Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België


26-09-2020, 21:39:47


Pagina's: [1]

Auteur Topic: probleem schakelen tussen astra 19.2 en 23.5  (gelezen 4574 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline 01bert01

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +10/-0

probleem schakelen tussen astra 19.2 en 23.5
« Gepost op: 13-12-2009, 13:41:02 »
Wie herkent het volgende probleem.

Ontvanger SAB ultimate. De ontvangst op beide satelieten is goed. Echter wanneer van kanaal geschakeld wordt van 19.2 naar 23.5 gaat alles goed. :)terug schakelen naar 19.2 geeft het probleem dat de ontvangst weg is. Dit is alleen te herstellen door de ontvanger te rebooten. :(
Mogelijk heeft dit te maken met een een of andere vage instelling.
Wie herkent dit en wat nog belangrijker is, wie heeft een oplossing.

Bert.
« Laatst bewerkt op: 13-12-2009, 13:43:09 door 01bert01 »

Offline MrSat

  • Global Moderator
  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1495
  • Karma : +4/-1

probleem schakelen tussen astra 19.2 en 23.5
« Reactie #1 Gepost op: 14-12-2009, 09:36:31 »
Heb je dit altijd gehad???  Anders probeer eens een andere Disecq switch

Offline 01bert01

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +10/-0

probleem schakelen tussen astra 19.2 en 23.5
« Reactie #2 Gepost op: 19-12-2009, 16:41:03 »
Ik heb dat ding nog maar kort, voorzover heb ik dit probleem met deze ontvanger altijd gehad.
Ondertussen alle mogelijke instellingen geprobeerd, voor diseqc1.0 geprobeerd.
astra 19.2=a 23.5=b.

Ik heb echt geen idee.

Offline papsleef

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 7
  • Karma : +10/-0

probleem schakelen tussen astra 19.2 en 23.5
« Reactie #3 Gepost op: 20-12-2009, 20:11:10 »
Ik ken het probleem en volgens mij ligt het aan de instelling van je ontvanger. In de lijst van satellieten kies je astra 3 disecq nr.2 (of B weet zo niet meer uit het hoofd hoe de ontvanger deze noemt)Maar nu komt het, voor zowel astra 1 19,2 graden als ook voor astra cannal digitaal kies je disecq 1(ofA).Je hebt dus eigenlijk 3 satellieten aangevinkt astra 1 astra cd en astra 3, doe dit en dan moet het werken.

Offline 01bert01

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • Karma : +10/-0

probleem schakelen tussen astra 19.2 en 23.5
« Reactie #4 Gepost op: 26-12-2009, 14:33:52 »
Inderdaad,  vrij vertaald astra 1 Ku = a
Astra 19.2 ku CD = a
Astra 23.5 = b

Ik had astra 1  19.2 niet op a staan.
Ook nw software geladen met aut. disceq initialisatie.
Met dank aan medewerkers van SAB R.dam.

Einde van het verhaal, het werkt perfect.
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


Archief

Buy this premium domain L8R.ORG