Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België

19-07-2018, 04:03:24

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Topfield 5000CI Plus  (gelezen 3324 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline josdel42

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +10/-0

Topfield 5000CI Plus
« Gepost op: 01-05-2010, 14:31:53 »
Hallo iedereen,
Ik ben een nieuw lid van SATBOX. Heb enkele satellietontvangers, maar ben geen specialist terzake. Vandaar mijn vraag. Ik heb een Topfield 5000CI eentje 5000CI Plus en nog een paar andere, maar.....
:smile:mijn Topfield 5000CI Plus  satellietontvanger  werkte goed tot op het moment dat ik hem van de stroom af schakelde en 's anderdaags weer wilde opzetten, deed ie het plots niet meer.
Wat ik ook doe , deze ontvanger wil niet meer werken.
Weet iemand wat fout kan zijn en wat ik kan doen?

Dank bij voorbaat.
« Laatst bewerkt op: 01-05-2010, 14:37:16 door josdel42 »

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1485
  • Karma : +4/-1

Topfield 5000CI Plus
« Reactie #1 Gepost op: 01-05-2010, 21:38:42 »
WELKOM op het forum Josdel42,

Waarschijnlijk is de power suply defect!  Hiermee bedoel ik het kleine printje naast het mainboard in de ontvanger. Hier zullen een aantal elco's bol staan. Deze vervangen zal het probleem wel oplossen.  LET OP. Als je er geen verstand van hebt of niet in het bezit bent van een goede soldeerbout en bijbehorende tin laat je het over aan een expert!
w w w . s a t o n l i n e . t  v

Offline josdel42

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +10/-0

Bedankt MrSat
« Reactie #2 Gepost op: 30-09-2010, 20:56:41 »
Ik ben er terug en dank u wel voor de uitleg. Ik heb nog niets kunnen doen aan de voeding van mijn Topfield ci 5000plus.
Ik heb wel het goede soldeermateriaal enz. maar zie geen enkele Elko die bol staat op die voeding.
Hoe kan ik dit uitmeten waar de foute Elko of Elko's zouden zitten.
Ergens heb vernomen dat op de voerding een bepaalde  Elko zit van 470m/ph van 16 volt en deze zou moeten vervangen worden door eentje van 470m/ph maar dan van 25 volt !
.
Er staan zoveel Elko's op die voeding. Welke zou de foute kunnen zijn en hoe kan ik dat, zoals al gevraagd, meten?

PS: m/ph, hiermee wil vertellen van : 470 micro/pharad

Met bij voorbaat dank u wel voor de hulp.
« Laatst bewerkt op: 01-10-2010, 07:41:04 door josdel42 »

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1485
  • Karma : +4/-1

Topfield 5000CI Plus
« Reactie #3 Gepost op: 30-09-2010, 21:17:12 »
Citaat van: josdel42;40351
Ik ben er terug en dank u wel voor de uitleg. Ik heb nog niets kunnen doen aan de voeding van mijn Topfield ci 5000plus.
Ik heb wel het goede soldeermateriaal enz. maar zie geen enkele Elko die bol staat op die voeding.
Hoe kan ik dit uitmeten waar de foute Elko of Elko's zouden zitten.
Ergens heb vernomen dat op de voertuig een bepaalde  Elko zit van 470m/ph van 16 volt en deze zou moeten vervangen worden door eentje van 470m/ph maar dan van 25 volt !
.
Er staan zoveel Elko's op die voeding. Welke zou de foute kunnen zijn en hoe kan ik dat, zoals al gevraagd, meten?

PS: m/ph, hiermee wil vertellen van : 470 micro/pharad

Met bij voorbaat dank u wel voor de hulp.


Zonder meetapparatuur (oscilloscoop) is het lastig te bepalen welke elco's defect zijn.  Als je een foto maakt van de voeding kan ik wel aangeven welke je moet vervangen. LET OP!!!!  je werkt met spanningen. Eerlijk gezegd als je niet goed thuis bent in electronica adviseer ik iemand op te zoeken die er wel meer verstand van heeft om je te helpen.

Wil je toch zelf aan de slag. Meestal zijn het de grote Elco's aande secundaire zijde van de voedingsprint met een grote waarde zoals 1000uF LET OP.  Op de elco's zitten  een plus en een min!!  Dit staat aangegeven op de elco's. Plaats dezelfde waarde terug met gelijke of iets hogere voltage. Daarnaast altijd kiezen voor elco's met een waarde van 105 graden Celcius!

WAARSCHUWING: Als je de elco's verkeerd om monteerd springen de elco's letterlijk tegen het plafond omhoog!
w w w . s a t o n l i n e . t  v

Offline josdel42

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +10/-0

Josdel42 v/d Topfield CI 5000 Plus
« Reactie #4 Gepost op: 01-10-2010, 07:48:00 »
Bedankt Mr. SAT,  voor de heel snelle reactie op mijn gestelde vraag aangaande die ELKO's.
Ik kan wel een foto maken maar moet dan nog zien hoe ik deze op het forum kan krijgen.
Ik probeer het uit.
Tot later.
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)