Satbox - Satellietforum voor Nederland & België M7
Pages: 1
Tvvlaanderen lanceert eigen App By: MrSat Date: 27-11-2013, 23:05:00
De Belgische televisieaanbieder TV Vlaanderen heeft een iPhone- en iPad-app gekregen waarmee het mogelijk is om programma’s op te nemen. Je kiest voor de opnamefunctie in de iOS-app TVVlaanderen en geeft daarmee de opdracht aan je TV Vlaanderen-decoder die bij je thuis staat. Daarnaast kan de applicatie als afstandsbediening dienen voor je decoder en is het een programmagids waarmee je het zenderaanbod tot veertien dagen in de toekomst kan raadplegen.

De integratie tussen de app en decoder van TV Vlaanderen gaat aardig verder. Behalve een nieuwe opname initiëren, kan je ook eerder gezette recordings aanpassen, kan je geplande opnames verwijderen en maak je ruimte op je harde schijf van de decoder vrij door al gemaakte opnames weg te gooien. Er zijn wat meer samenwerkingsmogelijkheden tussen de iOS-app en de TV Vlaanderen-decoder. Zo kan je foto’s selecteren in de app die je via de decoder meteen op je tv kan tonen.
 
Ook buiten de opnamefuncties biedt TVVlaanderen als applicatie het een en ander. Zo dient de toepassing als afstandsbediening voor je decoder waarmee je een opgenomen programma kan starten, kan je de volume aanpassen en eenvoudig zappen met een vingeraanraking. Los daarvan en de uitgebreide programmagids die 14 dagen vooruit kan kijken, is het mogelijk om het video-on-demand aanbod te zien van de tv-provider. Je ziet je eigen geschiedenis van bekeken films en kan je favorietenlijst aanpassen.
M7 Group maakte eerder een identieke app uit voor TéléSat (App Store-link).
Downloaden: TVVlaanderen (gratis, universeel, iOS 4.3+)


Bron iphoneclub