Log in of registreer jezelf.
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Satbox - Satellietforum voor Nederland & België

13-12-2019, 02:18:50

`

Pagina's: [1]

Auteur Topic: Blindscan op AZBox HD Premium Plus  (gelezen 7567 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline sattaz

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +10/-0

Blindscan op AZBox HD Premium Plus
« Gepost op: 02-12-2009, 18:09:43 »
De nieuwe AZBox HD Premium Plus is door de Nederlandse importeur getest op blindscan.
Er moet bij worden gezegd dat het een korte test op Astra 19 Oost was.
Nadat gebleken was dat er via blindscan inderdaad zenders gevonden werden is met de test gestopt.

Hoe goed de blindscan is, of alles gevonden wordt enzovoort, zal de nabije toekomst uitwijzen.
Om een indruk te geven van de blindscan hieronder 2 screenshots van het blindscan menu.


Met vriendelijke groeten ;)

sattaz

Offline sattaz

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +10/-0

Blindscan op AZBox HD Premium Plus
« Reactie #1 Gepost op: 07-12-2009, 21:39:11 »
De nieuwe Samsung satelliettuners in de AZBoxHD Premium Plus hebben als typenummer DNBU24513IST.

Offline sattaz

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +10/-0

Blindscan op AZBox HD Premium Plus
« Reactie #2 Gepost op: 26-12-2009, 04:56:28 »
Waar tot voor enkele dagen slechts tot frequentie 11900 en Horizontaal blindscan ging gaat nu ook Verticaal.
Hopelijk zal binnen enkele dagen ook volledige blindscan tot frequentie 12750 mogelijk zijn.

Ik heb kort de blindscan van AZBoxHD Premium Plus en ClarkeTech 5000 HD Combo Plus vergeleken.
Getest is er op Hispasat 30 West van frequentie 10700 tot 11900 Horizontaal/Verticaal.
Stapgrootte bij de Clarke Tech ist 4 MHz (kan dit überhaupt gewijzigd worden?),
 bij de AZBox heb ik als stapgrootte 10 MHz genomen.
Dit om de scantijden van Clarke Tech en AZBox ongeveer gelijk te laten zijn.
De Clarke Tech deed er ongeveer 10 minuten over, de AZBox ongeveer 15 minuten.
De Clarke Tech vindt in totaal 175 TV-zenders en 23 Radiozenders.
De AZBox vindt in totaal 183 TV-zenders und 25 Radiozenders.
Waaronder ook een DVB-S2 Transponder met slechts 1667 Symbolrate die de Clarke Tech niet vindt.
Verklein ik de stapgrootte bij de AZBox tot 4 MHz dan doet hij over het scannen 18 minuten i.p.v. 15 minuten.
Daarmee vindt de AZBox echter wel 2 extra transponders met in totaal 7 extra Radiozenders.
Dus in totaal 183 TV-zenders en 32 Radiozenders.
Die 2 extra transponders hebben zeer lage Symbolrates van 1010 en 1300.

De satellietontvanger met de gevoeligste tuner(s) die ik tot nu toe heb (gehad) is de Clarke Tech 5000 HD Combo Plus.
Tot mijn verrassing zijn de tuners in mijn AZBox HD Premium Plus zelfs nog een tikkeltje gevoeliger  :)

De volgende verrassing is dat Symbolrates lager dan 1000 gelockt/gelezen worden en ook nog beeld/geluid geven.
Bijvoorbeeld 12746 H met 716 Symbolrate op 8 West en 11503 V met 700 Symbolrate op 30 West.
Zelfs Oostenrijkse Radio op 23,5 Oost 12661 V met 555 Symbolrate kan worden ontvangen.
Hiertoe zijn slechts zeer weinig satellietontvangers en PC satellietkaarten in staat.

Ontvangst en rechtstreeks laten zien/horen van 4:2:2 in DVB-S/DVB-S2/MPEG2/H.264/SDTV/HDTV formaat
is net zoals bij de voorganger(s) AZBox HD Premium/Elite mogelijk.
De enige (niet-professionele) satellietontvanger die dit (maar dan beperkt tot DVB-S/MPEG2) kan is de Quali ontvanger.

Zoals Ponny (een uit Duitsland afkomstige pionier en autoriteit op DX gebied) schrijft op een Duits board/forum
is zodoende de AZBox HD Premium Plus voor alle DX-ers/Feedhunters de ideale satellietontvanger.


