zijn de antennes van de satellieten gericht op verschillende delen van het continent. Een spotbeam die gericht is op oost Europa/Azië is hier dus moeilijker te ontvangen. Een goed voorbeeld hiervan is nilesat . In Arabië ontvangst met een kleine 60-80cm schotel terwijl je hier misschien een 240 cm schotel moet hebben om maar iets van het signaal op te pikken. Er zijn diverse sites op internet te vinden zoals satcodx.com die deze spotbeams laten zien.

Ik ken zelf je type ontvanger niet dus daar kan ik moeilijk uitsluitsel over geven.
« Laatst bewerkt op: 26-08-2010, 10:46:38 door MrSat »

Offline Freddy5632

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

Ik ben op zoek een betere HD receiver ...
« Reactie #2 Gepost op: 27-08-2010, 03:08:54 »
Ik kijk altijd naar de spotbeam.
Zo weet ik direct bij welke transponders ik kans maak
en bij welke al zeker niet.

Ik heb een andere ontvanger die zwakke signalen aankan
en weergeeft. Ik heb dan net dezelfde werkende transponders in mijn
Echolink ingegeven. Normaal gezien hadden ze beiden dezelfde
kanalen moeten kunnen weergeven.

Doch is dit niet het geval bij de Echolink.
Er zijn vele kleine transponders waar hij totaal geen
signaal op weergeeft.

Enkel de hele sterke geeft hij weer.
Zoals bv. 27500 / 22000 /...

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1495
  • Karma : +4/-1

Ik ben op zoek een betere HD receiver ...
« Reactie #3 Gepost op: 27-08-2010, 13:21:23 »
Zijn dit kanalen met een vreemde symbolrate dan????

Noem eens een frequentie en satelliet dan kan ik eens kijken of ik hem hier wel kan ontvangen.

Offline Freddy5632

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

Ik ben op zoek een betere HD receiver ...
« Reactie #4 Gepost op: 27-08-2010, 14:06:33 »
Eutelsat 10°EAST

11152 H 2269
Ontvanger (met sensitive tuner) geeft het kanaal goed weer
Echolink EL-7020 geeft geen enkel signaal weer 0%

11305 V 30000
Ontvanger (met sensitive tuner) geeft het kanaal goed weer
Echolink EL-7020 geeft geen enkel signaal weer 0%

En zo zijn er nog veel meer transponders ...
Ik denk dat ik een HD ontvanger moet hebben met sensitive tuner erin.

Freddy
« Laatst bewerkt op: 27-08-2010, 21:12:50 door Freddy5632 »

Offline Freddy5632

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

Ik ben op zoek een betere HD receiver ...
« Reactie #5 Gepost op: 27-08-2010, 22:22:19 »
Tot zover trekt de "Blindscan" op 10°EAST van ECHOLINK EL-7020 HD IR 2CI ook op niets.

Hij blijft tot hiertoe alleen frequenties checken op:
FEC 27500
FEC 3614
FEC 9260

Dus er zullen veel FEC's zijn, waar hij geen signaal gaat geven.

Zie voorbeeld hierboven.

De enige echte "blindscanner" tot nu toe in mijn ogen is de oude
FortecStar Lifetime. Die heb ik al enige tijd, door ik vroeger achter FEEDS
zat te jagen.

Freddy
« Laatst bewerkt op: 27-08-2010, 22:36:23 door Freddy5632 »

Offline Freddy5632

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 5
  • Karma : +10/-0

Ik ben op zoek een betere HD receiver ...
« Reactie #6 Gepost op: 27-08-2010, 23:45:29 »
My Echolink has founded 192 channels on 10°East + 9°East

My Protek for example has founded 291 Channels on 10°East + 9°East

Look at the difference

Satellite settings are both the same !!!!!
« Laatst bewerkt op: 27-08-2010, 23:49:15 door Freddy5632 »

Offline samlittle

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 160
  • Karma : +10/-0

heb je al
« Reactie #7 Gepost op: 29-08-2010, 07:10:54 »
Citaat van: Freddy5632;39903
My Echolink has founded 192 channels on 10°East + 9°East

My Protek for example has founded 291 Channels on 10°East + 9°East

Look at the difference

Satellite settings are both the same !!!!!


heb je al een update gedaan van je nieuwe box
en dan zo verder
weet niet hoe groot je sat is of motor mi heeft
maar niet alle boxen zijn het zelfde
bv bij motor instellingen ene ontvanger vervangen voor een andere gaat niet altijd vlekkeloos
soms moet je handmatig bij stellen
binnen en buiten
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


`