Satbox - Satellietforum voor Nederland & BelgiĆ« Rebox
Pages: 123
reebox 4000pvr By: swagmanneke Date: 11-02-2012, 12:55:37
Heb deze week mijn reebox nog eens geupdated. heb nu de canal+ / TVV download gedaan, maar nu ondervind ik het probleem dat ik de zenders niet kan sorteren naar eigen goeddunken.
is dit normaal of doe ik iets verkeerd. voordeel is wel dat ik nu de Belgische en Nederlandse zenders in HD kan ontvangen, als ik een gewone update doe via Astra1 .2 en 3 heb ik deze zenders niet in HD.

groetjes Walter
Re: reebox 4000pvr By: MrSat Date: 13-02-2012, 00:02:53
Bij "fastscan" volgens de Canal digitaall/TV vlaanderen of Telesat methode staan de zenders in een vast patroon. Deze lijsten zijn te downloaden op homepage van de verschillende providers.

Het is niet mogelijkde kanalen volgorde van deze lijst te wijzigen. Je kunt wel vaak eigen favorieten lijsten aanmaken. (zie gebruiksaanwijzing ontvangers)
Re: reebox 4000pvr By: swagmanneke Date: 14-02-2012, 15:54:19
ok bedankt. zou het terug willen veranderen maar dan krijg ik op geen enkele manier die ik tot hiertoe uitgeprobeerd heb de Belgische en de Nederlandse zenders in HD kwaliteit. met de fastscan heb ik ze dus wel .

groeten Walter.

Re: reebox 4000pvr By: MrSat Date: 14-02-2012, 22:02:27
Met fastscan worden ook de Disecq instellingen vastgezet en opgeslagen. Middels deze disecq schakelt de ontvanger de LNB (de electronica die voorop de schotel zit) Bijvoorbeeld een DUO lnb ontvangt dus twee satellieten tegelijk en wordt middels deze disecq gestuurd op welke satelliet hij moet ontvangen

Disecq 1 of A  = astra1 19,2
Disecq 2 of B  = astra3 23.5

Je zult, als je dus geen fastscan gebruikt, tegen de ontvanger moeten vertellen wat voor LNB erop zit en zal dus deze instellingen handmatig moeten instellen. (LNB instellingen)

Zelf zou ik als ik een duo lnb gebruik NOOIT zelf de kanalen handmatig laten zoeken maar gebruik maken van de "fastscan" mogelijkheid.  Voor de SD ontvangers de SD kanalen lijst en voor een HD ontvanger de HD kanalen lijst.

In een fastscanlijst staan ALLE zenders van canal digitaal of TVvlaanderen of Telesat netjes gerangschikt en alle Free to Air (FTA) kanalen.
Zit er dus FASTSCAN op de ontvanger gebruik die dan ook!! Bespaar je de tijd en moeite die je moet doen om de kanalen te rangschikken , verwijderen etc als je handmatig allemaal gaat doen.
Re: reebox 4000pvr By: MrSat Date: 14-02-2012, 22:54:12
Deze ontvanger heeft nog een ander geintje en dat is dat de officiĆ«le CI module problemen kan hebben  met het decoderen van de Canal Digitaal/TVV zenders. In dit geval zal je contact moeten opnemen met de provider (canal digitaal/TVV, telesat) en hun verzoeken een nieuwe door hun geteste CI module te sturen. De oude stuur je daarna retour.

Voor meer info over de ontvanger etc kijk eens op deze link http://www.rebox.tv/p/rebox-re-4000hd-pvr-zwart