Met vriendelijke groeten ;)

sattaz

Offline sattaz

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +10/-0

Blindscan op AZBox HD Premium Plus
« Reactie #3 Gepost op: 07-01-2010, 21:35:16 »
Op het Duitse DXTV board/forum staat vandaag (07-01-2010) een mededeling
die afkomstig zou zijn van Leandro Gonçalves, CTO bij Opensat (fabrikant AZBox).
Hierin wordt aangegeven dat de bug bij blindscannen gefixt (maar nog niet vrijgegeven) is.
Zie onderstaande mededeling naar aanleiding van een vraag over blindscannen bij de AZBox.

Citaat

Hi
My hobby is feedhunting and I`m owner Azbox Elite and planning to buy also Premium Plus.
But I have been informed from Azbox Premium owners about blind scan problem, only work
 up to fr. 11900 (editing freq. range from 11900 to 12750 has no effect).
Please fix this problem soon.
Thanks beforehand.

Best regards


Hi
Already being fixed

Best Regards,
Leandro Gonçalves
--

Leandro Gonçalves
OpenSAT, Lda. - C.T.O.

T: +351.251.656.134
F: +351.251.652.966
E: leandro@opensat.eu
http://www.opensat.eu | http://www.azbox.com  

Bron: http://forum.dxtv.de/wbb/thread.php?threadid=16798&page=5




Met vriendelijke groeten ;)

sattaz

Offline sattaz

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +10/-0

Blindscan op AZBox HD Premium Plus
« Reactie #4 Gepost op: 15-01-2010, 22:39:36 »
Even een kort bericht over de nieuwe firmware 09.4283 en Blindscan.

Getest heb ik op Türksat 42 Ost met AZBox HD Premium Plus.
Frequentiebereik 10700 - 12750 MHz H/V.
Stappen van 4000 KHz.
Gevonden 265 TV + 135 Radio in 40 Minuten.

Ter vergelijk:
Blindscan Clarke Tech 5000 Combo Plus.
Frequentiebereik 10700 - 12750 MHz H/V.
Stappen van 4000 KHz.
Gevonden 282 TV + 127 Radio in 15 Minuten.

ClarkeTech heeft meer TV-zenders gevonden.
Daar zitten echter een aantal datakanalen tussen.

Samengevat is de eerste indruk dat Blindscan nu prima functioneert.


Met vriendelijke groeten ;)

sattaz

Offline sattaz

  • Super gebruiker
  • ***
  • Berichten: 32
  • Karma : +10/-0

Blindscan op AZBox HD Premium Plus
« Reactie #5 Gepost op: 15-01-2010, 22:46:13 »
Even een kort bericht over de nieuwe firmware 09.4283 en Blindscan.

Getest heb ik op Türksat 42 Oost met AZBox HD Premium Plus.
Frequentiebereik 10700 - 12750 MHz H/V.
Stappen van 4000 KHz.
Gevonden 265 TV + 135 Radio in 40 Minuten.

Ter vergelijk:
Blindscan Clarke Tech 5000 Combo Plus.
Frequentiebereik 10700 - 12750 MHz H/V.
Stappen van 4000 KHz.
Gevonden 282 TV + 127 Radio in 15 Minuten.

ClarkeTech heeft meer TV-zenders gevonden.
Daar zitten echter een aantal datakanalen tussen.

Samengevat is de eerste indruk dat Blindscan nu prima functioneert.


Met vriendelijke groeten ;)

sattaz

Offline Rudi

  • Super Premium gebruiker
  • *****
  • Berichten: 387
  • Karma : +11/-1

Re: Blindscan op AZBox HD Premium Plus
« Reactie #6 Gepost op: 17-09-2011, 21:29:08 »
Hoy ,
Als men een feed gevonden heeft met de AZBox HD Premium Plus kan men dan ook direkt  de FEC - waarde aflezen ?
Gewoon uit interesse.....
Met vriendelijke groet ,
Beverlyboy
TM-5502 HD /  Clarke Tech HD 3100 / SAB SKY 4900HD
DVBSky S950 / DVB Dream ,  Laminas 1,2 m + 1m.dish &   Inverto Black Ultra lnb's
Pagina's: [1]
 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


Archief