Satbox - Satellietforum voor Nederland & België Satelliet Internet & Telefonie
Pages: 12345
internetten via astra lukt niet ? By: vandeuren Date: 02-08-2007, 17:02:38
hello aan iedereen hier op het forum , ik heb me zojuist geregistreerd , heb dit forum gevonden dank zij een kennis die me zei , men probleem hier eens voor te leggen , en dat is het volgende :

ik ben al wat ouder (61) maar zit al jaren op internet , in belgie via telenet , maar nu ik op pensioen ben woon ik in een landhuisje volledig op de buiten in bretagne - frankrijk .
Spijtig genoeg kan ik geen ADSL internet verbinding krijgen , daar ik meer dan 8 km van de centrale lig , ik heb dus een bas debit of in het nederlands , trage verbinding , en dat is niet te doen , om bv. 100mb te downloaden duurt dat meer dan 8 uren ???
Dit gaat via - france telecom - orange .

Ik heb daarom bij astra een power kid gekocht , alles erop en eraan , modem , kabels , schotel , een dubbele LNB kop , speciaal en alleen om te internetten .

http://www.astranet.fr/

ik werk met een nieuwe pc , processor = intel dual 2 core E 6700 - geheugen = 4.000 mb enz.... WINDOWS XP SP2 - geupdate .

De schotelantenne heb ik laten plaatsen door een gespecialiseerde firma hier die niets anders doen dan schotels installeren , en ik heb een goede verbinding .

De software van astra heb ik geinstalleerd volgens het boekje , en dan de configuratie van die software ook gedaan volgens het boekje , maar ....

Als ik nu aanmeld voor een verbinding via die software van astra , duurt het soms wel 15 tot 30 minuten eer ik via de telefoon van france telecom verbinding met de software van astra krijg .

Eens een verbinding gemaakt , kan ik , als ik snel ben , juist 1 website downloaden , dus 20 seconden , maar daarna niks meer , alles blokeert , ik kan zelfs die telefoonlijn enkel nog afzetten , als ik de modem afzet , zelfs als ik de pc afzet , blijft de konnektie met de telefoon van france telecom bezet .

Nu heb ik naar de hulpdienst van astra ( vermoedelijk in luxemburg ) getelefoneerd , maar die dame sprak ofwel frans ofwel duits , en , nu kan ik men plan trekken in beide talen , maar , de computer termen , daar versta ik niks van in het frans of duits . Die dame zei men dan dat ik maar iemand moest zoeken die 1 veel van computers en software kende en goed frans spreekt , dus ik op zoek naar een winkel hier , en kom ik er 2 tegen , alle 2 in verlof ?????

daarom dit bericht hier , is er soms iemand die weet hoe ik dat probleem , dat vermoedelijk een software of inbel probleem is , kan oplossen .

bedankt op voorhand
internetten via astra lukt niet ? By: freak Date: 03-08-2007, 21:17:22
hoi vandeuren.
internetten via sateliet schijnt heel snel te zijn.
daar de download via sateliet gaat kunnen hoge snelheden bereikt worden.
het nadeel van internet via sateliet is dat de upload via een telefoon lijn gebeurd.
in je uitleg lees ik dat je in een buiten gebied woond,waarschijnlijk is de telefoonlijn niet stabiel genoeg.
er schijnt ook internet via sateliet te zijn waar zowel up als download via sat gebeurd,daar hoef je dan niet in te bellen.
ik zal eens uit zoeken hoe dat inelkaar steekt.
grtz freak.

ps:een afstand van 8km is voor draadloos internet te overbruggen,indien er niet teveel obstakels tussen staan.
dan is een adsl verbinding met een kennis in een naburig dorp mogelijk.
internetten via astra lukt niet ? By: jepke Date: 03-08-2007, 21:45:29
Of wat senao spulletjes die zijn instaat met een richtantenne zon  tot 15 km (full speed) met wat verlies mischien nog verder te overbruggen.

deze bijv.

Senao SCB-3220
Wireless Indoor 100mW Multi-Client Bridge/AP/ WDS 802.11b/g

In nederland tot 100mW toegestaan maar na configuratie kan hij 400mW zenden
internetten via astra lukt niet ? By: vandeuren Date: 05-08-2007, 08:58:36
er zijn idd.systemen die up en download via sateliet mogelijk maken .
in duitsland hebben ze er verschillende , maar , ze hebben enkel succesierechten voor duitsland , en , met zo een installatie moet je over een zendvergunning beschikken , je moet dan al iemand kennen die in duitsland woont en dat voor U wil kopen ??

Ik ben hier 3 x naar france telecom geweest om te vragen of ze geen ADSL verbinding konden plaatsen , ik wou ze desnoods zelf volledig betalen , ze zijden de laatste keer dat ze er een studie van gingen maken , dat is nu al meer dan 3 maanden geleden , maar niks meer van gehoord ??? maar ja we zitten in frankrijk he , als je begrijpt wat ik bedoel .

Ik heb nu dat pakket van astra gekocht , dit koste me 119 € , nu weer eens een ander pakket gaan kopen ??? en ik heb alles al laten installeren , kost me nog eens 200 €

Mijn probleem is volgens mij een proxy probleem ?

Het is idd.zo , dat men trage inbel internet verbinding via france telecom niet erg stabiel is , het ene uur is het 21 kbps het volgende uur dan weer 38 enz....hoger dan 38 kbps gaat het niet , dat is zo te zien het snelste .
internet via satellite By: Trable Date: 05-08-2007, 20:24:33
hoi,

ik heb tijd geleden een instalatie gedan en ging goed maar  het is niet so snel als somige menssen dat zeggen.. het gaat om je abnement wat je hebt ingekocht??


ik had 1 mb dwonload en 256 upload voormaar 2200 $.. dus erg prijzig ook..

je hebt share internet.. moet je van de modem van de aanbieder naar een hub van hub naar pc dan hoef je geen software van astra te hebben.. dus configuratie in de modem van astara doen.

dan zou max snelhied behalen.


suc6

Trable