Satbox - Satellietforum voor Nederland & BelgiĆ« Smartcards
Pages: 1234
Smartcard CD in tweede ontvanger werkt niet By: Hehoo Date: 18-07-2015, 14:54:27
Hallo,

Wij hebben 1 smartcard van Canaldigitaal en twee volledig identieke M7-ontvangers, die ieder in een andere ruimte staan en allebei apart aangesloten zijn op de schotel.

Als we de smartcard in de ene ontvanger gebruiken, hebben we keurig ontvangst van alle zenders zoals bij het abonnement hoort.

Nemen we de smartcard uit de ontvanger, gaan we naar de andere kamer en stoppen de smartcard op exact dezelfde wijze erin, dan hebben we niets van ons abonnement.
In eerste instantie gaf de kaart aan 'mute' te zijn, en dat deze omgedraaid moest worden. Dat klopt uiteraard niet, want in de andere zit de kaart hetzelfde. Softwareversie is de meest recente, en ik heb met de kaart een volledige satellietscan laten doen.
Nu geeft de kaart geen 'mute'melding meer, maar gewoon zwart beeld.

Denk ik nou simpel of zou gewoon de kaart moeten werken, of hij nou in de ene of in de andere ontvanger zit? Er zijn geen doorlussen gemaakt, geen extra kaarten, helemaal niets, gewoon rechttoe rechtaan ontvanger 1 en ontvanger 2.... :-\
Re: Smartcard CD in tweede ontvanger werkt niet By: ceasar_w Date: 19-07-2015, 16:24:27
kaart in ontvanger en deze dan herstarten

ceasar
Re: Smartcard CD in tweede ontvanger werkt niet By: marcus Date: 01-09-2015, 20:15:33
Heeft dit geholpen ?


Re: Smartcard CD in tweede ontvanger werkt niet By: Hehoo Date: 02-09-2015, 06:20:30
Nee, ook niet, niet met kaart eruit, stroom eraf en erop en kaart erin en ook niet met kaart erin stroom eraf en stroom er weer op. Stroom eraf is dan stekker uit de muur, niet aan de achterkant zoals bij een vastloper. Maar intussen hebben we een Rebox 8220 besteld, die krijgen we volgende week, dan gaan we de wel werkende M7 verplaatsen naar de andere kamer en de Rebox op de grote tv, eens kijken of dan de kaart in die nu wel werkende M7 het blijft doen.
Re: Smartcard CD in tweede ontvanger werkt niet By: MrSat Date: 02-09-2015, 07:43:45
Wat verdere tips die je kan doen als je geen prof. satmeter hebt.

- Probeer eens de twee VOEDINGS adapters (die dingen die in het stopcontact zitten ;-) ) om te wisselen??

- Heb je de complete ontvanger ook al eens gewisseld incl. voedingadapter???  Het kan natuurlijk zijn dat een van de twee uitgangen van de LNB niet helemaal lekker is. Verplaatst het probleem niet dan weet je dat het aan de LNB ligt.

- RESET eens de ontvanger die het NIET doet en laat de ontvanger wederom de kanalen zoeken.

en oh ja ,    Canal digitaal levert de afterservice van de M7 ontvangers. De ontvanger heeft een garantie van 2 jaar!  Dus als die na alle bovenstaande tests nog niet werkt zou je hem kunnen aanbieden aan canal digitaal (ff klantenservice bellen) voor garantie!
-